Bajorország egyedül is lezárná a határt

2016. február 20. 10:02
Eredménytelen uniós csúcstalálkozók helyett regionális és nemzeti cselekvésre van szükség a bajor CSU politikusai szerint, akik készek lezárni a bajor határt akár egyedül is. A német szocdemek eközben arról beszélnek, Horst Seehofer bajor kormányfő terhet jelent a német kormány számára.

A bajorok szerint a menekültválságot is érintő EU-csúcs eredménytelenül zárult, ezért itt az ideje a nemzeti és regionális cselekvésnek. Vezető CSU-s politikusok azzal álltak elő a napokban, hogy vészhelyzet esetén Bajorország lezárja és maga ellenőrzi határait – ha van erről uniós vagy német szövetségi döntés, ha nincs. A CSU-s parlamenti képviselő, Peter Gauweiler a bajor határrendészet visszaállítását követelte.

A bajor keresztényszociális CSU-val és a kereszténydemokrata CDU-val nagykoalícióban kormányzó szociáldemokraták parlamenti frakcióvezetője, Thomas Oppermann a Passuer Neue Pressének nyilatkozva azt mondta, a CSU-elnök Horst Seehofer terhet jelent és nagy károkat okoz a kormány számára azzal, hogy hónapok óta belső ellenzékit játszik és nyílt színtéren vívja meg hatalmi harcait a kancellárral.

Azt sem nézi jó szemmel a párt, hogy a bajor kormányfő márciusban találkozni akar Orbán Viktorral, hogy átbeszéljék a menekültügyet.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak realista.
Kizárólag Bajorországban van hatalmon a CSU, a többi tartomány Merkel-féle CDU-s.
Partnereket kellene találnia.

A bajorokat súlytotta a legnagyobb mértékben a betelepítés, így érthető az, hogy kényszerhelyzetben van Seehofer. Ha tényleg regionális szinten áll neki szervezkedni, akkor több esèlye van a közvetlenül a problémával farkasszemet néző hatalmi struktúra részéről támogatást szerezni mint a legfelsőbb hazaáruló politikai rétegtől Merkelt beleértve.

A magam részéről a határzárásokat átmeneti megoldásnak tudom csak elfogadni, de olyan átmeneti megoldásnak, amelyek rendkívül fontosak.
A fontosságuk egyre nyilvánvalóbb, hiszen Európa még a mai napig sem volt képes kievickélni abból az ideológiai csapdából, amely idestova 100-120 éve zavarja meg a fejeket. Ez a csapda, a szocialista álszenteskedés, a soha véghez nem vihető szivárványos ígéretek csapdája.
Az emberek újra és újra hinni akarnak a mézesmázosságnak, miként a szerelmes férfi a negédeskedő szajhának.
Szeretné mindenki az ideálist és számtalan csalódás után sem képes belátni, hogy nem jön, nem jöhet össze a szépségkirálynőt, az ünnepelt dívát feleségül kívánni.
Ha mégis összejön, az viszont totális kudarc, ráfizetés és összeomlás.
A szocialista maszlag hol szocializmusban, hol kommunizmusban, hol liberalizmusban, hol emberbaráti túlkapásokban jelentkezik, de ha hatalomra jut, törvényszerűen katasztrófába viszi a társadalmat.

Szkeptikus vagyok a napjaink tragikus helyzete miatt.
A szocialisták megint erőltetnek valamit, ami nem kellene, hogy ilyen támogatottságot kapjon, de az emberi fejekben az idealizmus a legtöbb esetben felül szokta írni a józan ész tanácsait.
Ezért létezhetnek a szocialisták és ezért nincsenek még a pokolban.

Még ha van józan felidmerés nem biztos, hogy van hozzá bátorság is, hogy kimondjuk azt, hogy nem jó ahogy van, de ahhoz hogy tegyünk is valamit még több bátorság kell.

De fárasztó vagy ezzel félázsiai szöveggel. A kazárok is Ázsiából gyüttek azt tudod, ugye? Vértiszta zsidók csak a paledztínok közt van meg egy kisebbsèg Iránban. Olvassál már utána, hogy a zsidók genetikai kutatása milyen eredménnyel járt.

Egy kicsit kevered, de ez hosszú történet és csak a rend kedvéért zavarok be.
A lényeg az, hogy a kazár birodalom népei eredetileg NEM zsidók, vagyis NEM SZEMITA népek voltak.
A kazárok - most ne bolygassuk miért - áttértek anno az egy istenhitű zsidó vallásra, bár genetikailag a közelükbe került zsidókhoz semmi közük sem volt.
Ez a tipikus példája annak, hogy nem mindegy, hogy a zsidóságot vallásként, vagy etnikumként kezeljük-e.
Miként a magyar katolikusnak sincs genetikailag semmi köze a mexikói, vagy az indonéziai katolikushoz.
Én vallásként kezelem őket.

Ezért van az, hogy pl. a galíciai bevándorló zsidók, szinte semmilyen szemita rasszjegyeket sem hordoznak, ellentéteben a palesztinai eredetűekkel, akik főleg idős korukra le sem tudnák tagadni szemita génjeiket.
Pl. Heller Ágnes, Paul Lendvai, stb.

Ha Bajorországot nem fogják megbüntetni, akkor Magyarországot se lehet.

Merkel alighanem kényszerhelyzetben lehet,azért van más véleményen.

https://www.youtube.com/watch?..

lassan Seehofer a Fingerpuppe .
Angela azt mondta, hogy ameddig a horst ugat, addig nics más, aki harap !
https://goo.gl/RnTSDv

"Ezért létezhetnek a szocialisták és ezért nincsenek még a pokolban."

Ki merem mondani, hogy a szocialisták azért létezhetnek, mert egyre satnyább emberek látnak napvilágot.
Manapság, gyalog szinten senki nem törődik a normális, egészséges emberekkel, kizárólag az a menő, ha valaki hülye, vagy annak tetteti magát.
Nem számít, hogy valami veszélyes, nem erre hívják fel a figyelmet, hanem azt sztárolják, akik vállalják az értelmetlen veszélyt és odahagyják kezüket, lábukat.
Nem érdekes az sem, hogy az ital, kábítószer hatása alatt "kiemelkedő" celebek és nem celebek, nyomorultakat hoznak a világra, a lényeg az üzlet.
Manapság annak semmi értéke nincs, ha valaki hasznosat alkot, sőt, a politika és az üzleti világ őt veszi célkeresztbe, agyonadóztatja és maradinak nevezi, ha nem "más" és nem követi a divatdiktátorokat.
Csak egy példa: Akinek Szuzukira tellene csak, az mindenáron nagy kategóriás autót vesz, mert ő is "valaki " akar lenni, aztán hőbörög, hogy segítse őt meg bármelyik kormány.
A társadalom tagjai hagyják magukat egyformán őket semmibe vevő pártoktól hülyíteni, ahelyett, hogy a valódi önrendelkezést kiharcolnák.

Ha senki nem támogatná Gyurcsányt, már régen börtönben ülne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés