Álszentek Európája

2016. február 12. 8:53

Kottász Zoltán
Magyar Idők
Milyen őrült logikai gondolatsor kezdődött el azzal, hogy a határainkon keresztül ellenőrizetlenül átzúduló, illegálisan átvonuló embertömeget meg kell állítani, és vezetett el odáig, hogy kifejezetten kívánatos volna, ha a szíriai háború elől menekülőket egyenesen Törökországból szállítanánk át, repülőkkel és hajókkal, törvényes úton?

„Milyen őrült logikai gondolatsor kezdődött el azzal, hogy a határainkon keresztül ellenőrizetlenül átzúduló, illegálisan átvonuló embertömeget meg kell állítani, és vezetett el odáig, hogy kifejezetten kívánatos volna, ha a szíriai háború elől menekülőket egyenesen Törökországból szállítanánk át, repülőkkel és hajókkal, törvényes úton? Nem éppen amiatt panaszkodtak eddig a svédek, a dánok, az osztrákok vagy a szlovének, hogy nem bírnak ennyi embert ellátni, országaikat pénzügyileg és fizikailag is leterheli a nagymértékű bevándorlás? Mitől lenne jobb a helyzetük, ha legálisan érkezett menekültek tízezreinek ellátásáért és integrációért kellene felelniük? És mielőtt bármiféle megállapodást kötne Ankarával Brüsszel, mi van azzal a már Európában tartózkodó 160 ezer emberrel, akiket az úgynevezett kötelező menekültelosztási kvótarendszer keretében kellene elosztani a tagállamok között?

Ezek után senki sem csodálkozhat azon, hogy a schengeni övezet a megszűnés szélére sodródott, az Európai Unió vezetésében pedig senki sem bízik már. A teljesen értelmetlen európai lépés két tényezővel magyarázható. Az egyik az, hogy Törökország rájött arra, milyen könnyen zsarolhatja Európát. Ankarának már nyilván nem elég az a több milliárd eurós pénzügyi támogatás és a számos politikai kedvezmény, amelyet az EU azért ajánlott fel neki, hogy megakadályozza a Törökország területén élő több mint kétmillió menekült kivándorlását Európába. Recep Tayyip Erdogan török elnök tegnap azzal fenyegetőzött, hogy Törökország megnyitja nyugati határait az Európába tartó menekültek előtt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én nem álszenteknek nevezem őket, hanem őrülteknek. Már bocs.

Az esetleg úttalan utakon hömpölygő, vánszorgó, vagy tengerben fuldokló tömeg nagyobb lélektani hatására számítottak, mint akár charter gépeken érkezőkére. Végső soron így akarnak egyöntetű uniós proletariátust teremteni.

"...magyarázzad meg..." - béreket lenyomni, szavazóbázist teremteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés