Merkel: Kevesebb menekült kellene

2016. február 17. 15:43
Angela Merkel német kancellár a Bundestagban arról beszélt, hogy miről kell dönteni majd a csütörtöki EU-csúcson. A politikus szerint közös cél a menekültek számának csökkentése, a kérdés, hogy az uniós-török akciótervvel vagy pedig a határok lezárásával oldjuk meg ezt. Hangsúlyozta, hogy Németország az akciótervet támogatja a határzárat vehemensen követelőkkel szemben. Merkel arról is beszélt: számos brit reformigény jogos.

Az európai uniós tagállamok közös célja az EU-ba érkező menekültek számának érezhető és tartós csökkentése, a vita arról szól, hogy miként kell ezt a célt elérni — mondta Angela Merkel német kancellár szerdán a német parlament alsóházában (Bundestag) a csütörtökön kezdődő EU-csúcstalálkozón képviselendő német álláspontot ismertető beszédében.

Kiemelte, hogy a tanácskozáson el kell dönteni, érdemes-e folytatni az uniós-török akcióterv végrehajtását, amely elvezethet az illegális migráció érezhető korlátozásához, és ezzel lehetőséget teremthet legális menekültkontingensek átvételére; vagy pedig fel kell adni az erőfeszítéseket, és „egyesek vehemens követeléseinek” engedve le kell zárni a görög-macedón, illetve a görög-bolgár határt.

Hozzátette, hogy Németországot képviselve az akcióterv folytatásáért áll ki az uniós csúcson. A csúcs másik témájáról, a brit uniós tagság ügyéről kiemelte, hogy számos brit reformigény jogos, az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk javaslatai pedig jó tárgyalási alapot képeznek.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Felvilagositanal mi is a kulonbseg a ketto kozott, azonkivul hogy elso esetben a torokok kapnak egy valag penzt hogy elvegezzek a piszkos munkat (ti. a hatarlezarast) ?

....és kár volt a demokráciát erőszakkal exportálni.

Függetlenül attól, hogy miben állapodunk meg a törökökkel, azért illene tudni megvédeni a külső határokat.

Hitler elkövette azt a hibát, hogy nem nézte meg, mekkora Oroszország. Merkel elkövette azt a hibát, hogy nem nézett utána, hányan mennének Németországba.

Ez már egy ideje nem egészen fedi a valóságot. Addig míg a magyar export-t azonos modon mozgott és a német GDP határozta meg a magyar GDP mozgását tán igaz volt, de mióta a keleti és déli nyítás, igaz hogy lassan de beérik elváltak az adatok. Míg a német GDP évek óta veri a 0.4-05 % ot addig a magyar 3! körül mozog és ráadásúl a külker mérleg folyamatosan többletwt mutat. Az igaz, hogy nagyban még mindig a stabil német export huzza, de pl ha mélyébe nézünk akkor a német cégek(német export) tényleges teljesítményét nézük az nem németországba írányul, ami azt jelenti, hogy a magyarországi cégek keletre exportálnak.

Nem fogja fel Merkel és elbarátai, hogy az unioba 0-00. menekültet kell beengedni, s a helyzet az, hog a benntlévőket kell kezelni, vagyis regisztrálni és szürni, valamint azokat akik akár milen álampolgásággal rendelkenek és kimutathatóan megjárták az ISIS táborait családostól kiutasitani a migránsokkal együtt. Ha meg azoknak akiknek nincs muszlim kötödésük biróság elé vonni. Álitólag nagyon sok nyugaterupai tini járt a kiképző táborokba akik hirtelen kikeresztelkedtek é az IS harcosként, vag rabszolgaként éltek sziriába.

Így is elég "huncutka".

Merkel szédíti Európát, miközben a barátja visszafelé nyitja az ajtócskát.

Abban a reményben akar megengedőnek látszani Merkel, hogy hátha tud javítani valamit a népszerűség romlásán.
Mivel a V4+2, már valóságos alternatívát mutatott fel, így versenyfutásba kezdett Merkel, hogy bizonyítsa, hogy az Ő akcióterve fog működni ès hiúsági kérdést csinál abból, hogy akkor neki legyen igaza. Ennek legnagyobb ellensége Erdogán, aki viszont több pénzt akar és esze ágában sincs leállítani az EU-ba tartó migrációt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés