Atyai pofon

2016. február 26. 8:12

Dési András
Népszabadság
Orbán eddig ügyelt arra, hogy egy bizonyos vörös vonalat ne lépjen át. Most vészesen közel van. S ha botlik, akkor jön csak igazán az atyai pofon. Az egész országnak.

„A magyar kormány szívesen hangoztatja, hogy a visegrádi négyek vezetésével milyen kőkemény, a menekültelosztást ellenző regionális egységfrontot sikerült összekovácsolni. A valóság azonban az, hogy ez a tömb pont annyira gránitszilárdságú, mint a legalább féltucatszor módosított magyar alaptörvény. A lengyelek fogcsikorgatva ugyan, de befogadnak pár ezer – már regisztrált menekültet –, a csehek is szép csendben beállnak a sorba. Szlovákiában a márciusi választásokat követően könnyen olyan helyzet alakulhat ki, hogy Robert Fico már nem fog egy követ fújni magyar kollégájával. A józan ész valamilyen európai szolidaritást diktál.

Magyarország »goodwillje« már így is sok kárt szenvedett. Orbán eddig ügyelt arra, hogy egy bizonyos vörös vonalat ne lépjen át. Most vészesen közel van. S ha botlik, akkor jön csak igazán az atyai pofon. Az egész országnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A ballib mondhatna már valami olyat, hogy konkrétan mi az európai közös megoldás?
Mivel olyan nincs, minden ország magát védi, csak körül kell nézni.

Befogadni? Mennyit? 'Mértékadó' körök 20-30 milliót emlegetnek, ebből nekünk legalább félmillió jutna. A Római Birodalmat ilyen népvándorlás tette tönkre, bő ezer év kellett az újrakezdéshez.

Hát persze Dési úr, az ojróper politikusok éppen olyan helyzetben vannak, hogy pofonokat osztogathatnak Magyarországnak. Majd meglátjuk, hogy a magyar népszavazás kiírása után hányan kérdezik meg szerte Európában, hogy náluk miért nem lehet erről népszavazni. Orbánnak épp ez lehet a célja. Egyébként pedig, ha azt meg lehet kérdezni az emberektől, hogy akarnak-e vasárnap plázázni, akkor azt miért nem lehet, hogy akarnak-e muszlim betelepülőket befogadni? Azért nem, mert liberálbolsevik entellektüeleknek ez csípi a szemét? Erről inkább döntsenek a felkentek. Kell egy új "érinthetetlen" kaszt, amely alapvető kérdésekről dönt a népek feje fölött, a plázázásról meg demokráciázzon a plebs. Ugye így gondolja Dési úr?

Dési romlik. Ebben a cikkben egy szó sincs arról, hogy ma is növekszik az antiszemitizmus Magyarországon.

Dési mulasztását kikérem magamnak!

:-)

Mi van Dési András?! Magyarul nem tud? Segítek.
„goodwillje” = hírnév

Ha már hírnév. Önöknek, firkászoknak, a Népszabadságnak vajon milyen a hírneve? Vajon erősíti Magyarország hírnevét?

Teller levél.
Mindent kiforgatni.
A vélemény szabad, így lehet feltételezéssel bárkit, bármivel vádolni.
A kocsmai, pejoratív stílus.

A prostizás, hazudozás lenne a média köznevelési programja?

“Révész Sándor Prosti srácok című írásában valótlanul állítottuk, hogy ‘a Földművelésügyi Miniszté¬rium szerződést kötött a prosti srácokkal, hogy 2015. november 20. és december 31. között jó pénzért 12 részből álló cikksorozatban méltatják és mocskolják, amit a megrendelő méltatandónak és mocskolandónak ítél.’ Valótlanul állítottuk azt is, hogy Huth Gergely ‘főszerkesztő, aki a megrendelés teljesítését a saját aláírásával igazolta, letagadta, hogy létezik ilyen szerződés.’ A valóságban a szerződés nem kötött ki semmilyen tartalmi előírást, különösen nem azt, hogy ‘méltatni és mocskolni’ kell, amit a megrendelő annak ítél. Huth Gergely továbbá minden sajtómegkeresésre válaszolt és semmilyen fórumon nem tagadta, hogy létezik ilyen szerződés.”

Nos és a „kurva ország” az öszödi beszédben Magyarország hírnevét öregbíti?

Ami pedig a migrációt illeti.

Nem Magyarország járatja le az Európa értékeit, hanem az Európai Unió vezetése, amely folyamatosan bizonyítja; alkalmatlan a tagállamok összefogására, a történések szakszerű, jogszerű irányítására. Az a szervezet, aki több figyelmeztetés ellenére, nem a migráció kérdésével foglalkozott, hanem azzal; miképpen lehet Magyarország kormányát meghekkelni.

Az Európai Unió Tanácsa, az Európai Unió Bizottság és az Európai Unió Parlamentje súlyos mulasztást követett el.
Ugyancsak több schengeni szerződés aláíró ország mulasztást követett el. Elsősorban Görögország és Németország.
A hatályos uniós jogszabályok értelmében a felsoroltakkal szemben meg kellene indítani a kötelezettségszegési eljárást.

SCHENGENI MEGÁLLAPODÁS

3. cikk
(1) A külső határokat főszabályként csak a határátkelőhelyeken és a meghatározott nyitvatartási időben lehet átlépni. A részletesebb rendelkezéseket, valamint a kishatárforgalomra vonatkozó kivételeket és feltételeket, továbbá a tengeri forgalom speciális kategóriáira, mint például a sétahajózásra és a part menti halászatra vonatkozó szabályokat a Végrehajtó Bizottság határozza meg.
(2) A Szerződő Felek kötelezettséget vállalnak arra, hogy büntetni rendelik a külső határoknak a határátkelőhelyeken kívüli helyeken vagy nem a megállapított nyitvatartási időben történő jogellenes átlépését.

2011-bn Franciaország és Olaszország jelezte az Európai Unió felé a migráns kérdés problémáit. Ennek ellenére a felsorolt intézmények lényegében semmit sem tettek, mással voltak elfoglalva. Többek között azzal miképpen ültethetik Magyarország kormányát a vádlottak padjára.

2015 év elején már látszottak a később kialakuló problémák, mégsem intézkedtek. Sőt még most sem tesznek olyan intézkedést, amely megfelelne a schengeni egyezményben foglaltaknak. Görögország ellen már tavaly el kellett volna indítani a kötelezett szegési eljárást. Nem indították meg, most meg Görögország kormánya lép fel fenyegetően.

Németország kancellárja első bejelentésével meghívta a migránsokat, melynek hatására felgyorsult a beáramlók száma. Átvállalta az ellenőrzést, amely lehetővé tette, hogy a migránsok tömege az uniós országokon keresztül-kasul áramoljanak ellenőrizetlenül. Amikor Magyarország technikai akadállyal próbálta fékezni és ellenőrzés alá vonni a migrációt támadták és ebben is élenjárt Németország és Ausztria.

A helyzet súlyos és továbbra is csak téblábolás van az EU-ban. Németország pedig nem az Európai Unió, csak egy tagország. Merkel sem az Európai Unió kancellárja, hanem Németország kancellárja. Ez kellene tudomásul vennie és ehhez tartania magát.

Összegezve: A felsorolt szervezetek, országok, ezek vezetői és tagjai mulasztása miatt alakult ki a jelenlegi helyzet. Ezért ők felelősek az életet követelő eseményekért, a tagállamok belső biztonságának a veszélyeztetésért. Így, szerintem mindegyikkel szemben jogos lenne a kötelezett szegési eljárás megindítása.

Pofon az ENSZ-nek.

"Az ENSZ elismerte csütörtökön, hogy "problémák" merültek fel az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet által ostromolt Deir ez-Zór lakóinak szánt segélycsomag légi úton történő eljuttatása közben, s a ledobott 21 raklapból egy sem ért célba - írja az MTI."

A fő problémája az ellenzéknek, hogy hamarabb jár a "pofájuk", mint az agyuk, s ezáltal bele lavirozák magukat egy olyan szituba, hogy arcvesztés nélkül nem tudnak kihátrálni még akkor sem ha a józan ész ezt diktálja számukra is.

Ez abban nyílvánul meg, hogy még a Kormány nyílvánosan elmondott terveire, vagy javaslataira azonnal abban a percben kiállnak bármilyen mikrofon elé és ellenzik, tiltakoznak, elhatárolódnak és külömböző teoriákat állitanak fel anélkül, hogy megértve átgondolnák a stratégiájukat egy esetleges pozitiv kimetelnek a lehetőségéről.

Mikor hablatyolnak anélkül, hogy a társadalomba milyen reakciója van a kormány által bejelentetteknek Ők már betámadnak és csodákoznak, hogy még a saját hivei is inkább osztják a Kormány elképzeléseit, mint az Ő hozzáállásukat.

Egy olyan témában ami a migrációval foglalkozik és nemcsak hazánkban hanem már az eu országaiban is egyes számú tééma és a megodások, hatásai kihat nemcsak egyes országok, de a kontinens jövőjre akkor betámadn a Kormányt kontraproduktiv.

Ha másból nem abból észreveheték volna, hogy itt nem pártpolitikai család mentén vannak a törésvonalak, hogy talán mégis a nemzeti érdeekek mentén kéne kialakitani a véleményüket.

A ballibbantoknak még ez is magas megoldhatattlan feladatnak számit.

"S ha botlik, akkor jön csak igazán az atyai pofon. Az egész országnak.”

Ti mindent megtesztek! Másból nem a napotok évek óta, Mint hogy minden lépésnél keresztbe teszitek a csülkötöket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés