Papírok nélkül nem jöhetnek Európába a migránsok

2016. február 3. 16:59
Nem engedi be azokat a menekülteket Macedónia, akiknek nincs, vagy hamisított személyi okmányai vannak, mindegy honnan származnak. A szigorításban a macedón, a szerb, a horvát, a szlovén és az osztrák rendőrségek vezetői egyeztek meg. Ezután a menekültek adatait egy közös adatbázisba fogják rögzíteni a nyugat-balkáni útvonalon fekvő országok.

Macedónia, valamint a nyugat-balkáni útvonalon fekvő többi ország ezentúl nem engedi be azokat a migránsokat, akiknek nincsenek személyi okmányaik, illetve hamis dokumentumokkal utaznak, függetlenül attól, hogy melyik országból származnak – ebben állapodtak meg Macedónia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria rendőrségeinek vezetői szerdán Szkopjéban a macedón Telma Televízió honlapjának beszámolója szerint.

Goranco Szavovszki, a macedón rendőrség igazgatója a találkozót követő sajtótájékoztatón kiemelte: a cél a gazdasági bevándorlók kiszűrése. Hozzátette, hogy a nyugat-balkáni útvonalon fekvő országok összehangolják regisztrációs tevékenységüket, az egységesített dokumentumok pedig megkönnyítik majd a migránsok ellenőrzését. Emellett a regisztrációkor egy egységes adatbázisba vezetnék be a belépők adatait, amelyet folyamatosan frissítenének. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Görögország is csatlakozik-e a kezdeményezéshez – fűzte hozzá a macedón rendőrség vezetője. 

November közepe óta Macedónia, Szerbia és Horvátország is csak azokat engedi be területére, akik háborús övezetből, azaz Szíriából, Irakból vagy Afganisztánból érkeztek. Ily módon azok a migránsok, akik nem tudják bizonyítani, hogy ezekből az országokból származnak, nem léphetnek át a nyugat-balkáni migránsútvonalon fekvő következő országba. A határellenőrzésen január közepén tovább szigorítottak, így a dokumentumokban már a célországnak is szerepelnie kell, és csak azok folytathatják útjukat, akik Németországban vagy Ausztriában kérnének menedéket.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

az milyen már amikor ez a közös adatbázis mínusz 1 2540 00 rekordról indul?

LOL

Hogy mi micsoda nácik voltunk 5 hónappal ezelőtt, ugye?

Lassan-lassan eljutunk oda, hogy ismét csak vízummal jöhetnének a migránsok. Mint annak előtte.

Azután majd jön a tavasz és újra megindulnak, és egy nap alatt összeomlik a "rendszer".

Ennek eldöntéséhez kellett egy év, de inkább több.

Törökország több milliárd Eurót fog kapni és ezért eddig nem tett semmit.
Macedónia jelenleg védi az EU "seggét". Kap ezért konkrétan valamit, vagy neki elég egy hátba veregetés is azzal, hogy egyszer majd valamikor EU tagok lesznek?

Ehhez viszont béke kellene, de ahogy nézem (most megy haza az ENSZ) az még arrébb van. Irak siiták lakta részén béke van és biztonság ( a siitáknak), a szunnita és kurd területeik már harcok által sújtottak. Szíria úgy ahogy van egy háborús katyvasz, ott egyelőre nincs mit építeni. Azt kellene megakadályozni először, hogy az algériaiak és marokkóiak is beslisszoljanak Európába egy kis pihenésre....

Eben guba, hogy papírokkal, vagy anélkül jönnek milliószám.

A polgárháborúk generálását kellene beszüntetni. (Szíria már nem polgárháborús, hanem háborús övezet).
Mindenki tudta, hogy a túlnépesedés és a klímaváltozás éhínséghez vezet, az éhező emberekkel mit csinál Európa ?
Előbb-utóbb ők is felkerekednek.
Az ENSZ mi a lószart csinál, a milliárdosok, a világ urai mit akarnak megoldani?
Semmi nem utal arra, hogy a helyzet változni fog.
A polgároknak kell normálisan gondolkodni, nem szabad belemenni az önpusztításba. Az éli túl ezt az egész ordenáré helyzetet, aki képes lesz hozzá alkalmazkodni. Akár tetszik, akár nem, ami most van, hamarosan elillan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés