Merkel senkit sem kényszerítene menekültek befogadására

2016. február 12. 16:10
Senkire sem kényszerítené rá Angela Merkel a menekültek befogadását: elmondása szerint csupán arról van szó, hogy uniós tagállamok egy csoportja „elképzelhetőnek tartja” menekültkontingesek önkéntes átvételét Törökországtól, de csak „cserébe” azért, hogy megszűnik a Törökországból az EU-ba irányuló „illegális migráció”. A lengyel miniszterelnökkel találkozott a német kancellár: közös segélyprogramot indít a két ország.

Csak önkéntes alapon lehet szó arról, hogy európai uniós tagországok átvegyenek menekülteket Törökországtól, és az elképzelésnek nincs köze egy állandó menekültelosztási rendszerhez – jelentette ki Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben a lengyel miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

Beata Szydłóval tartott sajtótájékoztatóján Angela Merkel kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy nincsenek új német javaslatok. Csupán arról van szó, hogy uniós tagállamok egy csoportja „elképzelhetőnek tartja” menekültkontingesek önkéntes átvételét Törökországtól, de csak „cserébe” azért, hogy megszűnik a Törökországból az EU-ba irányuló „illegális migráció”.

Ez a csoport tagállam a jövő heti uniós csúcs előtt ismét megbeszélést tart a török miniszterelnökkel a brüsszeli osztrák képviseleten, és a tárgyalásról „nagyon transzparens” módon beszámol majd a 28 tagország értekezletén és a sajtó nyilvánossága előtt – mondta a német kancellár.

A napokban Orbán Viktor, valamint Kósa Lajos is arról beszélt, hogy egy titkos török-német paktum keretében köteleznék menekültek befogadására az EU-s tagországokat. Kósa Lajos szerint ez ügyben a kormány levelet is kapott a menekültügyi biztostól. Szijjártó Péter azonban korábban azt mondta, hogy paktumról csak szóbeszéd van, a kormány mindenesetre elveti azt.

Német-lengyel program indul a menekültválság enyhítésére

Lengyel javaslatra Németország és Lengyelország közös humanitárius programot indít Szíria térségében a menekültválság enyhítésére – jelentette be a német és a lengyel kormányfő pénteken Berlinben. Angela Merkel német kancellár és Beata Szydło lengyel miniszterelnök hangsúlyozták, hogy végre kell hajtani az illegális migráció visszaszorítását célzó uniós-török akciótervet.

Beata Szydło kiemelte, hogy Lengyelország aktívan közreműködik a válságkezelésben, és az uniós külső határok védelmére, valamint a Szíria térségében élő menekültek megsegítésére helyezi a hangsúlyt, a menekültek uniós tagországok közötti elosztására szolgáló állandó rendszer gondolatát pedig elveti. A humanitárius kezdeményezéssel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az „jó jelkép”, és példa lehet más országoknak is.

Angela Merkel elmondta, hogy nagy örömmel karolja fel a lengyel javaslatot. A két ország jordániai vagy libanoni iskola- vagy kórházépítési programmal foghat össze a menekültválság enyhítéséért.

Merkel és Szydło szerint mindent meg kell tenni a brit uniós tagság megőrzéséért

Mindent meg kell tenni Nagy-Britannia európai uniós tagságának megőrzéséért – jelentette ki Angela Merkel német kancellár és Beata Szydło lengyel miniszterelnök pénteken Berlinben. A két kormányfő találkozója után tartott sajtótájékoztatón Angela Merkel kiemelte, hogy a brit uniós tagság mellett az uniós alapszabadságokat, köztük a munkavállalás szabadságát is meg kell őrizni.

Beata Szydło azt mondta, hogy a brit reformjavaslatok „többnyire elfogadhatóak” Lengyelország számára, ám azért is mindent meg kell tenni, hogy érvényesüljenek a Nagy-Britanniában dolgozó lengyel állampolgárok jogai. A lengyel kormányfő bemutatkozó látogatást tett a német kancellárnál. Megbeszélésüket igen gyümölcsözőnek nevezte és hangsúlyozta, hogy hazája Németországgal közösen akarja tovább erősíteni az EU-t, és a jó és szoros kétoldalú kapcsolatok fejlesztésére törekszik.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fő probléma hogy még mindig a mézesmadzagot huzogatja azzal, hogy Törökországból átvesznek menekülteket s ezzel buzditja azokat is akik úgy gondják, hogy nem várnak hanem minél elöbb be akarnak jutni pl a németekhez. Azt sugalja, hogy még Europa nem telt be van kapacitás.

A tiszta egyszerű beszéd az lenne, hogy Europa senkit nem fogad aki nem a törvényes hivatalos utat megkerüli. Ez azt jelenti, hogy senkit nem fogad aki megjelenik a határnál minden érvényes utiokmány és vizum nélkül.

A már jól ismert szabályzás szerint a menekültek a legközelebb eső biztonságos országba kéri a státuszt. Ha úgy gondolj, hogy a késöbbiekben sem kiván visszatértni akkor az adott országban a kívánt ország Nagykövetségén, Konzulátusán, vagy képviseletén beadja kéremét s megvárja azt, hogy elbirálják és ha pozitiv az adott ország "Elővízumot" ad át részére. Ha nem fogadják akkor próbálkozik másik országnál vagy megvárja az országának stabilizációát míg vissza nem térhet.

Amig nyílt vagy burkolt hívószavakkal hülyitik a szerencsétleneket és sumákolnak az egyenes beszéd és cselekedet ellentmondásba van addig ne várjunk semmi jót, csak a maffiáként müködő szervezet embercsempészek fogák meghatározni, hogy hányan nyomulnak be europába.

Merkelnek lés a többi elbarátának elöszőr már az unio területén kéne rendet rakni azokkal kacsolatban akik már itt vannak.

Ezek után mindenország a saját hatáskörében annyi kék és zöldkártyát osztogat saját költségén ahogy akar és a társadalmuk ezzel egyetért.Békén hadják Brüszelt és a nemzetállamokat.

Mivel minden országnak megvannak a menekült és bevándorlási törvényei és szabályzói ami mindenhol bizonyos ideig korlátozott mozgást von maga után vagyis nem vonatkozik azonnal a Schengenen belüli szabad munka és lakhely választás.

Nem kell ahhoz semmilyen különleges eljárás csak minden országnak be kellene tartani saját törvényét és a Schengeni egyezményből adodü kötelezettségét.

Nem lenne ez olyan nagy dolog, ha szánt szánékkal és tudatosan nem keverték volna és nem hazudoztak vona össze-vissza Junker-Merkel páros és a hozájuk csapodott más országok barmai.

Ne szóld le ennyire Szydlo-t. Észre kell venni, hogy tulajdonképpen azt ismételte el, amit Budapesten Orbánnal kialakítottak, mint V4-es álláspontot a migráns kérdésben.
És ehhez még ugyan úgy hozzácsapta a britekkel kapcsolatos közös véleményünket is.
Itt inkább Merkelre érdemes figyelni; már nem is lep meg a folyamatosan változó mondanivalója, az eddig észre nem vett hihetetlen naivitása.
Úgy tűnik, a V4-ek közös kiállását is hajlandó akceptálni, de ez még bizonytalan, ezért sokat kell majd még bunyózni.

Merkel a törökökkel akar egy gentleman's agreementet kötni. Most az nem érdekes, hogy nonszensz, hisz az egyik fél nő, a másik pedig muszlim.
De ez alapvetően kész vicc.
Miért is ne menne bele a török egy senkinek sem tartott keresztény félnek adott tul.képpen szóbeli ígéretbe.
Erdogan ölébe egy kiapadhatatlannak tekinthető pénzforrást helyez a túlértékelt képességű mutti és szegényke még hisz is a reményeiben.
Merkel a haldokló Bizáncot másolja, amely kemény aranyakkal fizetett a falait támadóknak a békességért.
Tudjuk hogyan végezte a dekadenciába, a belső viszályokba, intrikákba és erkölcstelenségbe fulladt, harcra már egyre kevésbé fogható, kereszténnyé lett keletrómai birodalom fővárosa. Évszázadok óta Istanbulnak hívják és muzulmán.

Az északi országok már megmondták, hogy megteltek.
Kire számít Merkel? Maradjon mind a németeknél.

De a lengyel sokkal csinosabb, jobban áll rajta a kosztüm. Szerintem Merkel konfekciót hord.

A lengyel szabók sokkal ügyesebbek, mint a németek ( vagy már migránsok? ).

Szép PC "csomag" bordó drapériába csomagolva.
Ettől nem lettünk okosabbak, azt gondolom.

Jajjj!
Ő csak politizál.

Tévedsz. Ez az új agyamenős különalkuja a törökökkel. Ennek semmi köze a már beözönlöttekhez, hanem a még el sem indult Törökországi menekült táborokbúl hozná őket plusz.

A kvota rendszert nagyon rafináltan átterhelte Brüszeli döntsé ami úgye mind a 28 országra kiterjed. Jukerrel lezsirozták ezt.

Nacsosasszony most porthint a sajátjainak és keveri össze a dolgokat a márciusi választások kapcsán. Mellébeszél.

A német sajtó "mély nézetkülönbségekröl" ír a mai találkozó kapcsán. Ez valahogy nem jött ki a mandiner összefoglalóban.

Nem úgy tűnik, hogy "szerelem".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés