Bild: Orbán robbantotta ki a humanitárius válságot, ő Merkel „legerősebb ellenfele”

2016. február 14. 22:10
Több német lap is foglalkozott a hétvégén Orbán Viktor és Magyarország szerepével a menekültválságban. A Bild szerint Orbán Magyarországa Európa legnagyobb szégyene és veszélye. A Welt azt írja, Orbánnál, az ellencsászárnál is veszélyesebbek Merkelre a belső pártütők. A Spiegel úgy látja, Orbán nyíltan hangulatot kelt a Törökországgal kötendő paktum ellen.

A nemzetközi menekültválsággal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal több német lap a hétvégén. A Bild am Sonntag című vasárnapi lap Megmenthető még Európa? címmel közölt összeállítást, amelyben nyolc országról olvasható rövid összefoglaló.

Orbán Merkel leggonoszabb és legerősebb ellenfele

Sebastian Pfeifer az írásának Magyarországról szóló, Orbán Magyarországa Európa legnagyobb szégyene és veszélye című alfejezetében kiemelte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „váltotta ki a humanitárius válságot, amely cselekvésre kényszerítette Angela Merkelt”, a német kancellárt, aki „megnyitotta a német határokat, és azóta nem tudja bezárni”. A szerző hozzátette: Orbán Viktor Angela Merkel „leggonoszabb és immár legerősebb ellenfele”, és a magyar kormányfő „szétrombolhatja az EU-t”.

Orbán, az ellencsászár

A Welt am Sonntag című vasárnapi lap a Döntés az Égei-tengeren című összeállításában egyebek között kiemelte, hogy a jövő heti brüsszeli uniós csúcs előtt nemcsak a „Merkel-terv” támogatói tartanak külön találkozót, hanem azok az országok is, amelyek nem bíznak abban: a visegrádi négyek, amelyek inkább Macedónia támogatása révén le akarják zárni a balkáni migrációs útvonalat. Ugyanakkor Merkel számára „az »ellencsászár« Orbán Viktor körül csoportosuló kelet-európaiaknál veszélyesebbek a pártütők saját soraiban” – tette hozzá írásában Robin Alexander és Manuel Bewarder.

Orbán hangulatot kelt és puszta erőszakkal tartóztatná fel a menekülteket

A Der Spiegel című hírmagazin a szombaton megjelent számában A szakadás címmel közölt összeállításában egyebek között azt írta, hogy a jövő heti uniós csúcson „példátlan konfrontáció” alakulhat ki, és Orbán Viktor „már most nyíltan hangulatot kelt Merkel Törökországgal kötött paktuma ellen, és néhány kelet-európai szövetségesével megpróbálja puszta erőszakkal feltartóztatni a menekültáradatot”.

Hozzátették, hogy a Merkel vezette jobboldali CDU/CSU pártszövetség egyes részei, és néhányan még a CDU/CSU-val kormányzó szociáldemokraták (SPD) között is „titokban drukkolnak neki”. A „Merkel-ellenesek” Orbán Viktor körül gyülekeznek, aki kezdettől fogva hibásnak tartotta a német kancellár politikáját és „morális imperializmusnak” nevezte azt. Orbán, de még Miro Cerar szlovén kormányfő sem akar „bonyolult tárgyalásokat Törökországgal”, egy olyan megoldást pedig végképp nem akarnak támogatni, amelynek részeként muzulmán menekülteket kellene befogadniuk – olvasható Horand Knaup, Peter Müller, René Pfister és Christiph Schult írásában.

Összesen 210 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Sebastian Pfeifer az írásának Magyarországról szóló, Orbán Magyarországa Európa legnagyobb szégyene és veszélye című alfejezetében kiemelte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „váltotta ki a humanitárius válságot, amely cselekvésre kényszerítette Angela Merkelt”, a német kancellárt, aki „megnyitotta a német határokat, és azóta nem tudja bezárni”.

Nohát, nohát!
Orbánnak kellett a sok agysebész, vagy Merkelnek?
Nagy baj lehet ottan, ha már itt tartanak.

Amúgy: Mit gondolnak a német lapok?
A huszonnyolc tagállamból legalább húsznak tele a hócipője Merkel migráns-politikájával! Akkor most azok miniszterelnökei is "ellencsászárok", vagy éppen Orbánt választották ki?
Kemény helyzetben van Európa, kedves "Német Lapok" !

Ha sokat tetszenek szórakozni, lassan fel kell készülniük a haditudósításokra!
Nem Orbán fogja megtámadni Európát, hanem a Merkel kedvencek, mert komolyan vették a "behívást".

Abban meg igaza van Orbánnak, hogy Merkel jobban tette volna, ha nem el Törökországba. Arról nem Orbán tehet, hogy ott megalázták, nem vették komolyan.
Jobb lenne, ha elmenne fizikusnak, ott kevesebb kárt csinálna, mint a mindenáron való hatalomba kapaszkodásával.
Elképzelhetetlen, hogy ennyi sületlenséget nem megrendelésre írnak a "Német Lapok".

Nekem már az gyanút keltett, hogy G. Clooney is "kiállt Merkel politikája mellett".

Egyszerűbb lenne ilyenkor félreállni. Legalább megőrizhetné a tartásának morzsáit.
Erre nem sok remény van, bármi lehet.

Válaszok:
pollip | 2016. február 15. 7:39

nyílván a 10 milliós magyarország miniszterelnöke miatt fossa össze magát az unió...


tetszettek volna jobban a görögök körmére nézni!

ott kezdődött minden kedves Angela

b+

Azt hiszem Orbán miatt hallgatták el a német lapok a szilveszteri zaklatásokat is. Ennyire félelmetes :(

Bizony csak ott lehet ellen-császár ahol van császár.

Vajon komolyan tudja még valaki venni a német sajtót?
Egyáltalán kinek írják ezeket a cikkeket?

Válaszok:
pollip | 2016. február 15. 7:41

Idegesek a német muszlimpátyolgatók, mert minden fronton vesztésre állnak.

A törökök most húzzák őket csőbe. A legszegényebb pár százezret átszállíttatják német költséggel repülőn és hajón, akinek meg van még pénze, azt megvágja a török titkosszolgálat, s majd szétteszik a kezüket, hogy bocs, de mégsem tudjuk őket visszatartani. Hülyék lennének pár százezer ellenében több millió gondozását vállalni.

Vesztésre állnak otthon, mert a többség már nem akar munkára foghatatlan, nők iránti gerjedelemtől izzó muszlim férfiakat a szomszédságában.

És vesztésre állnak Európában is, mert már senki nem akarja tőlük a "vendégeiket" átvenni.

Végső kétségbeesésükben bűnbakot keresnek, s ki mást, mint Orbánt, aki most Görögországot kerítené körül. S ha a görögök kiszorulnak az EU-ból, a német bankok ezen is rengeteget veszítenek.

Válaszok:
bookmark | 2016. február 14. 23:18

Azt szemléznek amit...akarnak !
http://www.spiegel.de/wirtscha..

"Es ist offensichtlich, dass die EU nicht ewig so weitermachen kann. Mit reiner Beschwichtigung der Briten ist es nicht getan. Wenn die EU nicht zerfallen soll, dann wird sie sich aufspalten müssen: in einen harten Kern um Frankreich, Deutschland und die Benelux-Länder. Diese Staaten müssen sich zu einer echten Föderalgemeinschaft zusammenschweißen - mit allem, was dazu gehört: Parlament, Regierung, Währung, Armee.

Es bliebe dann noch äußerer Ring, der nicht viel mehr wäre als ein Binnenmarkt samt Wettbewerbsbehörden. Damit der innere Kern als Demokratie funktionieren kann, ist eine Art supra-nation building nötig: aktive gemeinsame Kulturpolitik, gemeinsame Massenmedien, gemeinsame Zweitsprache. Der äußere Ring bliebe davon unberührt. Er wäre ein derart lockerer Verbund, dass auch Großbritannien darin einen Platz fände.

Die europäische Integration kann nur durch Überzeugung fortexistieren. Sie kann Nationen auf Dauer weder durch Zwang noch durch Geld an sich binden. Auf diese Realitäten sollte sich Europa einstellen."

Értelemszerű fordítás:
amennyiben az EU nem bomlik szét,az angolok örökös békítése nem tartható fent. Az EU két csoportra kell osztódjon: egy magra: Németország, Franciaország, Belgium,Luxemburg, Hollandia ami hozzá tartozik: kzös parlament,hadsereg,kormány pénz , ... és a többi ország.
A "többi országgal" a közös piac. a közös kulturpolitika, küzös médiapolitika, közös második nyelv és egy laza kapcsolat lenne. Ebben biztosan az angolok is beleférnének.Az európai integráció kényszerrel vagy pénzzel nem megoldható.

*******

Szóval valami bűzlik Berlinben és most keresik megint a libást. Pardon, a hibást.


Merkel muss gehen !
http://www.pi-news.net/2016/02..

Azya ég ezt már nem bírom kis röhögés nélkül. Azért jött több migráns, hogy megnézzék Orbán kerítését?

Az európai muszlim élet kellékeit valaki importálja az EU-ba. A törököknek az a nagyobb bolt minél több muszlim él az EU-ban, mert nekik azok a vásárlók.

Úgy látszik,
már nincs értelme titkolni,
hogy
Orbán kündü a félelmetes könnyűlovasságával
Nyugat-Európa hódoltatására készül.

Huj-huj hajrá!
(:–)))

Sőt már akkor hibás volt, amikor még meg sem született.
Ja, bocs az egy másik tèma, ott mindenki bűnös.

Viktor, nem kell oda figyelni a hülyeségekre. Mi veled vagyunk. Addig van magyarság, ami nincsenek betolakodók.

Mé' nem alszol, koma?

Az angol TV-ben egy műsorban kivágták azt a részt, ahol arról volt szó, hogy Mohamed 9 éves korú feleségét megerőszakolta.

http://youtu.be/NoLxfMevy_Q
Az angol pegida vezetőjének az esetét érdemes megismerni.

Nem véletlenül mozgatták meg Gallónét!
Aszongya a vénasszony, hogy nem jó az irány!
Ezek a ballibek nem normálisak!

Ott ahol nincs migráns, ott nincs migráns válság.

Ugye milyen egyszerű?

Az a pénz, amit a német kormány migránsokra költ, pl Jordániában 20x annyi migrànst tudnának ellátni.

Én azt nem értem, hogy a klimaváltozásért hogy hogy nem Orbán a hibás.

Az ellen-császáron azt is lehet érteni, aki a születési jogon szerzett koronát választott uralkodóként akarja megszerezni.

Esetünkben, ki is lenne az aki az EU-ban születés alapján a jogos uralkodó, császár lenne?

Helyes. A német közvélemény végre kezdi megérteni, hogy az EU Orbánnal kígyót melenget a keblén. Egy sunyi, elvtelen, semmilyen módszertől nem visszariadó, putyinista kígyót.

1. Orbán volt az, aki mindig mineden jogot betartott , s Merkel tette zárójelbe az elején EU-s előírást .
2. A BILD írás hangvétele azért vérlázító , mert a demokratikus európai játékszabályok szerint mindent szabad dialógusan kell megtárgyalni ,s nem átkozva a másik felfogását , prejudikálva egy döntést ...

A német atomerőműveket is Orbán stoppolta le

"a németek két dolgot tudnak csinálni: autót és világháborút."

A német autókat sokat és bonyolultan kell szervízelni. Világháborúkat elvesztik.

Válaszok:
legyetek | 2016. február 15. 8:41

"Orbán kerítésépítési akciója okozott egy hatalmas menekültbummot."

A migránsbumm okozta a kerítésépítést.

Alaptörvény, Schengen a két fő törvényhely. Meg egy ősrégi szabály: A hazámat megvédem.

"Orbán Viktor miniszterelnök „váltotta ki a humanitárius válságot, amely cselekvésre kényszerítette Angela Merkelt”"

Sokan találgatták ki mozgatja Merkelt. Eddig. Egész elképesztő teóriák is felbukkantak. Tegnaptól megtudtuk a kézenfekvőt. A Patás maga!

Meghallgattam a kancellár asszony újévi beszédét arab felirattal. Orbán adta a szájába, hogy évi több millió bevándorló óriási lehetőség, amiből egész Németország profitál.

A nemet elvtarsak tanacstalansagukban a magyarokhoz fordultak mit kene tenni ha semmi otletuk es nyilvanvalo marhasag amit eddig toltak.
Ok meg azt mondtak ilyenkor csak Orbanozzatok ezerrel mi ugy szoktuk.

A német lapok szitkozódása mostanában dicséretnek számít.

Van benne egy jó:-))9 nyíltan elismerik, hogy VAN paktum. Haragudhatnak Orbánra, mert ő dobta be a köztudatba, amiről a németek nagyon hallgattak.

Ezek csak újságírói cikkek. A tegnapi közvélemény kutatás szerint Merkel migránspolitikáját 81% elutasítja.

Titokban Orbánnak drukkolnak:-)))

Cloony-t eddig többre tartottam. Merkelt már nem.

Én is így vagyok ezzel. De ha sikerül, akkor az eu szakadni fog, vagy nyeu-nak kell a mi véleményünkhöz közelíteni nagy léptékben, mert a nyeu-s polgárok nagy többsége velünk ért egyet.

A lengyel hölggyel készült közös kép nagy hatással volt rám. Merkel ruházata kifejezetten szakadt volt az elegáns, csinos, jól szabott ruhában megjelenő lengyel Hölgy mellett.
Tehát nem császárnő:-)))))

No meg szakított a pc-vel. Nem is most kezdte, eleinte ilyeneket mondtak a megfogalmazásai miatt, hogy elefánt a porcelánboltban, nyers....... valahogy mégis mindenben neki lett igaza.
A mai eu-s problémákat nem lehet pc-s udvariassági köröket róva megoldani.

Értjük. Orbán felhúzott egy kerítést és erre
elindultak a migránsok Szíriából Németországba.

A V4-ek előnye, hogy egyenrangú felek (országok) szövetsége, ami nem függ az országok nagyságától sem.

Lehet, hogy szándékosan próbálja mutatni az egyszerűségével, hogy a nép gyermeke, de ez már túl egyszerű és ma már nem hatásos. Az elegancia jobban hat.

Amit viszont senki nem említ: focizni valóban
tudnak, Lineker is megmondta.

Válaszok:
hátakkor | 2016. február 15. 9:06

A konkrét ok egyszerűbb. A 2013-as választások előtt Merkel még a nagy erőművek vezetőt kapacitálta a hosszabításra. 23 év után a legnagyobb győzelmet aratta a konzervatív pártszövetség, de közben kihullott a koaliciós partnerük, a Szabad Demokrata Párt. Új koaliciós partner után kellett nézni, Merkel nem merte azt meglépni, mint később más szituban persze Erdogan.
A nagykoaliciónak meg az lett az ára, hogy a szocdemek a szénbányászok szavazatira kacsingatva ahhoz ragaszkodtak, hogy ne csak a Fukosiai hangulat miatt épp álló pár atomerőmévet ne indítsák újra, hanem az összeset állítsák le X év alatt. Jöttek fel a zöldek is 10% alól a 20% közelébe.

Akkor hangzott el a fizika energetikai alaptörvénye először és lett ismét kancellár Merkel - nagykoalicióban:
"Wir schaffen das!"
( Merkel)

"focizni valóban
tudnak, Lineker is megmondta."

Az régen volt. Nézd meg mennyi német ( pláne bajor) focizik a Bayern FC-ben és hány a válogatottban!

Válaszok:
legyetek | 2016. február 15. 9:21

Hát, azért mégiscsak ők a regnáló világbajnokok.

A Bild már keresi a tegnapi napkitörés okozóját is.

Mindegy milyen alakú, ha nem szedik. Mert mi is történik...? Leesik az a fránya tabletta, csak gurul és gurul, az Obama-portré előtt négykézláb kúsznak érte, és a fene nagy felsőbbrendűségben egy hasonló helyzetben lévő, gyógyszerét kereső társuk ráizgul a kis popsijukra, annak közepén a popsilyukra, és megtörténik, aminek szerintük fontos megtörténnie, oda is, vissza is, aztán már nem érdekli őket az orvosság... De ha mégis, azt hiszik, azt is análisan kell a szervezetbe juttatni...

Ő küldte a kígyót Ádámhoz és Évához.

Az ilyennek mindig van hová mennie, csupán arra kell figyelnie, hogy idejében elinduljon.

Tegnap a franciák is ellentmondottak a Muttinak.
Jó lenne, ha az idén meg tudna bukni, rossznyelvek szerint már keresik az utódját. nem lehet tudni, megtalálják-e hamar, mert a lehetséges ellenfeleit jóelőre eltávolította a környezetéből.

"A Der Spiegel című hírmagazin a szombaton megjelent számában A szakadás címmel közölt összeállításában egyebek között azt írta, hogy a jövő heti uniós csúcson "példátlan konfrontáció" alakulhat ki, és Orbán Viktor "már most nyíltan hangulatot kelt Merkel Törökországgal kötött paktuma ellen, és néhány kelet-európai szövetségesével megpróbálja puszta erőszakkal feltartóztatni a menekültáradatot".

Hozzátették, hogy a Merkel vezette jobboldali CDU/CSU pártszövetség egyes részei, és néhányan még a CDU/CSU-val kormányzó szociáldemokraták (SPD) között is "titokban drukkolnak neki".

A "Merkel-ellenesek" Orbán Viktor körül gyülekeznek, aki kezdettől fogva hibásnak tartotta a német kancellár politikáját és "+morális imperializmusnak+" nevezte azt. Orbán, de még Miro Cerar szlovén kormányfő sem akar "bonyolult tárgyalásokat Törökországgal", egy olyan megoldást pedig végképp nem akarnak támogatni, amelynek részeként muzulmán menekülteket kellene befogadniuk - olvasható Horand Knaup, Peter Müller, René Pfister és Christiph Schult írásában."

Évek óta folyamatosan fogadták a migránsokat, csak akkor még nem volt belőlük annyi, hogy a média felkapja, illetve a Magyarországon kialakult helyzet a keletis események idején lehetővé tette, hogy a németek belénk (elsősorban az orbáni politikába) rúgjanak, ők pedig a rivaldafényben felvegyék a jóember pózt.

Az összeomláshoz nagyon-nagyon sok pénznek kellene eltűnnie a magyar gazdaságból.

ha Merkel nem engedi be őket, akkor az osztrákoknak lett volna bajuk, el kellett volna dönteniük, mit csináljanak a határukon? A migránsok mindenképpen mentek tökön-babon át. A németek az osztrákokon segítettek. No meg a migránsokon, akiket meg egyébként is hívtak.

Naná, hogy Orbán,mivel kirobbantotta az Afrikai tavaszt, majd végigbombázta Libiát Sziriát, de ez csak a hab volt a tortán, mert előtte már Irakot és Afganisztánt is valahogy sikerült szétvernie s közben a piszok az Ukrajnai Majdanon megpucsolta a választott kormányfőt és az oroszokat ráengedte Krimre.

Ne feledkezünk el arról az euroválságrl sem amit Görögökre zuditott.

Hiába Orbán a Világ és europa egyeduralkodó nagyhatalmi ura, mint a nagy Hun vezér Attila aki anno már megmutatta, hogy hogyan kell Birodalmat épiteni és uralni főleg a németeket valamint europát akik imáikba foglalták, hogy Attila nyilaitól mentd meg Urunk minket".

Úgy látszik a német médiamunkások most is ezt mormoják, hogy "Orbán nyílaitól ments meg Angela minket"

Merkel nyomást gyakorolt a bolgár kormányfőre, ha támogatja a V4-eket, akkor az hátrányosan érintheti a német-bolgár kapcsolatokat. Tényleg be van ijedve Merkel....

Válaszok:
pollip | 2016. február 15. 12:56

Merkel nem kell.

Szerintem a háttérben más van. Amit a Welt szerzője ír valaminek eszközeként fogható fel. Kérdés mi lehet mögötte?

Olvasgatva az utóbbi hét német lapokban megjelent hasonló témájú írásait, szerintem a háttérben a koalícióban folyik az alku Merkel menesztésére. Merkel menesztésének ideológiáját is elő kell készíteniük. Azzal nem indokolhatják, hogy a migráns kérdésben megbukott, ezért találni kell egy olyan személyt, akire rá lehet kenni. Nos erre lenne alkalmas Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, aki kezdettől fogva ellenezte azt a migráns politikát, amelyet Németország Merkel vezetésével folytatott és amelyet kiterjesztettek az unió egészére.

Feltehetően ez a váltást a nyárra időzítették. Ebbe viszont bekavarhat a V4-ek B terve, ha ezt a csütörtöki tárgyaláson beterjesztik. Ez azt jelenti, ha a többség elfogadja, akkor a Merkel politika megbukott és ez felgyorsítaná a leváltását. Ha nem fogadják el, akkor saját bukásukat segítik az elkövetkezendő választásoknál.
Valószínűsíthető, hogy a nyár elején Merkelt leváltják és az indoklás a megromlott egészségi állapot lesz.

Jelenleg így az látszik, hogy időt akarnak nyerni, és Merkel megkísérli megakadályozni a kibővített V4-ek B tervének elfogadását. Erre utal az is, hogy a német lapok szerint telefonon beszélt a bolgár kormányfővel is. Ezek a lapok ugyancsak úgy tudják, hogy a ma kezdődő megbeszélésre Görögország miniszterelnökét is meghívták. Ez pedig szélesítené az összefogást. Ugyanakkor nem lehet tudni, hogy ehhez a B tervhez Anglia és Franciaország miként viszonyulna.

Még hogy ellencsászár. Maga Palpatine személyesen. :D

Itt a válasz a zsarolásra:
"Bulgária nem támogatja, hogy Görögországot elszigeteljék és karanténná alakítsák át a menekültek számára,"

A Bild bízik abban, hogy az emlékezet rövid és rá lehet másra kenni a dolgokat. Nyár közepéig elviselhető módon mentek a dolgok, bezúdult 180.000 ezer migráns, akik nagyjából regisztráltak is, bár zömük továbblépett a gazdag országok felé. A szitu akkor szabadult el, amikor a németek közölték, hogy minden (szír+más háborús övezetből származó) migránst várnak, ezzel megindult az özön, nem akartak regisztrálni, és a helyzet kezelhetetlenné vált. (Emlékszem a Merkel képpel vonulókra...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés