Aki már itt van, jó eséllyel itt is marad

2016. február 4. 18:47
Ha Pakisztán és Afganisztán nem akarja visszavenni polgárait, továbbra is Németország kell, hogy ellássa és integrálja őket – ami napról napra valószínűtlenebbé teszi, hogy végül hazatérnek.

Aki már itt van, az jó eséllyel itt is marad. Ezen sokat sem a kancellár szavai, sem menekültügyi törvénycsomagok nem változtatnak. Persze, fel lehet gyorsítani bizonyos intézkedéseket és csökkenteni is lehet bizonyos szolgáltatásokat – de vannak határok. Mindenekelőtt érdemes leszögezni: hatékonyan kiutasításokra és kitoloncolásokra Németország egyedül nem képes. Ha Pakisztán és Afganisztán nem akarja visszavenni polgárait, továbbra is Németország kell hogy ellássa, és az általános politikai akaratnak megfelelően integrálja őket – ami napról napra valószínűtlenebbé teszi itteni tartózkodásuk befejezését.

A kancellárnak itt igaza van: nemzetközi együttműködés és a menekülést kiváltó okok elleni harc nélkül nem fog menni. Csakhogy pont Németország és Európa kreál ilyen okokat – húzóerejével. Ha a Frontexnek tényleg feladata az embercsempészeknek egy füttyszavára felvenni a menekülteket, mint ahogy az a török partok közelében lévő görög szigeteken történik, többé nem kellene magát határőrizeti ügynökségnek neveznie.

A határok őrizete egy működő EU alapja, pláne egy még jobban működő Németországé, hiszen a szabadság és az emberi méltóság védelmének funkcióját látja el. Ez az oka annak, amiért Európa nem zárja be kapuit, hanem nyitva hagyja a veszélyben lévő és munkát kereső emberek előtt, ahogy azt a török elnök megállapította.

De nem mindenkinek!

Az áru és a tőke is csak ellenőrzést követően kerül be az európai térbe, hogy aztán itt szabadon körözhessen. Ez a jól őrzött, továbbra is vonzó modell – amely milliók százainak hozott békét és jólétet – veszélyben van, ha nincsenek biztosítva a külső határok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A egész képmutató német média és politika elkövette az utóbbi fél évszázad legnagyobb hibáját, amikor az egész dolgot valamiféle humanitárius misszióként próbálták eladni. Most már hiába akarják a lóba visszalapátolni a sz*rt.

Ízlelgessük csak egy kicsit ezt a tegnapi hírt:

"Ausztrália jogszerűen deportálja a menekülteket

Nauru szigete, melyen a migrációs központ található, mintegy 2500 kilométerre van Ausztriáliától, és jelenleg mintegy 1400 migráns várja a szigeten menedékkérelmet elbírálását.
A jogvédőkkel szemben az ausztrál miniszterelnök egyetért a bírósági döntéssel. Szerinte fontos a megfelelő jogi háttér ahhoz, hogy meg tudják védeni a határaikat és hogy megakadályozzák az emberek vízbefulladását."

Szóval kedves német politikusok- újságírók, a hadova, mellébeszélés már Németországban sem fog sokáig menni. A Frontexnek mindene meg lenne az ausztrál protokoll holnapi átvételéhez és a migránsmizéria azonnali elfojtásához. A nemzetközi nagytőke multikulti ágának szolgáló európai politikai elit akarata hiányzik egyedül.
Hol késik a mai kor Stauffenbergje germánok? Ideje volna az önfeláldozásnak.

Válaszok:
Morgen | 2016. február 11. 22:13

Mi az, hogy egy állam nem akarja visszavenni az állampolgárait? Milyen állam az ilyen és milyen nemzetközi jogi alapon mondhat nemet? De ha ez valóban lehetséges, a legsúlyosabb érv arra, hogy azonnal le kell állítani az engedély nélküli bevándorlást.

Arra valóban van előírás, hogy a tengeren begyűjtött embereket be kell hozni és nem visszavinni a kiindulási helyre. Meg kell változtatni az ilyen ostoba szabályokat és kész. Ki parancsolhat ilyet kívülről az EU-ra vagy bármelyik államára?

Már hezitálnak a politikusok, már háborognak a népek nyugaton, de úgy látszik, ami eddig történt, még nem elég a gyökeres fordulathoz. Még kell valamennyi idő, de a tendencia egyértelmű: az üdvözléspolitikához már nem lehet visszafordítani a közhangulatot.

Márpedig a beáramlás magától és szép szóra nem fog leállni, csak ha erővel leállítják. Sőt tavasszal ismét beözönléssé válik, mert ha nem lesz "családegyesítés" elindulnak a "rokonok" is, és minél több hír kel szárnyra a korlátozásokról, annál többen akarnak még az "utolsó hetekben" átjutni. A muszlim belháborúkban egyre több lesz a nyomorult és újabb, még elkeseredettebb tömegek indulnak útnak. Az iszlamista világforradalmárokat pénzelő olajmágnások pedig elégedetten mosolyognak a luxustornyaikból az európai gettókra és mecsetekre.

Emberek térjünk már észhez. A szarházi iszlám elit ott ül a hatalmas olajbevételeken, amiből az összes nyomorultjukat jól tarthatnák, miközben az ENSZ azon siránkozik, hogy nincs pénze megetetni a menekülttáborok lakóit. Tőlünk, európaiaktól kunyerálnak segélyt részükre, bennünket intenek arra, hogy "humanitárius" kötelességünk befogadni, ellátni és "integrálni" a tőlünk gyökeresen különböző, a mi életformánk felszámolására uszított szerencsétleneket.

Ezalatt olajsejkék befektetik Európában és Amerikában a népüktől ellopott hatalmas vagyonokat, s a maradékból nagyvonalúan adakoznának az európai mecsetépítési projektre, azért, hogy az Európába zavart hasznavehetetlen, otthon csak lázadozó és követelőző muszlim "fölösleg" ne nélkülözze ótvar prófétájuk mérgező szellemi táplálékát.

"milliók százainak" :D

Lehet, hogy néhány év múlva egy újabb nemzeti szocializmus lesz, az előbbi mintájára?

A Transfer (átutalási) Egyezményt, három hónapos tárgyalássorozat után, 1933. augusztus 25-én írta alá a Németországi Cionista Szövetség, a náci Németország gazdasági hatósága és az Anglo-Palesztin Bank (a Zsidó Ügynökség utasításai szerint). Az egyezmény célja az volt, hogy segítse a német zsidók kivándorlását Palesztínába. Mialatt ez segítette a zsidók kivándorlását, arra kényszerítette őket, hogy lemondjanak javaik többségéről Németország javára mielőtt elmennének. Ezeket a vagyonokat később megkapták a Palesztínába való átutalásuk által, mint német export.

"Szóval kedves német politikusok- újságírók, a hadova, mellébeszélés már Németországban sem fog sokáig menni. "

Sajnos, mindaddig menni fog, amíg Angela össze tudja szedni a pénzt az integrációhoz (természetesen megtalálja a módját, hogy ne a német adófizetőktől).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés