Lelkek raktára

Görögország visszahívja ausztriai nagykövetét

2016. február 25. 22:07
„Ausztria és Görögország baráti kapcsolatának megőrzése” céljából Görögország visszahívja ausztriai nagykövetét – jelentette be a görög külügyminisztérium. A döntés oka, hogy tíz balkáni állam menekültügyi konferenciát tartott szerdán Bécsben, ahova azonban a görögöket nem hívták meg. Közben az országban fokozódik a feszültség, több száz migráns kelt útra gyalog a macedón határ felé, majd kezdett ülősztrájkba az autópályán.

A görög külügyminisztérium nyilatkozata szerint „Ausztria és Görögország baráti kapcsolatának megőrzése” céljából visszahívja Ausztriából a görög nagykövetet.

Tíz balkáni állam képviselőinek részvételével zajlott le szerdán Bécsben a menekültügyi találkozó, melyre azonban Görögországot nem hívták meg, ezt az ország barátságtalan gesztusként értelmezte, ez indokolta a nagykövet visszarendelését.

A határátlépések korlátozását koordináló találkozón való részvétel nagyon fontos lett volna Görögország érdekeinek érvényesítésében. Ausztria, Szerbia és Macedónia a határárátkelés szigorítását fontolgatja, mely aggodalmat kelt a görögökben, hiszen tartanak attól, hogy így országukban rekednének a migránsok. Görögország „nem fog Európa Libanonjává válni” – jelentette ki a görög migrációügy miniszter. Libanon egymillió menekültet fogad be a szomszédos Szíriából. Yannis Mouzalas hozzátette: Görögország nem szándékszik a közel-keleti ország példáját követve „emberi lelkek raktárává válni”.

Több százan kezdtek ülősztrájkba az autópályán

A Reuters adatai szerint Görögországban húszezer migráns rekedt az új korlátozások miatt. A menekültek befogadására alkalmas létesítmények megteltek, az ország befogadóképességének március 6-ára tervezett megnöveléséig stadionokat vesznek igénybe a migránsok elhelyezésére.

Damion Grammaticas, a BBC európai tudósítója szerint a görög gazdasági válság közel sem ért véget. A határok lezárása és a görög hatóságok figyelmeztetései ellenére több száz menekült indult el a macedón határ felé. A rendőrség megpróbálta megállítani a menekülteket, akik erre ülősztrájkba kezdtek az idomeni határátkelőhely felé vezető autópályán.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan erről írtam pár napja.

Orbán is ezt a hülyeséget szajkózza, lezárni a görög határt.

Ez hadüzenet Görögország ellen, egy EU és NATO tag ellen, függetlenül a görögök menekültválságban játszott szerepétől.

Görögország elszigetelésével a NATO fontos pozíciókat veszíthetne a Földközi tenger keleti medencéjében, ami - tekintettel az orosz-ukrán fejleményekre - megengedhetetlen.

Ezt sem az USA, sem az angolok nem fogják engedni.

Nem nagy vigasz számunkra, hogy az osztrákok Orbán szintjére süllyedtek.

Forrásaim szerint az osztrákok egy kivert kutyát gyűjtöttek be az utcáról. Ugatni ez is tudott. Volna, mert ez okos kutya volt, így inkább hallgatott.

A görögök eddig eljátszották a hisztis gyereket. Toporzékoltak egy kicsit és a végén mindig az volt amit a
kartak. Most viszont sokkal nagyobb a tét mint a német bankok pénze, így már senkit nem érdekel ha hisztiznek.

Németország nagy ugyan, de nem nagyobb mint az a terület, ami a hátrányát eddig elszenvedte a Merkel inváziónak Bécstől a macedón-görög határig + V4.

Mit hisztiznek ezek a görögök, csak néhány millió migránsról van szó!

Minthogy a görög állam úgyis felbomlóban van, legjobb lenne felosztani Görögországot Törökország és Szíria között, így a migránsok azonnal letelepedhetnének, miután kiszálltak a csónakokból. A volt Görögország északi határán meg felhúzhatnánk egy szuperkerítést aknazárral.

Az eladósodás ügyében sokan sajnáltuk őket, mert a hitelt nyújtóknak is legalább akkora felelősségük van, mint a hitelt kérőknek. Migránsügyben viszont aligha valószínű, hogy bárki is együtt fog érezni velük. Azt hiszik, hogy ők a kutya, pedig csak a farka. Ha nem akarnak Libanon lenni, akkor valamit nekik is tenniük kell, mert az nem megy, hogy parancsolgassanak a többi országnak.

A görögök a németeknek tesznek eleget azzal, hogy akadálytalanul európára szabadítják a migránsokat.

A hozzád hasonlók miatt veszett oda Trianonban - meg a megelőző 6 évben - Magyarország kétharmada.

Lehet szembe menni az európai országok többségével, lehet a "saját utunkat járni", megtettük mindkét világégésben, látod az eredményt. Az egyiket június 4-én ünnepelheted, a másiknak tegnap volt az ünnepe.

Gondolj már bele, ha van még egy szikrányi emberség is benned: mit éreznél, ha az európai országok Magyarországról gondolkoznának - és döntenének - úgy, mint ahogy te és elvtársaid most Görögországról?

Azt hiszed, ezt a számlát nem fogják később benyújtani?

Neked. aki boldogan tapsolsz annak, hogy Orbán támogatásával Farkas Flórián milliárdokat lop el a nemzeti vagyonból a magyar nemzeti érdek azonosítása is meghaladja a szellemi horizontját, úgyhogy ne erőltesd magad Görögországgal, valószínűleg a térképen sem találnád meg.

Mert ha tudnád hol fekszik, nem írnál hülyeségeket.

(Szerinted a muzulmán Törökországot miért szuszakolta az USA a NATO-ba?) Ehhez is térkép kell, persze.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés