Soros: Putyin árasztja el menekültekkel Európát

2016. február 11. 13:03
„Putyin szándéka az EU széthullásának felgyorsítása, és ezt úgy tudja a legjobban elérni, ha elárasztja szíriai menekültekkel” – írja Soros György üzletember a brit Guardianben megjelent cikkében. Soros szerint súlyos hibát követnek el az Egyesült Államok és az EU vezetői, ha azt gondolják, hogy a putyini Oroszország potenciális szövetségesük az Iszlám Állam elleni harcban. Szerinte „a dzsihadista terroristák támadásai, bármilyen szörnyűek is, nem összehasonlíthatók az Oroszországból érkező fenyegetésekkel”.

Súlyos hibát követnek el az Egyesült Államok és az EU vezetői, ha azt gondolják, hogy a putyini Oroszország potenciális szövetségesük az Iszlám Állam elleni harcban - írja a The Guardianben Soros György. Az ismert üzletember szerint bizonyítékok szólnak a fenti vélekedések ellen. 

Az üzletember emlékeztet: orosz vadászgépek bombázzák a szíriai polgári lakosságot, a menekülttáborok létszáma újra nő, miközben Törökország felé is sok tízezer menekült indult meg. Soros arról is ír cikkében, hogy Angela Merkel német kancellár Törökországba repült, hogy elérje a menekültek Törökországban tartását – cserébe felkínálta azt, hogy légi úton visznek évente 200-300 ezer migránst Európába, csak ne induljanak útra Görögországba.

Soros György szerint Putyin „tehetséges taktikus, de nem egy stratégiai gondolkodó”. Mégis azt látja, hogy az orosz elnök rájött, lehetősége nyílik az EU szétesésének siettetésére. Az üzletember nem érti, miért hiszik el az USA és az EU vezetői Putyin szavait, ahelyett, hogy a tetteit néznék. „A tény az, hogy Putyin Oroszországa és az EU az idővel versenyez: a kérdés az, melyik omlik össze előbb” – írja Soros.

Az üzletember úgy látja, 2017-ben csődbe mehet Putyin rendszere a szankciók és az olajár bezuhanása miatt, ami tönkreteszi az orosz költségvetést. Moszkva viszont az EU korábbi összeomlasztására játszhat, hiszen így megszabadulhat a szankcióktól. Soros szerint Putyin Európa megosztására törekszik az általa támogatott Európa-ellenes pártok segítságével.

„A dolgok állása szerint az EU szétesik” - írja az üzletember, aki szerint az Uniónak öt-hat válsággal kell egyszerre szembenéznie, ami túl soknak tűnik. A migrációs válság el tudja pusztítani az EU-t. „Ha egy állam vagy államszövetség halálos veszélyben forog, jobb, ha a vezetők szembenéznek a kemény valósággal, mintsem ignorálják azt.” Soros szerint a túlélésért megy a harc az EU és Putyin Oroszországa között. „A dzsihadista terroristák támadásai, bármilyen szörnyűek is, nem összehasonlíthatók az Oroszországból érkező fenyegetésekkel” – zárja írását Soros György.

Rajcsányi Gellért
2016. February 11. 13:17
Ha Soros szerint Putyin hajtja a migránsokat Európába, miközben az orbánisták szerint Soros hajtja a migránsokat Európába, miközben a sorosisták szerint a putyinista Orbán meg akarja akadályozni a migránsok Európába áramlását, akkor...

akkor hány éves a kapitány?!
Válaszok:
Berecskereki | 2016-02-11 14:02:17

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Micsoda kétszínű alak ez a büdös bakter."
(Regős Bendegúz)

"..Szervezetten szállíthatja a finn határra a menekülteket az orosz titkosszolgálat.."

http://444.hu/2016/01/24/szerv..

"..A Balkánról Nyugat-Európába tartó, menekülteket szállító autóbuszokat Oroszország finanszírozhatja, nyilatkozta a Mladá Fronta Dnes hétvégéi számában a cseh védelmi miniszter.."http://index.hu/kulfold/2015/1..

koszovóval főpróbát csináltak, ott is varázsszóra indultak meg az albánok, majdnem ki is ürült Koszovó.

Ez kiknek volt jó, az USa-nak vagy a szerbeknek és a történelmi szövetségesüknek és szponzoruknak az oroszoknak.

A finn STT hírügynökség jelentése szerint..

Válaszok:
Laibach | 2016. február 11. 13:20

".A finn hatóságok egy ideje már gyanakodtak erre.."

Válaszok:
Laibach | 2016. február 11. 13:20

Emlékszel még rá???

A 'Zámoly-akció'


http://index.hu/belfold/zamoly..

Ezzel egyetértek. Sorosnak érdekei vannak.

"..Deutsch Tamás elmondta, hogy a FIDESZ-nek és az SZDSZ-nek több tagja is részt vesz egy menedzserképző tanfolyamon, mely az oxfordi diplomával egyenértékű menedzserdiplomát ad. A képzés hathónapi magyarországi tanfolyam, továbbá hathónapi oxfordi tanfolyamból áll.”

A szolgálatok kiderítették, hogy a képzés megvalósítására alapítványt hoztak létre, melyben „részt vettek Rockefellerék és Soros György” is. Deutsch a gólyabálon elmondta azt is, hogy a féléves oxfordi képzésen a belső és külső elhárítással kapcsolatos ismeretekre is sort kerítenek..."

http://www.hetek.hu/hatter/201..

Ehhez azért már rinocéroszbőr kell.
Putyin osztogatott térképes írásokat a migránsoknak "segítői" címekkel ?

Nem működik jól az eu bomlasztása az embargó idején. Szerintem remekül dolgoznak az oroszok.

Válaszok:
Laibach | 2016. február 11. 13:30
Morgen | 2016. február 11. 13:54

Nem működik jól az eu bomlasztása az embargó idején? Szerintem remekül dolgoznak az oroszok.

A kapitány ötvenhat éves. Egyébként Soros
okfejtésében van logika, még, ha a
következtetések eltúlzottak is.

Aztán mégis ki mondta, hogy a befogadási felső korlát maga a csillagos ég? Ki nem tett határozott nyilatkozatokat, hogy Európa nem a Közel-Kelet menekülttábora? Putyin volt az, szoknyában?

Miért van az, hogy Európán kívül mindenki képes volt nemet mondani az ellenőrizetlen bevándorlásra? Ez is Putyin miatt van? Ha az Eu ennyire béna, és ez az egész igaz is Putyinról, akkor is Putyin max gyorsítani tudja az EU szétesését, nem ő a fő okozója.

Nemrég arról győzködte az európaiakat, hogy milyen jó lesz nekik, ha befogadják az összes "menekültet"; most meg azzal jön, hogy „Putyin szándéka az EU széthullásának felgyorsítása, és ezt úgy tudja a legjobban elérni, ha elárasztja szíriai menekültekkel”.

Ez még magyarázható azzal, hogy Soros agyilag annyira leépült, és képtelen emlékezni rá, mit hazudott korábban. Nade a Guardian szerkesztősége is csak csupa agyhalottakból áll?

Emlékszel még rá???

"..Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő. A társadalom elöregedésétől egész Európában tartanak.."


"..Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak..."


http://www.origo.hu/itthon/200..

Nem kellenek ide a muszlimok!

Jól van csak had beszéljen a vén ráncos teknős, Hilarynak sem tett, hogy őt támogatta.

Nem zárok ki semmit, de Putyin azt az EU-t akarná gyengíteni, ahova el akarja adni a gázt meg az olajat?

"Soros György szerint Putyin „tehetséges taktikus, de nem egy stratégiai gondolkodó”. Mégis azt látja, hogy az orosz elnök rájött, lehetősége nyílik az EU szétesésének siettetésére. Az üzletember nem érti, miért hiszik el az USA és az EU vezetői Putyin szavait, ahelyett, hogy a tetteit néznék. „A tény az, hogy Putyin Oroszországa és az EU az idővel versenyez: a kérdés az, melyik omlik össze előbb” – írja Soros."

Ja!
Putyin indította útra az összes migránst, ő nyomtatott nekik segédletet, hogyan rohanják le Európát!
Merkel mamit is ő irányítja!
Micsoda elméncség!

Mégis a Soros által támogatott civilek nyomtatják és adják a térképeket a migránsoknak.

Gyuribá nyerni akar az euro kikészítésén.

Válaszok:
Laibach | 2016. február 11. 14:01

Csak Putyinozzon Belzebub jobbkeze. Remélhetőleg hamarosan kezet is foghat vele. A szír kormányerők pedig egyre nagyobb területeke vonnak ellenőrzésük alá orsz támogatással. Amerika meg vakarózhat, hogy a végkifejletnél csak szemlélő lehet.
Persze! A Párhuzamosnak így nem jön be a számításba. Nem kellene búslakodnia, mert a jó meleg üst már várja. Ha nem elég a víz, majd küldünk színezéknek egy kis vörösiszapot a MAL Zrt jóvoltából.

Nem kell izgulnod nh.kovács! Soros majd magával visz. Jó nagy lesz az üst, te is beleférsz.

Benne van, de van még pár éve és a Soros problémát megoldja a biológia, lebomlik majd magától.

Válaszok:
Laibach | 2016. február 11. 14:02

"akkor hány éves a kapitány?!"

Hány!

Köznyelven: okád.

Párhuzamosra.

vagy szétfújja a szél..

Oké, tegyük fel egy pillanatra, hogy Sorosnak igaza van. Rendben, Putyinnál evilebb nincs a Földön (Orbán megközelíti, de nem tudja megelőzni).

Szóval akkor mit tegyünk? A zsaroló Törökországgal szövetkezzünk? Tárjuk szélesre a kapukat? Bombázzuk mi Szíriát? Kergessük ki onnan az oroszokat és Asszadot? Mi a megoldás?

Vagy írjuk végre alá a TTIP-t, és akkor az Usa is lépni fog? Erről van szó?

Nem hülyeség, amit Soros állít, de túlzás, hogy Putyin egyedül generálja a szír menekülteket. Jöttek azok már korábban is, főként a túlnépesedés és a klímaváltoás miatt, a háború csak ráadás. Az viszont tény, hogy az orosz elnök közel-keleti machinációi nem a helyzet rendezése és az EU stabilitása irányába tolják az eseményeket. Az ukrajnai agresszióról pedig remekül el lehet terelni a figyelmet a migránsokkal. És minél hosszabb/véresebb lesz a konfliktus, annál többen veszik erre az irányt.

A külső elhárítás időben és megfelelő módon kerítésépítéssel meg is történt.

Próba háború az egész.
Majd nálunk lejátsszák az igazit, hála Muttinak!

Te álmodozol!
Mit gondolsz, nem az összehangolt együttműködés szabályai alapján zajlik a szíriai háború?

Majd, ha a segged alatt robban a gránát, akkor jól nézd meg, mi van ráírva, aztán ne lepődj meg, ha US Army-t olvasol.

"Putyin árasztja el menekültekkel Európát"

Ez kétségtelen és elég ügyesen csinálja, de a mindenféle arab tavaszok, meg forradalmak (!), meg a majdanoztatás látványosabb volt Soros elvtárséktól.

Lehet, hogy Asszad is megéri a pénzét, mert lövetett a lázadókra, de 10 évig lassú folyamatos építkezés, haladás volt Szíriában turizmus is, arab mércével a legszekularizáltabb állam volt a térségben, jó francia alapú ingyenes oktatással, orvosu ellátással a ( Szaúdi Arábiában , USA stratégiai szövetsége meg konkrétan a középkorban él), és konkétan Sorosék találták, ki hogy a "mérsékelt" ellenzék majd leszedi Asszadot. Kivánok Soros seggébe lövetéseket ezektől a "mérsékelt" ellenzékiektől! Akik az európába vezényelt terroristák magjai.

vagy mekkora öröm volt Kadhafi élőben közvetített meglincselése! Országa migrációs célállomás volt, befogadta és felfogta Afrika és Közel-Kelet vándormadarait, Berlusconi simogatta is Kadhafit ezért rendesen, de persze Berlusconit is le kellett venni egy IMF strómanra cserélve.

Mubárakot is levetették, bíróság elé hajtották, demokratikus választásokon aztán a Muszlim Testvériség nyert Saríát alkalmazna, meg iszlám államot épít. Demokratikusan..

Válaszok:
Megtalálta | 2016. február 11. 16:20

"Ez kétségtelen és elég ügyesen csinálja,..."

Ez egyáltalán nem kétségtelen. Szíriából már eddig elment 5-6 millió, ebből egymillió az EU-ba. Mindez azelőtt történt, mielőtt az oroszok tettek volna bármit is. A szír polgárháború lassan 5 éve tart, és az oroszok a legvégén bukkantak fel.

Soros szokás szerint csúsztat, illetve, ez kicsit több, mint csúsztatás, ez szimplán hazugság, még akkor is, ha most a bombázások hatására ismét újabb tízezrek mentek el.

Válaszok:
hátakkor | 2016. február 11. 16:50

Európába leginkább az embercsempészek miatt indultak. Hajók nélkül mihez kezdenének? És az embercsempész hálozattal szint senki nem foglakozik. Nem is ülnek fel a hajóra, csak minden állomáson van összekötőjük. Egyes becslések szerint milliárdos üzlet.

Másik oldalon meg ott vannak Sorosék civiljei ( fizetettek, meg naívak is), meg aktvistái.

És a görögök is 12 hónapra terjesztették ki a turista szezont, mert ott még komolyan megvágják a vándorokat. Ha feláll a görög északi határon az Európa-erőd, akkor majd elkezdenek nyivákolni, tüntizni, molotovkoktélozni, hogy EU, meg NATO segíts!

Rogánék brókerjai osztogatják nekik a letelepedési kötvényt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés