Migráció

Orbán: Népszavazás lesz a migránskvótáról

2016. február 24. 13:27
Népszavazást kezdeményez a kormány az európai migránskvóta hazai bevezetéséről – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján. Szerinte az erről való döntést nem lehet elvenni a magyar parlamenttől, a témáról pedig nem lehet az emberek feje fölött, azok akarata ellenére dönteni.

Orbán Viktor szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette: a kormány népszavazást írna ki a migránskvótáról. A február 24-én a kormány által az NVB-nek benyújtott kérdés a következő:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A kormány szerint a kötelező betelepítési kvótáról szóló döntést a magyar parlamenttől elvenni nem lehet, arról a magyar parlamenten kívül senki más nem dönthet. Orbán Viktor szerint nem lehet döntést hozni az emberek feje fölött, azok akarata ellenére. Ezért fontos és megfelelő lépés erre a népszavazás kezdeményezése.

Orbán elmondta: bátran ajánlja másoknak is azt az utat, amit a kormány választott, szerinte ez az európai politika része. Hozzátette: „Nem hozhatunk az emberek feje fölött, az európai emberek akarata ellenére az életüket súlyosan megváltoztató, a jövő nemzedékek életét is megváltoztató döntéseket.”  Szerinte a kvóta átrajzolná Európa kulturális és vallási arculatát, erre pedig sem Brüsszelnek, nem semmilyen európai testületnek nincs felhatalmazása.

Orbán szerint a népszavazási kezdeményezéssel a kormány a közhangulatnak is engedett.

Csak ez az egy kérdés lesz a népszavazáson

Az MTVA tudosítója arról kérdezte Orbánt, hogy milyen következménye lesz az európai politikára egy „nem” döntésnek. Orbán szerint másodlagos, hogy az európai politikára milyen hatása lenne, ha a nem szavazatok győznének. Szerinte a „szabad nemzetek szövetségét” erősíti az a döntés, ha valaki megmondja, kivel akar együtt élni, akárcsak a brit EU-ügyi népszavazás.

Az újságírói kérdések során felmerült, hogy lesz-e másik kérdés a népszavazáson, akár a vasárnapi nyitva tartásról. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, hogy semmilyen más kérdést nem kíván a kormány összevonni a menekültkvóta kérdésével. Orbán szerint ez a kérdés arról szól, hogy eldönthetik-e a magyarok, hogy kikkel éljenek együtt. Orbán szerint ez a legfontosabb kérdés, ami „nem említhető egy lapon semmilyen életmódról szóló kérdéssel” – utalva a vasárnapi nyitva tartásról szóló kérdésre.

Törvénymódosítás várható a népszavazás beadásával kapcsolatban

A keddi, NVI-nél történt dulakodással, és a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos kérdésre Orbán elmondta, hogy törvénymódosítás várható a népszavazási kérdés benyújtásával kapcsolatban, mivel nem a keddi volt az első, hogy méltatlan helyzetbe kerültek állampolgárok, akik élni szerettek volna jogaikkal. 

„Kénytelenek vagyunk azt a következtetést levonni, hogy a vonatkozó jogszabályok nem jók” – mondta el a miniszterelnök, aki azt kéri, hogy az NVI vagy az NVB „elemezze ezt a helyzetet, nézzen szembe fenntarthatatlanságával és tegyen javaslatot arra, hogy megváltoztassák” a jelenlegi szabályozást, hogy a jövőben elkerüljék a keddihez hasonló méltatlan helyzeteket.

Kedden a Nemzeti Választási Iroda a Mandiner kérdéseire küldött válaszaiban emlékeztetett: Pálffy Ilona elnök asszony a 2015 nyarán javaslatot tett az ún. „párhuzamossági moratórium” módosítására. A javaslatot azonban a parlamenti pártok nem támogatták.

Bakó Beáta
2016. February 24. 14:28
Fúrja az oldalam a kíváncsiság, hogy milyen leleményes jogértelmezéssel fogja ezt a kezdeményezést az NVB átengedni. Ugyanis az alkotmány egyértelműen leszögezi, hogy népszavazás tárgya az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdés lehet. Uniós szabály tehát nem.

Én magam sem értek egyet a migránskvótával, de egy jogállamban, következetes jogalkalmazás mellett erről a jelenlegi szabályok szerint nem lehet Magyarországon népszavazást tartani.
Válaszok:
Morgen | 2016-02-24 14:41:41
Csigorin | 2016-02-24 14:55:07
Rumpelstilzchen | 2016-02-24 16:14:10

Összesen 365 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És a földrablásról!

Hát igen, van még. Különösen akkor amikor az origo "újságírója" megkérdezi, hogy ha elbukják a népszavazást, lemond-e a kormány..........

Na most képzeljük el, hogy erre a témára un. magánszemélyek is beadhatnának egyidejűleg 15 másik teljesen megegyező értelmű népszavazãsi kezdeményezést. A kormány szándékával egyező de mãsnak leadott aláírás csak arra lenne jó, hogy a végén ne lehessen szavazni. Ezzel minden más népszavazást meg lehet hekkelni. Ezért kell az egy időben egy szavazás rendszer.

érvényes népszavazáshoz nagyjából 4,2 millió ember részvétele szükséges

Mi van Fletó kvóta melletti népszavazásával, amit novemberben jelentett be? Gyűlnek az aláírások?

Node nem is "Az Europai Unio" fogja eloirni, hanem az Europai Parlament, vagy az Europai Tanacs...
Egyebkent meg nemzetkozi egyezmeny keretebe tartozo anyamkinnyarol nem lehet nepszavazni..

Mindenesetre csak ugyesen, mert a Neni nem alszik ! :)

Semmi szükség, hogy dupla annyian menjenek. A 100% nem szavazat is érvényes.

Fenet. Arra hogy legyen EU, nem mennek el annyian mert nem erint kozvetlenul es kezzelfoghatoan, hacsak nem maszkalsz ideoda ingazol hataron, dolgozol mashol, stb.

Arra viszont hogy ne gyujjon ide az uborkat letaposo almat lezabalo migrans a foldeken at, mar mindenki el fog menni.

" úgy, hogy itt korántsem olyan színes a lakosság, mint nyugaton."

hat a cel epp az hogy ez igy is maradjon.

A jobbik a hétvége óta a DK- val együtt értelmezhető.

"Ha érvénytelen lesz a népszavazás akkor viszont a kormánynak takarodnia kell és előrehozott választásokat kell tartani."

Mert miert is?

Majd a Vonáék mozgosítanak szépen, ők akartak népszavazást..

"azt meg egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy szavazás előtt megbuherálják, majd utána vissza."

Biztos? :)

Ugy kell ezt mint a manyupos nyilatkozatot: aki nem szavaz, az igent jelent.

Válaszok:
Csigorin | 2016. február 24. 13:56

vagyishogy nemet, azazhogy azt ami epp a jo valasz, na a fene megeszi.

Sok minden kell még egy népszavazáshoz magához, de jobb így elmenni a március eleji ET ülésre a magyar tagállam miniszterelnökeként.

Elnézést, akkor a jobbik miéert nem fogalmazta meg a kérdést és adta be?
Válaszolok azért, mert talán képtelen volt intelektuálisan olyan kérdést feltenni ami lefedi nem csak a hazai kampányüzemmodot, hanem általánosat ami az Alaptörvényből vezeti le a kérdés jogoságát.

A másik a Kormány és Orbán, mint a fidesz Pártelnőke politikailag készitette elő a népszavazás sikereségét a Nemzeti Konultációval és azután döntött, mikor bebizonyosodott, hogy több mint nével cimel, tehát bitosan vállalt vélemények száma több mint kétmillió, tehát feltételezhető, hogy az ország nem dobb ki az ablakon többmilliárdot egy népszavazási kezdeményezésre kodolva a sikertelenséget.

Na itt lehet felfedezni az órisi külömséget a két politikai erő között. Az egyik " möchte gerne....sein" a másik meg cselekvő és a hatalmat birtokoja.

Válaszok:
Burmann | 2016. február 24. 14:05

A 2008-as válság óta a nyugat is szegényedik és keresi a kifogást, hogy ne kelljen teljesítenie a kelet-európai országok irányába a kötelességét. Holnap is lesz, amiért meg akarják majd vonni ezeket a pénzeket.
- diktatúra, nem jótt be
- sajtószabadság, nem jött be
- alaptörvény, nem jött be
- bírói szabadság, nem jött be

A dk- jobbik koala véleménye nem irányadó a hétvége óta.

Válaszok:
Burmann | 2016. február 24. 14:12

Vagyis az MSZP- nek az életben nem lesz esélyes érvényes szavazásig eljutni a vasárnapi nyitvatartás témában. Akkor mit szarozott a Nyakó tegnap?

Most már akkor azt is érted, hogy miért nem volt érdeke a fidesznek meghekkelni a szocik esélytelen beadványát. Ejtőernyős papír tantusz most ért.

A török kapacitásának a vége egyben az ISIS- nek nyújtott katonai és gazdasãgi segítség végét is fogja jelenteni. Vagyis a menekültek előbb mehetnek haza.

A jövőben soha nem lehet hatni a múltra.
Ez a jelen axiómája.
Ha Orbán a betelepítés mellett kampányolna, én akkor is ellene szavaznék.

Megint gyagya vagy! Illetve finoman, de agresszíven befolyásolni igyekszel a "hallgatóságot".
Az életünket semmilyen módon nem befolyásolja a vasárnapi nyitva tartás.
Azokét befolyásolja, akiknek még a pisilés időpontját is a tulaj határozza meg.

Az hogy a kormány mit mond a balosnáci Brüsszelben eleve nem hiszik el, de ha Orbán bevirít egy elsöprő nem szavazatos népszavazási eredményt, akkor puffoghatnak, de el kell fogadni. Nem beszélve arról, hogy precedens lesz belőle. A népszavazási eredménnyel ellentéteset egy kormányfő sem mer szavazni. A brüsszeli diktatúra folyamatosan terepet veszít.

Viszont erről felesleges népszavazást tartani, mert már számos felmérés megmutatta, hogy mi az emberek véleménye. Vagyis az emberek túlnyomó többsége ugyanazt mondja, mint a kormány.
Ezért kár kidobni több milliárd Forintot.

Hát, azt ök sem gondolták, hogy ekkora balhé lesz belőle.
Muszáj volt a főnöknek is beszállnia...

Készülnünk kell rá, hogy Merkel, Juncker és tsai sarokba akarják szorítani a kormányt ebben a kérdésben, népszavazás gátat vethet törekvésüknek. Az üzletek nyitva tartását majd két év múlva is kampánytémává lehet tenni, a befogadási kvóta kérdése addigra talán késő bánat lenne.

A nato és az eu-s csatlakozásról szóló népszavazás sem volt érvényes, mégis beleléptünk mind a kettőbe.

"a jelenlegi szabályok szerint nem lehet Magyarországon népszavazást tartani. "

Azért csak tartsunk!!

Bízom benne, hogy a környezeted a gyerekei és az unokái jövőjét is nézi.

A dk- jobbik koala semmire sem jó.

OK, a törökök hívják őket menekültnek.

ÓÓÓÓÓÓÓ ez hetente a kormányzati sajtótájékoztatón IS előfordul.....

Nagyot tévedsz. A saria nem szól ovodáról.

"Magyarország 2011-es Alaptörvénye a népszavazások érvényességének küszöbét az összes szavazásra jogosult fele plusz egy főre emelte,[13] a korábbi egynegyed plusz egy fő helyett."


Visszaállították.

Én azért felhívom a figyélmét néhány kanos migrinek a te valagadról.

SK-jobbik koala véleménye már nem érdekel.

IGY tenyleg nem lehet feltenni a kerdest. UGY lehetne, hogy Egyetert-e azzal, hogy az Orszaggyules NE ENGEDJE, hogy az EU ...esatobbi.

De ugy hogy az EU mit csinalhat es mit nem, nem lehet feltenni, mivel az unio dontesere nezve semmilyen jogkovetkezmenye vagy kenyszerito ereje egy tagallami nepszavazasnak nincs. Meg ha mi mind a tiz millioan meg is szavaznank hogy az EU mit csinaljon, az se jelentene rajuk jogilag semmit.

Node ez kormanykezdemenyezes, itt nem lesznek talan olyan szorszalhasogatok.

Ukrajnaval semmi bajom, de onnan csak a szep fiatal ukran lanyokat engedjek a nagydarab maffiozokat mar ne :)

Amugy mar most is rengeteg ukran menekult van, csak Oroszorszagba menekulnek.

Megegyszer: a kerdes arrol szol, hogy mit csinaljon az EU. Abban viszont nem vagyunk kompetensek.

Megszavazhatjuk azt is hogy a kinai elnok mit egyen vacsorara, de nem koteles elfogadni az eredmenyt.

Abban, hogy mi mit adunk neki vacsorara mar igen, de akkor azt koll kerdezni.

Pl egyetert-e azzal, hogy az Orszaggyules ne engedje meg, hogy az EU (es a mondat folytatodik ahogy volt).

Mi, az istenadta nep, ugyanis a sajat Orszaggyulesunket vagyunk jogosultak ugraltatni.

Az ET nyilatkozat eléggé többértelműen van megfogalmazva, Brüsszel részéről nyitva maradt a kérdés. Utolsó előtti érvünk a kérdésről rendezendő népszavazás lehet. Az utolsó meg a kilépés, de azt talán az Unió újraalapításával elkerülhetjük.

A népszavazás fontos eszköze a társadalom politikában történő részvételének. Komolyan is kell venni, de előrehozott választási kampányt csinálni belőle, mint ahogy próbálták, a demokrácia karikatúrája.

Ha O.V. úgy gondolja, hogy legitimitását is erősítheti a bejelentés, teheti, de ne ez legyen a kérdésre adandó szavazói válasz indítéka.

vagy majd kiirjak a vasarnaposat is. Kozvetlen a migransos szavazas utani hetre. Hogy a Jozsinak azt mondja az asszony, hogy a franc megy megint szavazni, mult heten mar voltunk, most megyunk inkabb kocsmaba.

én viszont jogász vagyok. és tudom, hogy van egy tanácsi határozat a migránskvótáról.

Válaszok:
Morgen | 2016. február 24. 15:49

Mit szólnék? Semmit. Életemben nem vásároltam vasárnap és ha eddig nem tettem akkor miért most kezdenék el vasárnap plázázni?

A két kérdés nincs egy súlycsoportban. Mindenki úgy szúrja el a saját jövőjét, ahogy akarja, na de a gyerekeiét és az unokáiét is joga van tönkre tenni?
Ne legyetek már ilyen szűk látókörűek.

Igazad van, mert az elkövetkezendő néhány évtizedben - millió bevándorlót szeretne brüsszel. A kvóta szerinti elosztás folyamatos lenne.
A kormány egy erős felhatalmazást kapna a népszavazással a kvóta elutasításának érdekében.
Az eu-ról és a nato-ról is volt népszavazás, igaz, alacsony részvétellel.

Ez is lehet, de szerintem ennek semmi köze a néphez, vagy a felelősséghez.
Megint túl sok olyan ügy keletkezett, ami felett a Fidesznek nincs hatalma, különösen ilyen a közoktatással kapcsolatos balhé.
A Fidesz célja visszafogni ezeknek az ügyeknek a lendületét, és hogy olyan témát járasson csúcsra, ami számára kedvező terep, ilyen a migránskérdés, amivel újra irányítani tudja majd a közbeszédet.

Válaszok:
Morgen | 2016. február 24. 15:45

"Bezzeg erről lehet népszavazni, igaz? 2ezer embert érintene, akik egy elkülönített táborban lennének."
Ja! Csak én egy embert sem akarok elkülönített táborban nézegetni, mint a gorillákat az állatkertben, mert az ember nem erre született!
Téged sem, Bakó Beát sem akarlak vigasztalni, hogy a jelenben nem fogjátok fel, hogy jövőben már nem tudtok hatni a múltra, ha Beát, vagy a te lányodat "ficki"-nek néznek azok, akiknél a nő csak a saját nőikre vonatkozik, mint tisztelni való entitás , az európai nő pedig préda.
Nem szeretnék egyetlen más hitűvel sem közelharcot vívni,mert a lakhelyemet, a feleséget és a lányomat kell megvédeni.
Ugyanis: Ahol most tartunk, nem áll meg a nyomás!

Több, mint száz országból jönnek ide migránsok, akiknek abban van az erejük, hogy a multik ingyen munkaerőként akarják őket alkalmazni.
Ha te ezt nem fogod fel, akkor a józan ész ellen próbálsz meg sunyi módon fellépni.
Tedd ezt, de: Soha, semmikor ne panaszkodj, ha bántódás ér, köszöndmeg, ha megerőszakolják a nőrokonaidat, mint a téged hülyévé tett balliberális "civilek".

Ha nem érted, magadban keresd a hibát, nem vagy már óvodás, b+!

El nem hiszed, de láttam. Nem irigylem a fogva-tartóikat sem!
Láttam Brüsszelben is őket az EP-hez közel csoportosan semmit tenni.
Láttam őket strandon, uszodában.
Egy más világ.
Neked, meg Bakó Beának hiába magyaráznám.

Jó, akkor elmennek a picsbe!
És akkor hogy lesz?

Csodálatos tanítványok vagytok!
A bizonyítványt pedig majd a migránsok fogják kiállítani.
Akkor viszont ne mutogassatok azokra, akik megvezettek benneteket, ők már a Föld más részét térítik, a te és a mi jogainkat régen leszarják!

A hozzászólásaidról mindig valami betegség jut eszembe.

Ha van, akkor annak az a következménye, hogy hurokba kell dugni a fejünket?
Az alapkérdés: Az EU micsoda?
Állam, vagy gazdasági közösség?
Ha jogász vagy, akkor te a passzív jogalkalmazás híve vagy?

Akkor már inkább az én kutyámat!
A te általad javasoltaknál sokkal okosabb.

Nem zavarna, ha úgy volna, ahogyan leírod!
mondjuk, ha száz millióan jönnek, mert a töketlenek ezt fel sem mérik, vagy a hülyeségükben így tartják jónak, akkor ugye, mind Németországba fog igyekezni?
Ne keseredj el, de már most is adtak be itt kérelmet.
Nézz utána!

Kis János írta le a napokban , hogy szerinte, mi a németek véleménye.
Nos, megjelent az Orbán Viktor népszavazási javaslata a német hírekben itt:
http://meta.tagesschau.de/id/1..
http://goo.gl/3Ary7R

Először be akartam tenni az összes kommentet, de kitettem volna magamat a mérges nyilaitoknak, tehát csak az elsőket CENZURÁZATLANÚL !


Am 24. Februar 2016 um 13:42 von rig2016
na sowas wünschte man sich doch auch in

Deutschland

Am 24. Februar 2016 um 13:43 von morgentau19
Oh, das wird den EU-Kraten

überhaupt nicht gefallen, wenn Demokratie herrscht und ein Volk befragt wird!

Mal sehen wie viel Unrat die EU-Demokraten(hüstel) über Orban wieder ausschütten werden.

Am 24. Februar 2016 um 13:45 von really
Gutes Timing vor den Wahlen in Deutschland

damit trat er Frau Merkel aber kräftig vor das Schienbein.

Na ja Hochmut kommt vor dem Fall, das müssten die Deutschen eigentlich kennen.

Am 24. Februar 2016 um 13:49 von UnabhängigerDenker
Eine gute Sache

Da das Volk der jeweiligen Länder stark von der Flüchtlingskrise betroffen ist sollte eine Abstimmung eigentlich selbstverständlich sein.

"Mehr Demokratie wagen" sagte mal ein großer Politiker

Am 24. Februar 2016 um 13:50 von MickM
13:45 von really

Zitat:
"Gutes Timing vor den Wahlen in Deutschland"

Stimmt - musste ich beim Lesen der Meldung auch sofort daran denken. Mal sehen, wie man jetzt wieder herleiten will, dass dieses Referendum "uneuropäisch" ist.

Am 24. Februar 2016 um 13:52 von Xandora
Ungarn kündigt Referendum über EU-Flüchtlingskontingente an

Und wann begreift Merkel (und ihre getreue Umgebung) nach immerhin einem halben Jahr, um was es geht?

Am 24. Februar 2016 um 13:53 von Nachfragerin
Demokratie vs. Menschlichkeit

An sich ist jedes Referendum zu begrüßen. Es ist nur schade, wenn man sich ganz demokratisch gegen die Menschlichkeit entscheidet.
.
Sind Sie dafür, dass unsere Probleme auf andere abgewälzt werden?
[ ] ja
[ ] nein

Am 24. Februar 2016 um 13:54 von krokothiel
Referendum über Mitgliedsbeitrag EU

Wir wär es mit einem Referendum in Deutschland darüber, das wir unsere EU-Zahlungen um das reduzieren was die Flüchtlingskrise kostet? Wieso erhält Ungarn im Jahr weiterhin 5,5 Mrd Euro? Da sind ca. 2Mrd von Deutschland.

Christliches Abendland.... ein Witz!

Am 24. Februar 2016 um 13:55 von wenigfahrer
Etwas Demokratie

wäre sicher auch in anderen Staaten ganz nett, das würde mir noch mehr einfallen über was man ein Referendum abhalten müsste.

Aber da könnte unter Umständen etwas anders herauszukommen als die Regierung gerne hätte.

Gute Idee von Ungarn, die Modalitäten wären interessant die Ungarn dabei hat.

Gruß

Am 24. Februar 2016 um 13:57 von wm
Das einzig Richtige!

Das Volk entscheidet!!

Am 24. Februar 2016 um 13:57 von Xandora
Ungarn kündigt Referendum über EU-Flüchtlingskontingente an

Dadurch wird "Menschlichkeit"doch messbar.

Am 24. Februar 2016 um 13:58 von labernase
KEINE gute Idee

weil über menschliche Grundwerte nicht abzustimmen ist.

Am 24. Februar 2016 um 13:59 von MG170977
Ergebnis jetzt schon klar

Naja, das Ergebnis kann ich jetzt schon voraussagen. Das wird eine saftige Ohrfeige des ungarischen Volkes für Brüssel. Ich tippe mal auf 80% Ablehnung der Flüchtlingskontingente.
Aber in dieser emotional aufgeheizten Stimmung so etwas zu tun ? Es hat zumindest einen Beigeschmack.

Am 24. Februar 2016 um 14:00 von wm
Das einzig Richtige!

Das Volk entscheidet!!

Am 24. Februar 2016 um 14:01 von MickM
13:53 von Nachfragerin

Zitat:
"An sich ist jedes Referendum zu begrüßen. Es ist nur schade ...."

Könnte so auch von der Grünen-Parteispitze formuliert worden sein:
Referenden sind klasse, aber nur wenn sie unsere Meinung bestätigen.
Ansonsten sind Wünsche des Volkes unter "Populismus" einzuordnen.

Am 24. Februar 2016 um 14:01 von Karl Klammer
Der Schuß könnte für Orban aber auch nach hinten Losgehen

wenn die Bürger Flüchtlinge aufnehmen wollen.
Eine Wahlurne ist Keine Telefonumfrage.

Interessant war wieder Österreichs Aussage
Deutschland wäre Schuld weil es seine Grenzen nicht dicht macht.
Seit wann haben die Österreicher eine Masseneinwanderung von Flüchtlingen
aus Deutschland ?

Am 24. Februar 2016 um 14:02 von labernase
Das einzig FALSCHE

weil menschliche Grundwerte nicht zur Abstimmung stehen dürfen!
.
Im Gegenzug könnte wieder einer kommen und "wollt ihr den totalen ..." zur Abstimmung stellen.
Ist es das, was die Befürworter hier wollen?

Am 24. Februar 2016 um 14:02 von cowboy
Ungarn vorbildlich

Dafür würde ich sogar freiwillig nach Ungarn ziehen und mit abstimmen zu dürfen. In Deutschland gibt es sowas leider nicht. Da ruft jemand aus Berlin ganz vehement willkommen ohne die Bürger zu fragen und über 1 Millionen Gäste drängeln 2015 ins Merkelland. Und wenn man Bedenken dazu äußerst wird man zum Rechten, zum Pack oder zum Mob. Ungarn hingegen sitzt mit ihrer Bevölkerung in einem Boot. In Deutschland verläßt der Kapitän wahrscheinlich als erster das Schiff, wenn es beginnt zu sinken.

Am 24. Februar 2016 um 14:03 von Seacow
der sieht böse aus!

Warum werden eigentlich Politiker, die bei der ARD nicht besonders beliebt sind, immer mit bösartigen Grimassen dargestellt? Ähnliches ist auch bei Trump zu beobachten.
Mich erinnert das an meine Kinderbücher von Enid Blyton, bei denen der Bösewicht auch immer mit einem bösen Gesicht dargestellt wurde. Aber die Tagesschau ist kein Kinderbuch!

Am 24. Februar 2016 um 14:04 von nepamucke
Menschlichkeit ist nicht verhandelbar

Bitte genau lesen.
Was wird mit "Zwangsansiedelung" gemeint.
Die Wortwahl ist mir sehr suspekt. Flüchtlinge brauchen Schutz und Unterschlupf, ob sie für immer bleiben sei mal dahingestellt.

Am 24. Februar 2016 um 14:06 von Parteibuchgesteuert
Das nennt man Demokratie. In

Das nennt man Demokratie.
In Merkels Regierung hat das Volk offenbar keine Meinung abzugeben.
2017 ist nicht mehr weit.

Am 24. Februar 2016 um 14:06 von Pessimist
Selektive Demokratie?

Zitat: "KEINE gute Idee
weil über menschliche Grundwerte nicht abzustimmen ist."

Ach so, das Volk darf nur befragt werden, wenn das zu erwartende Ergebnis genehm ist.

Wenn man diesen Ansatz von Demokratie hat (was ich bei einigen Politiker leider unterstellen muss), dann kann man die Wahlen auch getrost streichen.

Am 24. Februar 2016 um 14:07 von VoyageurReticent
Die so verpönte Jungdemokratie

Ungarn macht Deutschland und Westeuropa vor wie Demokratie wirklich funktionieren sollte. Ungarn: setzt den Willen des Volkes um. Deutschland: gewählte sogenannte "Volksvertreter" fragen ihre Wähler nicht, machen was ihnen passt und kommen dabei auch noch ungeschoren davon, dank Mangels an Alternativen Parteien. Ich schäme mich, Deutscher zu sein.

Am 24. Februar 2016 um 14:08 von deutlich
Wetten dass?

Die EU sofort reflexhaft ein Statement raushaut, wobei das Referendum unrechtmäßig und uneuropäisch ist?

Diejenigen, die sonst ständig Referenden über Stromtrassen, Windkrafträder, Flughafenausbau oder nicht, Bahnhöfe usw. fordern, sind bei so einem gewaltigen Thema merkwürdig still...

Sind Referenden nur gut, wenn man die Mehrheit hinter sich weiß?

Am 24. Februar 2016 um 14:08 von elchico
Menschenrechte stehen nicht zur Abstimmung?

Dafür lassen wir sie uns lieber von Einzelpersonen alternativlos vorschreiben?


Külön Kis Jánosnak :

"Am 24. Februar 2016 um 14:02 von cowboy
Ungarn vorbildlich

Dafür würde ich sogar freiwillig nach Ungarn ziehen und mit abstimmen zu dürfen."


Merkel muss weg!
Igen !

Saját kardjába dől a kormány.
Érvénytelen lesz.
A vasárnapi nyitatartásról és az olimpiai nevezésről is kellene.

Ez sem Magyarországon történik szerencsére:

"Az osztrák liberális Die Presse – a mai bécsi balkáni migránsügyi minicsúcs felvezetésében, talán azt éppen azt „segítendő” címlapon futtatja tegnap esti cikkét, amelyet elolvasva erősen aggódni kezdenék minden állampolgáruk helyében.

A cím mindent elmond: „Hová tűnt az országban 92 400 migráns?”. Az osztrák hatóságok tavaly egészen pontosan 92354 fő, az országban tartózkodási engedély nélkül létező embert vettek lajstromba, de mára egyikről sem tudják, hogy hol van és mit csinál. A Die Presse szerint ez a szám már magában is óriási, de Robert Lugar, a Team Stronach politikusa szerint a helyzet sokkal rosszabb. Ausztriának szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy – Lugar szavait idézve – az országban akár több százezer rejtőzködő migráns is lehet."

Na igen, "... az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is..." kitételen lehet rágódni.

Mire ad legitimációt?
Mire kötelez jogilag?
Mit nem lehet figyelembe venni?

http://index.hu/belfold/2016/0..

Különösen az utolsó bekezdést ajánlom a figyelmedbe, ami így kezdődik:

"Egy érvényes magyar népszavazás eredménye sem kötelezi semmire az uniós szerveket."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés