Görögország visszahívja ausztriai nagykövetét

2016. február 25. 22:07
„Ausztria és Görögország baráti kapcsolatának megőrzése” céljából Görögország visszahívja ausztriai nagykövetét – jelentette be a görög külügyminisztérium. A döntés oka, hogy tíz balkáni állam menekültügyi konferenciát tartott szerdán Bécsben, ahova azonban a görögöket nem hívták meg. Közben az országban fokozódik a feszültség, több száz migráns kelt útra gyalog a macedón határ felé, majd kezdett ülősztrájkba az autópályán.

A görög külügyminisztérium nyilatkozata szerint „Ausztria és Görögország baráti kapcsolatának megőrzése” céljából visszahívja Ausztriából a görög nagykövetet.

Tíz balkáni állam képviselőinek részvételével zajlott le szerdán Bécsben a menekültügyi találkozó, melyre azonban Görögországot nem hívták meg, ezt az ország barátságtalan gesztusként értelmezte, ez indokolta a nagykövet visszarendelését.

A határátlépések korlátozását koordináló találkozón való részvétel nagyon fontos lett volna Görögország érdekeinek érvényesítésében. Ausztria, Szerbia és Macedónia a határárátkelés szigorítását fontolgatja, mely aggodalmat kelt a görögökben, hiszen tartanak attól, hogy így országukban rekednének a migránsok. Görögország „nem fog Európa Libanonjává válni” – jelentette ki a görög migrációügy miniszter. Libanon egymillió menekültet fogad be a szomszédos Szíriából. Yannis Mouzalas hozzátette: Görögország nem szándékszik a közel-keleti ország példáját követve „emberi lelkek raktárává válni”.

Több százan kezdtek ülősztrájkba az autópályán

A Reuters adatai szerint Görögországban húszezer migráns rekedt az új korlátozások miatt. A menekültek befogadására alkalmas létesítmények megteltek, az ország befogadóképességének március 6-ára tervezett megnöveléséig stadionokat vesznek igénybe a migránsok elhelyezésére.

Damion Grammaticas, a BBC európai tudósítója szerint a görög gazdasági válság közel sem ért véget. A határok lezárása és a görög hatóságok figyelmeztetései ellenére több száz menekült indult el a macedón határ felé. A rendőrség megpróbálta megállítani a menekülteket, akik erre ülősztrájkba kezdtek az idomeni határátkelőhely felé vezető autópályán.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Forrásaim szerint az osztrákok egy kivert kutyát gyűjtöttek be az utcáról. Ugatni ez is tudott. Volna, mert ez okos kutya volt, így inkább hallgatott.

A görögök eddig eljátszották a hisztis gyereket. Toporzékoltak egy kicsit és a végén mindig az volt amit a
kartak. Most viszont sokkal nagyobb a tét mint a német bankok pénze, így már senkit nem érdekel ha hisztiznek.

Németország nagy ugyan, de nem nagyobb mint az a terület, ami a hátrányát eddig elszenvedte a Merkel inváziónak Bécstől a macedón-görög határig + V4.

Mit hisztiznek ezek a görögök, csak néhány millió migránsról van szó!

Minthogy a görög állam úgyis felbomlóban van, legjobb lenne felosztani Görögországot Törökország és Szíria között, így a migránsok azonnal letelepedhetnének, miután kiszálltak a csónakokból. A volt Görögország északi határán meg felhúzhatnánk egy szuperkerítést aknazárral.

Az eladósodás ügyében sokan sajnáltuk őket, mert a hitelt nyújtóknak is legalább akkora felelősségük van, mint a hitelt kérőknek. Migránsügyben viszont aligha valószínű, hogy bárki is együtt fog érezni velük. Azt hiszik, hogy ők a kutya, pedig csak a farka. Ha nem akarnak Libanon lenni, akkor valamit nekik is tenniük kell, mert az nem megy, hogy parancsolgassanak a többi országnak.

A görögök a németeknek tesznek eleget azzal, hogy akadálytalanul európára szabadítják a migránsokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés