Soros: Putyin árasztja el menekültekkel Európát

2016. február 11. 13:03
„Putyin szándéka az EU széthullásának felgyorsítása, és ezt úgy tudja a legjobban elérni, ha elárasztja szíriai menekültekkel” – írja Soros György üzletember a brit Guardianben megjelent cikkében. Soros szerint súlyos hibát követnek el az Egyesült Államok és az EU vezetői, ha azt gondolják, hogy a putyini Oroszország potenciális szövetségesük az Iszlám Állam elleni harcban. Szerinte „a dzsihadista terroristák támadásai, bármilyen szörnyűek is, nem összehasonlíthatók az Oroszországból érkező fenyegetésekkel”.

Súlyos hibát követnek el az Egyesült Államok és az EU vezetői, ha azt gondolják, hogy a putyini Oroszország potenciális szövetségesük az Iszlám Állam elleni harcban - írja a The Guardianben Soros György. Az ismert üzletember szerint bizonyítékok szólnak a fenti vélekedések ellen. 

Az üzletember emlékeztet: orosz vadászgépek bombázzák a szíriai polgári lakosságot, a menekülttáborok létszáma újra nő, miközben Törökország felé is sok tízezer menekült indult meg. Soros arról is ír cikkében, hogy Angela Merkel német kancellár Törökországba repült, hogy elérje a menekültek Törökországban tartását – cserébe felkínálta azt, hogy légi úton visznek évente 200-300 ezer migránst Európába, csak ne induljanak útra Görögországba.

Soros György szerint Putyin „tehetséges taktikus, de nem egy stratégiai gondolkodó”. Mégis azt látja, hogy az orosz elnök rájött, lehetősége nyílik az EU szétesésének siettetésére. Az üzletember nem érti, miért hiszik el az USA és az EU vezetői Putyin szavait, ahelyett, hogy a tetteit néznék. „A tény az, hogy Putyin Oroszországa és az EU az idővel versenyez: a kérdés az, melyik omlik össze előbb” – írja Soros.

Az üzletember úgy látja, 2017-ben csődbe mehet Putyin rendszere a szankciók és az olajár bezuhanása miatt, ami tönkreteszi az orosz költségvetést. Moszkva viszont az EU korábbi összeomlasztására játszhat, hiszen így megszabadulhat a szankcióktól. Soros szerint Putyin Európa megosztására törekszik az általa támogatott Európa-ellenes pártok segítságével.

„A dolgok állása szerint az EU szétesik” - írja az üzletember, aki szerint az Uniónak öt-hat válsággal kell egyszerre szembenéznie, ami túl soknak tűnik. A migrációs válság el tudja pusztítani az EU-t. „Ha egy állam vagy államszövetség halálos veszélyben forog, jobb, ha a vezetők szembenéznek a kemény valósággal, mintsem ignorálják azt.” Soros szerint a túlélésért megy a harc az EU és Putyin Oroszországa között. „A dzsihadista terroristák támadásai, bármilyen szörnyűek is, nem összehasonlíthatók az Oroszországból érkező fenyegetésekkel” – zárja írását Soros György.

Rajcsányi Gellért
2016. February 11. 13:17
Ha Soros szerint Putyin hajtja a migránsokat Európába, miközben az orbánisták szerint Soros hajtja a migránsokat Európába, miközben a sorosisták szerint a putyinista Orbán meg akarja akadályozni a migránsok Európába áramlását, akkor...

akkor hány éves a kapitány?!

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"..Szervezetten szállíthatja a finn határra a menekülteket az orosz titkosszolgálat.."

http://444.hu/2016/01/24/szerv..

"..A Balkánról Nyugat-Európába tartó, menekülteket szállító autóbuszokat Oroszország finanszírozhatja, nyilatkozta a Mladá Fronta Dnes hétvégéi számában a cseh védelmi miniszter.."http://index.hu/kulfold/2015/1..

koszovóval főpróbát csináltak, ott is varázsszóra indultak meg az albánok, majdnem ki is ürült Koszovó.

Ez kiknek volt jó, az USa-nak vagy a szerbeknek és a történelmi szövetségesüknek és szponzoruknak az oroszoknak.

A finn STT hírügynökség jelentése szerint..

".A finn hatóságok egy ideje már gyanakodtak erre.."

Emlékszel még rá???

A 'Zámoly-akció'


http://index.hu/belfold/zamoly..

Ezzel egyetértek. Sorosnak érdekei vannak.

"..Deutsch Tamás elmondta, hogy a FIDESZ-nek és az SZDSZ-nek több tagja is részt vesz egy menedzserképző tanfolyamon, mely az oxfordi diplomával egyenértékű menedzserdiplomát ad. A képzés hathónapi magyarországi tanfolyam, továbbá hathónapi oxfordi tanfolyamból áll.”

A szolgálatok kiderítették, hogy a képzés megvalósítására alapítványt hoztak létre, melyben „részt vettek Rockefellerék és Soros György” is. Deutsch a gólyabálon elmondta azt is, hogy a féléves oxfordi képzésen a belső és külső elhárítással kapcsolatos ismeretekre is sort kerítenek..."

http://www.hetek.hu/hatter/201..

Ehhez azért már rinocéroszbőr kell.
Putyin osztogatott térképes írásokat a migránsoknak "segítői" címekkel ?

Nem működik jól az eu bomlasztása az embargó idején. Szerintem remekül dolgoznak az oroszok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés