Ciprasz megfúrja a brit reformokat, ha lezárnák a görög határt

2016. február 19. 14:52
Egyes források szerint garanciát kér az EU-tagországok állam- és kormányfőitől a görög miniszterenök arra, hogy a jövőben nem fogják lezárni Görögország északi, Macedóniával közös határát. Ha nem kapja meg, meg fogja vétózni a brit reformjavaslatokat. A görög határ lezárását Magyarország és a visegrádi országok támogatják első sorban, akik egyébként a brit reformjavaslatot is ellenzik.

Bennfentes források szerint tovább bonyolítja a brit uniós reformigényekről szóló pénteki brüsszeli tárgyalásokat, hogy a görög miniszterelnök vétót helyezett kilátásba arra az esetre, amennyiben az EU-tagországok állam- és kormányfői nem garantálják számára, hogy a jövőben nem fogják lezárni Görögország északi, Macedóniával közös határát.

Nevük elhallgatását kérő illetékesek pénteki közlése szerint Alekszisz Ciprasz ezzel a felvetéssel az uniós vezetők csütörtökön kezdődött csúcsértekezletének nyitónapi munkavacsoráján állt elő. Az utóbbi időben több uniós ország részéről is elhangzottak a görög-macedón határ lezárására vonatkozó javaslatok, amire szerintük a menekültáradat megfékezése érdekében lenne szükség.

A görög kormányfő pénteken háromoldalú megbeszélést folytatott Angela Merkel német kancellárral és Francois Hollande francia államfővel, annak tartalmáról azonban egyelőre nem szivárogtak ki részletek.

A görög határ lezárását egyébként főleg Magyarország és a visegrádi országok támogatják: Orbán Viktor miniszterelnök többször is említette ezt a javaslatot. A visegrádi országok azonban a brit reformcsomagot sem igazán támogatják, így kérdés, mi is a terve pontosan Ciprasznak.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Angika majd meghálálja Ciprikének a "magyarozást".

Én meg garanciát kérek, hogy a görögök (ha kell, EU-s segítséggel) hatékonyan biztosítják (értsd: "lezárják") a görög-török (schengeni!) határt.

(Ez a dél-balkáni csürhe kezet foghat Merkelékkel... :(( )

A törökök innentől kezdve annyi pénzt kérhetnek, amennyit nem szégyellnek, ha pedig már megkapták a lóvét, és akkor se csinálnak semmit, abból sem lesz nagy gondjuk, hiszen mivel mi nem tudjuk megvédeni a határainkat, így megint csak a törökökhöz kell fordulni.
Minden adu a törökök kezébe került.

Ciprasz inkább...

Görögország szavazati jogát ideiglenesen fel kell függeszteni.

Szép lassan kihúzza a gyufát mindenkinél. Arra ugyanis nagyobb az esély, hogy a V4-ek megegyezzenek Cameronnal, minthogy lemondjanak a görög határ lezárásáról és migránsokat fogadjanak be. Erre a görög komcsi vétózni fog. Na mi lesz akkor? Bizonyára az, hogy a többiek kiléptetik Britanniát az EU-ból azért, hogy tovább fizethessék a görögök adósságát és tovább vendégelhessék a kanos muszlim fiatalembereket.

Tudtommal Görögország része Schengennek, Törökország meg ugye még az EU-ban sincs benne. Szóval a görög-török az nemcsak EU-határ, hanem Schengen-határ is.
A görögök pedig folyamatosan, üzemszerűen sértik meg az EU-s szabályokat.

Kerítés, határzár természetesen nem lesz. Viszont sok-sok kis kapu lesz, szárnyacskákkal, az csak nem tilos??

Ez most pofozkodik, vagy élvezkedik?

De a görög-macedón sem schengeni határ.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés