Merkel: Vagy török-uniós akcióterv lesz, vagy görög határzár

2016. február 16. 16:04
A német kancellár szerint a csütörtökön kezdődő EU-csúcson választani kell az uniós-török akcióterv és Görögország északi határának lezárása között, mivel a két megoldás együtt nem megy. Ő az előbbit támogatja. Megjegyezte: „nevetséges” lenne, ha az értekezleten legális menekültkontingensekről tárgyalnának.

A csütörtökön kezdődő uniós csúcson választani kell az uniós-török akcióterv és Görögország északi határának lezárása között – mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben. Hangsúlyozta, hogy teljes erővel az akcióterv folytatásáért harcol majd a brüsszeli tanácskozáson.

Angela Merkel a német-izraeli kormánykonzultáció után Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta: az uniós csúcson meg kell vizsgálni, hogy érdemes-e haladni tovább az Európai Unió és Törökország közös akcióterve által kijelölt úton a menekülést kiváltó okok kezelése és az illegális migráció visszaszorítása felé, vagy „máris fel kell adni” ezeket a törekvéseket, és le kell zárni a görög-macedón, illetve a görög-bolgár határt, vállalva a Görögországot és az EU egészét, így a schengeni övezetet is terhelő következményeket. Megjegyezte: „nevetséges” lenne, ha az értekezleten legális menekültkontingensekről tárgyalnának.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

török -német -EU pusziszkodás nem lesz, nem hozhatod be az iszlámot velük

tehát marad a görög határzár

ha a görögök képtelenek rá a többi állam segyítségével, akkor ki kell b@szni őket az EU-bólangikám, ilyen bonyolult ez kéremszépen...
ja, és neked is VISZLÁT!!!!

Ha jól értem, ekkor ez a "C" terv. Most akkor, vezér D-8-D-2?

Várhatóan az lesz elfogadva, amit a németek akarnak, kár is ülésezni.
Persze kérdés, hogy abból mi fog megvalósulni.
Nekem az a tippem, hogy semmi, a törökök benyelik a pénzt, de érzékelhető változás nem lesz, tavaszra-nyárra pedig besokall mindenki, és megkezdődhet végre a kerítés építése.
Csak ezzel megint elbasztunk 3-4 hónapot, meg pár milliárdot.

Igen, de korábban is tudtuk hogy nem lesz semmi következménye. Sehoffer egy nímand.

Mármint az a török paktum, hogy kevesellik a pénzt, és nem csinálnak semmit?
Illetve ha a görögök fölött határzár lesz, akkor hirtelen a görögöknek is fontos lesz a török-görög szakasz ellenőrzése, illetve nem buszoztatni fognak, hanem kitoloncolni.
Merkel mindig képes volt egy eleve működésképtelen ötletet csodaszerként ajnározni, ugyanez volt a migránskvótával is.

Inkabb fizetni a torokoknek kitudja mennyi vedelmi penzt, mint lezarni a hatart??

Amugy nem tudom Merkel jart e mar valaha Torokorszagban (de barmelyik hasonlo orszag jo ami nem Europa), mert akkor tisztaban lenne vele, hogy lyukas zsakba akar vizet hordani, a torokok folyamatosan srofolnak felfele az arat, aztan szep suttyomban megis beszivarognanak a migransok...

A gorog-torok hatart amugy miert nem lehet lezarni?

Sorosek es az usa politikai kurvaja. Igy jobb?

Ausztrálok is megoldják valahogy a partvonal védelmét.
Persze lehet, hogy a törökök visszavágnának ha nem kapnak pénzt, és nem engednék visszahúzni a partjaikra az onnan indult hajókat.
Ekkor egy kis szigeten kellene összegyűjteni a migránsokat elbírálásig, jó messzire minden mástól, ahogy az ausztrálok is csinálják.

Jönnek a tartományi választások, most nem lehet egyértelműen fogalmazni. Én például ebből meg nem érteném hogy éppen mi az álláspontja. Valószínűleg az ami szeptemberben is volt csak most ködösítenie kell.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés