Rengeteg migránsgyerek tűnik el a rendszer szeme elől

2016. február 4. 9:31
Migránsgyermekek tűntek el a regisztrációt követően Európában – adta hírül az Europol. A gyermekek veszélyben vannak, kihasználhatják őket, így egy emberi jogi szervezet mellett a Nemzetközi Migrációs Szervezet is foglalkozik már az üggyel, adta hírül az Euronews.

Tízezernél is több gyermek tűnhetett el a migránshullámban, miután regisztrálva lettek – jelentette ki az Europol. A gyerekek könnyű prédái lehetnek az emberkereskedőknek, de fennáll a veszélye a kényszermunkának, a szexuális kihasználásnak, valamint a bűnbandák befolyásának is – írja az Euronews.

Az Európai Unió bűnüldöző hatóságának egyik vezetője, Brian Donald úgy fogalmazott, hogy ezek a gyermekek „elvesztek a rendszerben szó szerint”, így nem tudják, merre lehetnek. Fölhívta arra is a figyelmet, hogy fennáll a veszély a gyermekek kihasználására, ahogy mondta: erre mindenkinek oda kell figyelnie.

Egy emberi jogi szervezet és brit lapok is arra gyanakszanak, hogy az eltűnt gyerekek egy részét törökországi ruhagyárakban kényszerítik munkára illegálisan – a vádat Ankara tagadja.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet a „sokkoló” jelzővel illette az eltűnt fiatalkorúak számát. A szervezet reméli, hogy az EU erőforrásaiból fordít a gyermekek megkeresésére is.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztosan vannak közöttük valóban gyerekek is. Azonban a tavalyi dán és norvég felméréseket nézve, amiben orvosszakértői vizsgálatoknak vetettek alá önbevallással gyerekkorúnak tekintett migránsokat, a kép kicsit árnyaltabb. A jelzett felmérésekben 10%-volt valóban gyermek, a többiek csak annak hazudták magukat. Aminek meg az az oka, hogy az egyedül érkező gyermek szinte biztosan kap tartózkodási engedélyt.
Így aztán jönnek azok a liberális újságírói gyöngyszemek, melyben pl a leggyorsabb svéd általános iskolás diák egy migráns, aki jó fejjel és vagy harminc kilóval nehezebb a társainál- ja és vagy huszonöt első blikkre.

Stockholmban hárman megerőszakoltak egy -buta és felelőtlen- svéd lányt, aki elment velük sétálni.
Mind a három -muszlim- elkövető fiatalkorúnak mondja magát. Bár egy orvos szerint a három elkövetőből minimum kettő már felnőtt, mégis fiatalkorúként állnak bíróság közé. (Az ügyész szerint a jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy kétségbe vonják amit mondanak magukról.)
Így az ítélet 6-9 hónap javító intézet lesz a 4-4,5 év börtön helyett.

Ki van ez találva. A naiv svédek pedig még mindig elhiszik amit ezek mondanak. Bár a rendőrök ez ellen tiltakoznak, de a politikusok még mindig nem mertek lépni.

bíróság közé=bíróság elé

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés