Kínos pálfordulat: már a német püspökök is korlátoznák a migránsáradatot

2016. február 11. 21:38

Szőnyi Szilárd
Válasz.hu
A német püspöki kar elnöke még egy hete is felszólította Angela Merkelt, hogy tárt karokkal fogadja a menekülteket. Ma már csökkenteni akarja a számukat.

„Reinhard Marx egy berlini fórumon még idén január 31-én is sürgette Európát, hogy álljon nyitva a menekültek előtt, s felszólította Angela Merkel kancellárt: szilárdan tartson ki befogadáspárti politikája mellett. E nyilatkozatokat a menekültbarát sajtó természetesen azonnal világgá röpítette, nyilván megszégyenítendő a tudomány mai állása szerint nem kellőképpen együttérző keresztényeket.

Nem úgy azt a nyilatkozatot, amelyet hét nap elteltével, február 6-án tett közzé a Marx Reinhard vezette német püspöki kar, és amely közlemény – a Vatikáni Rádió magyar adásának honlapja kivételével – szőrén-szálán kimaradt a magyar nyelvű sajtóból: »Bár az irgalmasság nem ismer határokat, csökkenteni kell a menekültek létszámát. Nemcsak az irgalmasságról van ugyanis szó, hanem a józanészről és a politikailag lehetségesről is. Németország nem tudja a világ összes szűkölködőjét befogadni.«

A jelek szerint nemcsak a befogadásban, hanem a tárgykörben elkövetett nyilatkozatokban is elkél a józanész. A Reinhad Marx vezette testület megvilágosodásának azért örülünk, és kórusban kiáltjuk: Guten Morgen, Monsignori!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindeközben a szomszédban:

"..Leváltották Romániában az adóhatóság elnökét, aki ellen korrupciós ügy miatt indult büntetőjogi eljárás - közölte csütörtökön délután a román média.

Gelu Diaconu és helyettese, Mihai Gogancea Vatasoiu lemondását már szerda este kérte a pénzügyminiszter. Diaconu csütörtökön reggel azt mondta, megvárja, hogy leváltsák, mert ártatlannak vallja magát. Dacian Ciolos román miniszterelnök már csütörtökön délelőtt jelezte, hogy Diaconunak távoznia kell, mert az adóhatóságnak meg kell őriznie hitelességét.

A román korrupcióellenes ügyészség szerdán indított bűnvádi eljárást több személy ellen, köztük Nicolae Paun és Madalin Voicu parlamenti képviselő, valamint az adóhatóság két vezetője ellen.

Európai uniós és román állami pénzek rendeltetésellenes felhasználása, valamint jogtalan megszerzése miatt vizsgálódnak a két törvényhozó ellen..."

http://figyelo.hu/cikkek/42927..

"..Európai uniós és román állami pénzek rendeltetésellenes felhasználása, valamint jogtalan megszerzése miatt vizsgálódnak a két törvényhozó ellen..."

Még a pápa is csak akkor tévedhetetlen , ha ex chatedra szól . Világos , hogy a főpásztorok szavát meg kell hallgatni , de SOHA sem kritikátlanul . Biblikus példa : szent Pál kritizálta szent Pétert , de ettől még nem esett szét az egyház , sőt , épp ezáltal oldódott meg egy probléma !...

Na de mi történt ez alatt az egy hét alatt?
Mitől változott meg az álláspontja Marxnak?

A szeretet végtelen, de az értelem adja meg annak irányát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés