Bild: Orbán robbantotta ki a humanitárius válságot, ő Merkel „legerősebb ellenfele”

2016. február 14. 22:10
Több német lap is foglalkozott a hétvégén Orbán Viktor és Magyarország szerepével a menekültválságban. A Bild szerint Orbán Magyarországa Európa legnagyobb szégyene és veszélye. A Welt azt írja, Orbánnál, az ellencsászárnál is veszélyesebbek Merkelre a belső pártütők. A Spiegel úgy látja, Orbán nyíltan hangulatot kelt a Törökországgal kötendő paktum ellen.

A nemzetközi menekültválsággal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal több német lap a hétvégén. A Bild am Sonntag című vasárnapi lap Megmenthető még Európa? címmel közölt összeállítást, amelyben nyolc országról olvasható rövid összefoglaló.

Orbán Merkel leggonoszabb és legerősebb ellenfele

Sebastian Pfeifer az írásának Magyarországról szóló, Orbán Magyarországa Európa legnagyobb szégyene és veszélye című alfejezetében kiemelte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „váltotta ki a humanitárius válságot, amely cselekvésre kényszerítette Angela Merkelt”, a német kancellárt, aki „megnyitotta a német határokat, és azóta nem tudja bezárni”. A szerző hozzátette: Orbán Viktor Angela Merkel „leggonoszabb és immár legerősebb ellenfele”, és a magyar kormányfő „szétrombolhatja az EU-t”.

Orbán, az ellencsászár

A Welt am Sonntag című vasárnapi lap a Döntés az Égei-tengeren című összeállításában egyebek között kiemelte, hogy a jövő heti brüsszeli uniós csúcs előtt nemcsak a „Merkel-terv” támogatói tartanak külön találkozót, hanem azok az országok is, amelyek nem bíznak abban: a visegrádi négyek, amelyek inkább Macedónia támogatása révén le akarják zárni a balkáni migrációs útvonalat. Ugyanakkor Merkel számára „az »ellencsászár« Orbán Viktor körül csoportosuló kelet-európaiaknál veszélyesebbek a pártütők saját soraiban” – tette hozzá írásában Robin Alexander és Manuel Bewarder.

Orbán hangulatot kelt és puszta erőszakkal tartóztatná fel a menekülteket

A Der Spiegel című hírmagazin a szombaton megjelent számában A szakadás címmel közölt összeállításában egyebek között azt írta, hogy a jövő heti uniós csúcson „példátlan konfrontáció” alakulhat ki, és Orbán Viktor „már most nyíltan hangulatot kelt Merkel Törökországgal kötött paktuma ellen, és néhány kelet-európai szövetségesével megpróbálja puszta erőszakkal feltartóztatni a menekültáradatot”.

Hozzátették, hogy a Merkel vezette jobboldali CDU/CSU pártszövetség egyes részei, és néhányan még a CDU/CSU-val kormányzó szociáldemokraták (SPD) között is „titokban drukkolnak neki”. A „Merkel-ellenesek” Orbán Viktor körül gyülekeznek, aki kezdettől fogva hibásnak tartotta a német kancellár politikáját és „morális imperializmusnak” nevezte azt. Orbán, de még Miro Cerar szlovén kormányfő sem akar „bonyolult tárgyalásokat Törökországgal”, egy olyan megoldást pedig végképp nem akarnak támogatni, amelynek részeként muzulmán menekülteket kellene befogadniuk – olvasható Horand Knaup, Peter Müller, René Pfister és Christiph Schult írásában.

Összesen 205 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Sebastian Pfeifer az írásának Magyarországról szóló, Orbán Magyarországa Európa legnagyobb szégyene és veszélye című alfejezetében kiemelte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „váltotta ki a humanitárius válságot, amely cselekvésre kényszerítette Angela Merkelt”, a német kancellárt, aki „megnyitotta a német határokat, és azóta nem tudja bezárni”.

Nohát, nohát!
Orbánnak kellett a sok agysebész, vagy Merkelnek?
Nagy baj lehet ottan, ha már itt tartanak.

Amúgy: Mit gondolnak a német lapok?
A huszonnyolc tagállamból legalább húsznak tele a hócipője Merkel migráns-politikájával! Akkor most azok miniszterelnökei is "ellencsászárok", vagy éppen Orbánt választották ki?
Kemény helyzetben van Európa, kedves "Német Lapok" !

Ha sokat tetszenek szórakozni, lassan fel kell készülniük a haditudósításokra!
Nem Orbán fogja megtámadni Európát, hanem a Merkel kedvencek, mert komolyan vették a "behívást".

Abban meg igaza van Orbánnak, hogy Merkel jobban tette volna, ha nem el Törökországba. Arról nem Orbán tehet, hogy ott megalázták, nem vették komolyan.
Jobb lenne, ha elmenne fizikusnak, ott kevesebb kárt csinálna, mint a mindenáron való hatalomba kapaszkodásával.
Elképzelhetetlen, hogy ennyi sületlenséget nem megrendelésre írnak a "Német Lapok".

Nekem már az gyanút keltett, hogy G. Clooney is "kiállt Merkel politikája mellett".

Egyszerűbb lenne ilyenkor félreállni. Legalább megőrizhetné a tartásának morzsáit.
Erre nem sok remény van, bármi lehet.

Mondasz ám valamit!

nyílván a 10 milliós magyarország miniszterelnöke miatt fossa össze magát az unió...


tetszettek volna jobban a görögök körmére nézni!

ott kezdődött minden kedves Angela

b+

Azt hiszem Orbán miatt hallgatták el a német lapok a szilveszteri zaklatásokat is. Ennyire félelmetes :(

Bizony csak ott lehet ellen-császár ahol van császár.

Vajon komolyan tudja még valaki venni a német sajtót?
Egyáltalán kinek írják ezeket a cikkeket?

Idegesek a német muszlimpátyolgatók, mert minden fronton vesztésre állnak.

A törökök most húzzák őket csőbe. A legszegényebb pár százezret átszállíttatják német költséggel repülőn és hajón, akinek meg van még pénze, azt megvágja a török titkosszolgálat, s majd szétteszik a kezüket, hogy bocs, de mégsem tudjuk őket visszatartani. Hülyék lennének pár százezer ellenében több millió gondozását vállalni.

Vesztésre állnak otthon, mert a többség már nem akar munkára foghatatlan, nők iránti gerjedelemtől izzó muszlim férfiakat a szomszédságában.

És vesztésre állnak Európában is, mert már senki nem akarja tőlük a "vendégeiket" átvenni.

Végső kétségbeesésükben bűnbakot keresnek, s ki mást, mint Orbánt, aki most Görögországot kerítené körül. S ha a görögök kiszorulnak az EU-ból, a német bankok ezen is rengeteget veszítenek.

Azt szemléznek amit...akarnak !
http://www.spiegel.de/wirtscha..

"Es ist offensichtlich, dass die EU nicht ewig so weitermachen kann. Mit reiner Beschwichtigung der Briten ist es nicht getan. Wenn die EU nicht zerfallen soll, dann wird sie sich aufspalten müssen: in einen harten Kern um Frankreich, Deutschland und die Benelux-Länder. Diese Staaten müssen sich zu einer echten Föderalgemeinschaft zusammenschweißen - mit allem, was dazu gehört: Parlament, Regierung, Währung, Armee.

Es bliebe dann noch äußerer Ring, der nicht viel mehr wäre als ein Binnenmarkt samt Wettbewerbsbehörden. Damit der innere Kern als Demokratie funktionieren kann, ist eine Art supra-nation building nötig: aktive gemeinsame Kulturpolitik, gemeinsame Massenmedien, gemeinsame Zweitsprache. Der äußere Ring bliebe davon unberührt. Er wäre ein derart lockerer Verbund, dass auch Großbritannien darin einen Platz fände.

Die europäische Integration kann nur durch Überzeugung fortexistieren. Sie kann Nationen auf Dauer weder durch Zwang noch durch Geld an sich binden. Auf diese Realitäten sollte sich Europa einstellen."

Értelemszerű fordítás:
amennyiben az EU nem bomlik szét,az angolok örökös békítése nem tartható fent. Az EU két csoportra kell osztódjon: egy magra: Németország, Franciaország, Belgium,Luxemburg, Hollandia ami hozzá tartozik: kzös parlament,hadsereg,kormány pénz , ... és a többi ország.
A "többi országgal" a közös piac. a közös kulturpolitika, küzös médiapolitika, közös második nyelv és egy laza kapcsolat lenne. Ebben biztosan az angolok is beleférnének.Az európai integráció kényszerrel vagy pénzzel nem megoldható.

*******

Szóval valami bűzlik Berlinben és most keresik megint a libást. Pardon, a hibást.


Merkel muss gehen !
http://www.pi-news.net/2016/02..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés