Szijjártó: Csak híresztelés az Orbán által emlegetett török-német paktum

2016. február 11. 13:16
Szijjártó elmondása alapján csak szóbeszéd az a német-török paktum, amiről a Magyar Idők szerint Orbán Viktor beszélt. De ha van ilyen törekvés, akkor azt a kormány a leghatározottabban visszautasítja. A magyar külgazdasági és külügyminiszter azt is furcsának nevezte, hogy a görög külügyminiszter próbál oktatni szolidaritásból és szabályokból.

Visszautasította a külgazdasági és külügyminiszter a görög külügyminiszter-helyettes Magyarországot bíráló szavait csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter újságírói kérdésre válaszolva elmondta: furcsa szituáció, hogy a görög külügyminiszter próbál oktatni szolidaritásból, szabályokból. Nikosz Kszidakisz külügyminiszter-helyettes a Népszabadság csütörtöki számában megjelent interjúban egyebek mellett azt mondta: a magyar kormány vádaskodik, ám nem segít a menekültválság kezelésében, még egy sátrat sem kaptak a magyaroktól. A külgazdasági és külügyminiszter erre reagálva kifejtette: Európa azért védtelen déli irányból, mert Görögország nem felel meg a schengeni előírásoknak.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország azt elfogadja, hogy több ezer kilométeres tengeri határ védelme egy ország erőforrásaiból valószínűleg nem oldható meg. Ugyanakkor Magyarország hónapokkal ezelőtt javasolta, hogy jöjjön létre egy közös európai erő, amely meg tudja védeni Görögország déli határát. Nem bürokratákra, nem Frontex-hivatalnokokra van szükség, ők nem fogják megvédeni a határt, azt katonák, rendőrök, hajók, helikopterek, repülőgépek tudják védeni – mondta Szijjártó Péter. Magyarország a közös határvédelemhez személyi hozzájárulást is vállalna – tette hozzá. 

Nem biztos a titkos török-német paktum

A német-török paktum létezésével kapcsolatos ugyancsak újságírói kérdésre válaszolva Szijjártó Péter elmondta, amikor az Európai Tanács napirendjén szerepelt a 3 milliárd euró támogatás biztosítása Törökországnak, akkor szárnyra keltek olyan hírek, amely szerint az Európai Unió vagy annak néhány vezető tagállama Törökország számára olyan vállalást tett, vagy tett volna, amelyek több százezer, már Törökországban tartózkodó Szíriából menekült ember Európába történő betelepítéséről szóltak, vagy szóltak volna.

Ha van ilyen törekvés, akkor azt mi a leghatározottabban visszautasítjuk – fogalmazott Szijjártó Péter, és arra kérjük az Európai Unió vezetőit, a nagy és erős tagországok vezetőit, hogy az Európai Unió és annak tagországainak háta mögött ne kössenek olyan megállapodásokat, amelynek terheit adott esetben az Európai Uniónak és a tagországoknak kellene viselni. Híresztelések valóban vannak, azonban erről hivatalos tájékoztatást nem kaptunk, de ha van ilyen terv, azt a magunk részéről a leghatározottabban visszautasítjuk – fogalmazott Szijjártó Péter.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak pletykáltak egy kicsit egymás között.

Nyílván nekünk nem küldtek másolatot, csak erővel ránk akarják kényszeríteni.

Persze nem csak ránk és közben Merkel meg a többi brüsszeli idióta ereje is fogyóban van, tehát érdemes és kell is ellenállni.

Persze résen kell lenni, mert volt már olyan, hogy a miniszterelnökök döntöttek az EU-ban és a döntés és az aláírás közti szünetben Merkelék plusz szöveget írtak hozzá csak lebuktak.

Nem kell senkit sem riogatni, csak megnézni a világhálón a különböző forrásokból származó adatokat és ebből minden kikövetkeztethető. Még az is, hogy nagyon sürgősen mennie kellene Merkelnek és a köré csoportosuló díszes társaságnak.

Törökországban közel 3000 millió migráns tartózkodik, akik Németországba akarnak jutni és mintegy 5 millió készülődik. Ezt a tömeget Németország nem tudja befogadni, tehát valamilyen megállapodásra szükség van.

Ugyanakkor már 2014-ben el kellett volna kezdeni az EU határának az ellenőrzését, amely megakadályozta volna, hogy ellenőrizetlenül jöjjenek be a migránsok és velük együtt a terroristák.

Ennek ellenére még mindig csak a vakorozás megy.

Már elnézést, de nem ennek a titkos paktumnak a keretében sértődött meg Erdogán mert csak 3 milliárdot igértek neki? Tegnap még nem volt titkos, ma mitől lett az?

Én drukkolok a migránsoknak. Mindegyiket be kell telepíteni a ballib agyúakhoz.

Nem Orbán mondta, hanem a Párhuzamos, csak a Magyar Idők firkásza nem ismerte fel. Itt a bizonyíték:

„Angela Merkel német kancellár a héten Ankarába repült, hogy az utolsó pillanatban egyezséget kössön a török kormánnyal azért, hogy a már ott-tartózkodó menekülteket továbbra is az országban tartsák. Évi 2-300 ezer szíriai menekült légi úton, közvetlenül Európába történő szállítását ajánlotta fel cserébe azért, ha Törökország megakadályozza Görögországba való továbbutazásukat és visszafogadja őket, ha mégis útra kelnének.”
http://aztirjaa.blogspot.hu/20..

Te nh.kovács apja, vagy a fia vagy?
Akkor írd így a nick neve: nh.madarasi.abel
Így legalább valamilyen rangod is lenne.

Én megvárnám, hogy mit lépnek az angolok.Ha szétesik az EU, szerintem a franciákkal össze fognak fogni a németek ellen. Ott fog látszani az új törésvonal és, hogy ki hova fog helyezkedni. Nekünk középen kéne maradni, hogy a német befektetők tovább tudjanak dolgozni nálunk.

bizonyítékom nincs, de meg vagyok győződve róla hogy Merkel szopni jár Ankarába

tuti hogy van köztük valami, mert egyébként miért is nem az EU határvédelmére akar a banya 3 -5 Milliárdot elkölteni?

Miért a törökök kapnák ezt az óriási pénzt?

amúgy meg

mi köze az EU-nak a törökökhöz????

Nem zörög a haraszt.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés