Vidéki lakhelyekhez kötné a migránsokat a német BAMF vezetője

2016. február 27. 17:51
A német bevándorlási hivatal (BAMF) vezetője szerint három hónapig a kijelölt vidéki településeken kellene maradniuk a menedékkérőknek, különben nem kapnának ellátást sem. Frank-Jürgen Weise azt akarja így megelőzni, hogy a nagyvárosokban gettók alakuljanak ki. Közben a bajor CSU azt követeli, hogy naponta csak 300 menedékkérőt engedjenek be az országba.

Hónapokig vagy évekig is a falvakban kellene maradniuk a migránsoknak

Három hónapig kijelölt vidéki településekhez kötné a menedékkérőket Frank-Jürgen Weise, a német bevándorlási hivatal (BAMF) vezetője. Mivel mind a nagyvárosokba mennek, így attól tartanak, hogy gettósodás fog kialakulni. Weise tervei szerint három hónapig kellene a migránsoknak a kijelölt vidéki településeken maradniuk, amit ha elhagynak, akkor nem kapnának szociális ellátást. A kötöttség megszűnne, amikor a menekültek megszerzik a munkavállalási jogosultságot.

A CDU és az SPD ennél tovább is menne: a FAZ azt írja, hogy évekig tartó településhez kötöttséget is bevezetnének, már azután is, hogy valaki megkapta a menekültstátuszt. Így akarnák a nagyvárosokat tehermentesíteni. A cikk felhívja a figyelmet: ezek a tervek ellentétben lehetnek a szabad mozgáshoz való joggal, amit többek között a genfi menekültügyi egyezmény is biztosít.

A CDU-n belül azt is felvetették, hogy vegyék ki a menekülteket a minimálbér hatálya alól, hogy olcsóbban is lehessen foglalkoztatni őket. (A minimálbért a 2013-as választás után vezették be a koalíciós partner SPD nyomására.) Weise szerint ez azért nem jó ötlet, mert így konkurrenciát jelentenének a menekültek a régóta munkanélküli németeknek a munkaerőpiacon.

CSU: Naponta csak háromszázan jöjjenek!

Közben a bajor CSU azt követeli, hogy naponta csak 300 migránst engedjenek be az országba. A párt politikusai közvetve már arra is utalták, hogy esetleg nem támogatnák Merkel jelöltségét a 2017-es választáson, ha nem sikerül a menekültügyi vitákat rendezni. Horst Seehofer bajor miniszterelnök egy erre irányuló újságírói kérdésre korábban nem is volt hajlandó válaszolni.

A bajor belügyminiszter, Joachim Herrmann azt szeretné, ha osztrák mintára egy  kontingenst határoznának meg, és azon felül nem engednének be senkit. Szerinte nincs mit kritizálni azon, hogy az osztrákok csak napi 80 menedékkérelmet fogadnak be újabban. Szerinte Németországnak egy kétszázezres éves kontingenst kellene meghatároznia.

Ez azt jelentené, hogy ebben az évben mostantól nagyjából napi háromszáz migránst kellene beengedni Németországba. A balkáni országok 580 főt engednek be naponta, ebből 80-nak van lehetősége Ausztriában menedékkérelmet benyújtani – foglalja össze a FAZ.

 

fotó: Dpa

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elkúrták, mint gyurcsányi, aztán most variálnak, hátha az bejön.
De nem.

Oszt, melyik vidékre kellene menniük a migránsoknak?
Csak nem azokhoz, akik orosz fennhatóság alatt voltak?

Őket leverik, Merkel marad.

Noná!
Melyik "civil szervezetet" ?

Nem kell hozzá nagy jóstehetség.
Ha Merkel kiüríti a nagyvárosokat, nyerni fog.
Aztán lesz, ami lesz, ő mindenesetre hivatkozhat arra, hogy a kormánya stabil. Ennek örve alatt elhallgattatja az akadékoskodókat.
Nem akármilyen akolnak volt ő tagja.

Mit gondoltál, mi a lényeg?
A saját népet végképp ellehetetleníteni, sőt megosztani. A nagyvárosokban nem lesz probléma a vidék gondja, ott többen szavaznak a fizikusnőre.
(Amíg kaja lesz)

Jó tanárai voltak.:)))

(Néha még inget sem húztak fel magukra)

Megússzák a beszolgáltatást.
Helyben fogják etetni a főnökasszony vendégeit.
Praktikus, nem?
Sőt! Költséghatékony! Nem kell szállítási költséget fizetni, egyszer-kétszer elverik Heidit meg Güntert, ha nem termelnek eleget!
Ez a gond is meg lesz oldva!
A jenki farmer majd küld egy kis génmanipulált magvat és lesznek búzafák.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés