Ultimátumot adott Görögországnak az EU

2016. február 12. 13:31
Görögországnak három hónapja van arra, hogy visszaállítsa határai megfelelő ellenőrzését, ellenkező esetben akár két évre is kizárhatják a schengeni egyezményből. Csak a tavalyi év során minimum 850 ezer migráns és menekült érkezett Görögországba.

Három hónapot adott Görögországnak az Unió arra, hogy visszaállítsa határai megfelelő ellenőrzését. Ha nem teszi, akkor akár két évre is kizárhatják őket a schengeni egyezményből – írja a BBC.

Az Európai Bizottság jelentése két héttel ezelőtt megállapította, hogy Görögország súlyosan elhanyagolta kötelezettségeit, amelyek a határaira, vagyis a schengeni zóna határainak védelmére vonatkoznak.

Az elmúlt időszakban több uniós ország már visszaállította külső határainak ellenőrzését – részben emiatt. Görögországba csak tavaly minimum 850 ezer migráns és menekült érkezett. 

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már megint azt csinálja brüsszel, amit Orbán Vioktor jó előre megmondott. De miért vártak ilyen sokáig?

Eu? "Ultimátum"?

Gondolom ha letelik a három hónap, összehívnak egy újabb bizottságot/konferenciát/miegymást...

A görög farmerek meg pásztorbottal oktatnak.-
http://www.atv.hu/kulfold/2016..

Hasonló szituáció, meg kell őket állítani:

https://www.youtube.com/watch?..

Csendben megkérdezem, hogy ez azt jelenti, hogy táborba kell-e vinni a migránsokat, vagy a határon a tengerbe lőni őket?

Vagyis mit akar az EU?

Valamint azt is csendben megkérdezem, hogy ez vonatkozik - e azokra a migránsokra, akiket Merkel személyesen hívott meg?

Ez úgy, ahogy van, egy kurva nagy hazugság. El kell takarítani az útból a brüsszeli ócska, korrupt hazudozó bürokratákat, Schultz-cal, meg a részeges luxemburgival az élen.

A görög-török nemzetközi vizeken kéne dróthálót kihúzni, amin a gumicsónakkal nem tudnak átjönni. Onnantól nem függnénk egyik országtól sem.

Így elnézve ezt az egészet, kötve hiszem, hogy ezt most így hirtelen képesek lesznek teljesíteni a görögök.

Vagy el kell süllyeszteni a gumicsónakokat, kihalászni a migrókat és visszavinni a törökökhöz. A harmadik után már nem fognak jönni.

Nem csak gumicsónakon jönnek Görögországba, valóságos csempész-flotta tevékenykedik az Égei tengeren. Napi 10 000 fős szállítási kapacitásra becsülik.

"Miért 3-at?!"

Talán azért, mert addig tart Juncker tartalék itala. ;-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés