Tévút

2016. február 4. 8:18

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Ha ez így megy tovább, ha ez nem változik, baj lesz. Nyugat-Európa lakosságának ugyanis nagyon hamar elege lesz abból, hogy a biztonsága és a jóléte is veszélybe került.

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter egy diplomata hangján ugyan, de a napokban kimondta: Angela Merkel migrációs politikája elhibázott, Berlinben rossz döntést hoztak, amit Ausztriának nem kellett volna követnie. Tegyük hozzá, Ausztriának olyan sok választása nem volt, hiszen a német kancellár szirénhangja egészen Nepálig vagy más irányban Fekete-Afrika mélyéig is elhallatszott.

Tavaly szeptemberben, amikor a magyar kormány úgy döntött, buszokkal a határ közelébe utaztatja a migránsokat, Bécsnek a kialakuló – a szabályok betartatásából fakadó – elkerülhetetlen feszültség vagy a migránsok beengedése között kellett választania. Angela Merkel és Werner Faymann osztrák szociáldemokrata kancellár némi tanakodás után arra jutott, hogy ideiglenesen félreteszi a szabályokat, és beengedi az embereket.

Olyan szabályok félretételéről beszélünk, amelyek miatt Magyarországot végtelenül hálátlan és igazságtalan helyzetbe kényszerítették. Hónapokon keresztül mindenki beletörölte a lábát a hazánkba, azok a vezetők is, akik a háttérben azért elvárták, hogy rendes, szabálykövető tagállam módjára védje meg a határát, és ne engedje tovább a migránsokat, mert ugye Dublin, meg Schengen.

Sebastian Kurz becsületére legyen mondva, hogy nem állt bele érdemben a sárdobálásba. Annál inkább beindult Faymann, aki a szeptemberi határnyitás után lehazugozta a magyar kormányfőt, és azt mondta, hogy »Ausztria nem hagyja magukra az üldözötteket«.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sokan vagyunk, akik úgy gondolják, szakadni fog az eu. Az álláspontok nem közelednek egymáshoz kelet és nyugat között. Hajrá V4!!!!

Nem gondolom, hogy keleteu be akarna tagozódni bárki alá. Nyugat lehet.......

Lassan oda jutunk, hogy tényleg, bárcsak, de ha igen, minél előbb és ne nyújtsák, mint a rétestésztát. Pedig hosszú folyamat lesz, mindent meg kell tárgyalni többször, alátámasztani a döntéseket, hogy a buta, nem demokratikus, nem szolidáris,demokráciára képtelen kkeu miatt van a szakadás. Ha így lenne, nagyon kemény lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés