Német belügyminiszter: Nem terhelhetik Németországra a migránsproblémát

2016. február 19. 15:41
„Elfogadhatatlan lenne, és nem maradna tartósan következmények nélkül, ha néhány ország megpróbálná a közös problémát egyoldalúan Németországra terhelni” – jelentette ki Thomas de Maiziére német belügyminiszter. Hozzátette, hogy Németország „felelőssége és érdeke ragaszkodni” a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezethez, legalábbis „ameddig lehet”.

A német hatóságok keményebben lépnek fel a gazdasági menekültek, a külföldi bűnözők és mindazok ellen, akik visszaélnek a menedékjoggal – mondta a német belügyminiszter pénteken a törvényhozás alsóházában (Bundestag) a kormány szigorításokat tartalmazó menekültügyi reformcsomagjának vitájában. Thomas de Maiziére egyben jelezte, hogy Berlin nem tűrné, ha más államok Németországra próbálnák hárítani a menekültválság összes terhét.

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa hangsúlyozta, hogy Németország tovább harcol a menekültválságból kivezető európai útért, legalábbis ameddig van remény arra, hogy ez az út a Németországba érkező menekültek számának csökkenéséhez is elvezet.

Az viszont „elfogadhatatlan lenne, és nem maradna tartósan következmények nélkül, ha néhány ország megpróbálná a közös problémát egyoldalúan Németországra terhelni” – jelentette ki a miniszter. Hozzátette, hogy Németország „felelőssége és érdeke ragaszkodni” a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezethez, legalábbis „ameddig lehet”. Az övezet fenntartásához az uniós külső határ védelmére és a lehető legkevesebb ellenőrzésre van szükség Európán belül – mondta Thomas de Maiziére.

A Bundestaghoz benyújtott menekültügyi csomagról elmondta, hogy Németország „tisztelettel, de naivitás nélkül” fordul a területén védelmet kereső emberekhez, és határozottan fellép a visszaélések ellen. „Keményebben fogunk bánni azokkal, akik csak azt mondják, hogy védelemre van szükségük, de más okból jönnek, vagy trükkökkel és hamis adatokkal próbálják meghosszabbítani németországi tartózkodásukat” – mondta a belügyminiszter.

Populisták, demagógok és más keménykedők

A reform legfőbb eleme, hogy gyorsított eljárással döntenek a biztonságos országokból származó, a hatóságokkal nem együttműködő, beutazási tilalommal sújtott vagy a menekültstátus megszerzésével nem először próbálkozó menedékkérőkről. Esetükben a menedékjogi kérelmet egy hét alatt kell elbírálni, a döntés elleni jogorvoslatra pedig legfeljebb további két hét áll rendelkezésre. A gyorsított eljárás alá vont kérelmezőket elkülönítve helyezik el.

A kormány szűkítené annak lehetőségét is, hogy az elutasított menedékkérők hazatoloncolását elrendelő határozatok végrehajtását felfüggesszék. Javaslata szerint a betegeket akkor is ki kellene toloncolni, ha hazájukban nem kapnának a németországival megegyező színvonalú kezelést. Továbbá két évre felfüggesztené az úgynevezett oltalmazotti státusban lévők családegyesítési jogát. Ilyen jogállást azok kapnak, akik nem felelnek meg a menekültkénti elismerés feltételeinek, de nem lehet hazaküldeni őket, mert ott súlyos sérelem érheti őket.

A családegyesítés lehetőségének szűkítése arányos és szükséges lépés, célja Németország túlterhelésének elkerülése és annak megakadályozása, hogy „szülők életveszélyes útra indítsák gyermekeiket” abban reménykedve, hogy a családegyesítés lehetőségét kihasználva utánuk mehetnek Németországba – mondta Thomas de Maiziére.

A kormány a bűnözés útjára lépő külföldiek kiutasítását szabályozó előírások szigorítását is kezdeményezi. A belügyminiszter szerint erre azért van szükség, mert a szilveszter éjjel történt bűncselekmények menedékkérő elkövetőinek nincs hely Németországban.

Ezek az emberek ártottak a menekülteket övező tiszteletnek, és kitették a Németországban már hosszú ideje élő bevándorlókat annak a veszélynek, hogy a többségi társadalom általánosító módon mind bűnözőnek bélyegzi őket, ráadásul megerősítették a „populisták, demagógok és más keménykedők gondolkodási mintázatát” - hangsúlyozta a belügyminiszter.

Szélsőbal: Ez a kegyetlenség csomagja

Az ellenzéki pártok élesen bírálták a javaslatokat. A Baloldal szerint a CDU/CSU pártszövetség és a szociáldemokraták (SPD) koalíciója a „kegyetlenség csomagját” terjesztette a törvényhozás elé, a Zöldek szerint pedig a kormány politikájában határozott irányváltás figyelhető meg az alantas populizmus felé.

A Bundestag a csaknem 80 százalékos többséggel rendelkező kormánypárti frakciók támogatásával várhatóan még februárban elfogadja a reformot, és az új szabályok márciusban életbe lépnek.

A kormány a szilveszteri szexuális támadások és rablások miatt azt is kezdeményezi, hogy sorolják át a biztonságos származási országok közé  Algériát, Marokkót és Tunéziát. Ehhez az ellenzék támogatására szorul, mert a tartományokat képviselő kamarának, a Bundesratnak is szavaznia kell az ügyben, és ott a kormánypártok nincsenek többségben. A reformnak ezt az elemét várhatóan majd csak a március 13-án három tartományban – Baden-Württemberg, Rajna-vidék-Pfalz, Szász-Anhalt – tartandó helyi törvényhozási választás után terjesztik a törvényhozás elé.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát hogyne, láttuk a Keletinél is, hogy ők maradtak volna, de a fasiszta magyar állam akaratuk ellenére feltuszkolta őket a vonatra meg az autópályán hajtotta őket egyenes Németországba...
Hülye német.

http://goo.gl/hWZ3cm

Ugye értitek? Angela Merkel meghívja és ti adjátok a szállást meg a vacsorát meg a költőpénzt meg fizetitek a tisztitót meg a gyerektartást.

https://www.youtube.com/watch?..èrdekes az új német politika. Nem csak a magyarok az egyedüli hibásak a Shoah-ért , de Auschwitz is "lengyel haláltábor volt".Na meg Majdanek és Treblinka is. Az is köztudott, hogy Hitler nem volt se porosz, se bajor. Az osztrákok se tudják mifajta volt. Még kisütik, hogy magyar volt .
Jo da Hitler woa jo koa Preiß
und er woa a koa Boa
und de Östreicher wissn a ned
woher dass a woa

Ennek a szétkenésnek a modern változata a migránskenés. Merkel meghívta és Juncker majd szétosztja!

http://www.pi-news.net/2016/02..

Merkel muss weg!

Valakinek az agyában megszületett az ötlet, hogy be kell csődíteni a Közel-Kelet és Afrika kallódó népségét az EU-ba, részben ellensúlyozandó a kétkezi munkások hiányát és valamelyest lefaragni a béreket, másrészt kialakítani egy új európai, a behívók politikai szekerét toló népességet. Mit tesz Isten, a fogadókészség kisebb a vártnál és be kellett látniuk, hogy 'törököt fogtam, de nem ereszt' helyzet állt elő.

Ezzel a kemènykedéssel csak az ellenállást fogják a németek növelni.

Kvótáról és visszatoloncolásról szó sem lehet.

Meg lehet próbálni a pénzügyi szankciókat, de ne sírjanak, ha ezen ők is vesztenek.

Hosszútávon nincs rosszabb a betelepítésnél a számunkra.

Már ki a francot kéne, hogy terheljen a migráció, ha nem azt, aki behívta őket?
Morcos vagyok a "kalapozásért" is, Törökország javára.

"Merkel muss weg!"
Gut, gut, aber Whwen?

Európa elszokott a valóságtól, és idealisták irányítják, akik részt vettek egy kulturmarxista gyorstalpalón.
Franc se tudja mi van ezekkel.
Szerintem még mindig azt hiszik, hogy ki tudnak hozni ebből a szituációból egy win-win helyzetet, és a kormányoknak sem kell bemocskolniuk a kezüket, és a migránsok is elégedettek lesznek.
Minél tovább húzzák az időt, annál rosszabb lesz mindenkinek.

Nem Németországra kell terhelni a migránsok gondját hanem azokra, akik bombáznak, háborút provokálnak,és gyarmataik voltak. Érdekes, hogy éppen ezen országok nem hajlandók a migránsok befogadására: az USA, Oroszország, Anglia, Franciaország.Ezt már nem az EUban kellene tárgyalni, hanem az ENSZBEN!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés