Szentgotthárdon is lesz ideiglenes befogadóállomás

2016. február 29. 18:31
A kormányzati szándék szerint egy körülbelül 300 ember befogadására alkalmas ideiglenes befogadóállomás létesül majd Szentgotthárdon, közvetlenül az osztrák határ mellett.

Háromszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás létesítését tervezik Szentgotthárdon, közvetlenül a magyar-osztrák határ mellett – közölte Huszár Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-vel, miután hétfő délután a képviselő-testület tagjai is tájékoztatást kaptak a kormányzati szándékról. Hozzáfűzte: a kijelölt terület hetven százaléka belvizes, véleménye szerint az jelenlegi állapotában nem alkalmas a sátortábor felépítésére, ezért azt javasolta, hogy a műszaki stábbal vizsgáltassanak meg más helyszínt is. Arról, hogy mikor kezdik építeni a tábort, a polgármester nem tudott tájékoztatást adni.

Huszár Gábor szerint ha megépítik Szentgotthárdon és Körmenden is az ideiglenes migrációs befogadóállomást, akkor a két tábor kapacitása együttesen sem haladja majd meg a 600-700 főt, azok nem lesznek nagyobbak, mint amekkorát tavaly szeptemberben létesítettek. A polgármester szólt arról is: ha ismét működne a tervezett ideiglenes befogadóállomás, akkor megítélése szerint ismét szükség lesz a városban és környékén a rendőri jelenlét megerősítésére. „Arra kértem Vas megye jelen lévő rendőrfőkapitányát, hogy csakúgy mint tavaly szeptemberben, mindent tegyenek meg a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében” – mondta. Hozzátette: szükség lesz arra is, hogy az önkormányzat nagyobb létszámban vehessen igénybe közmunkásokat a keletkező hulladék összegyűjtésére, valamint központi forrásból bővíteni kellene a városban már meglévő köztéri kamerarendszert is.

A Jobbik tiltakozik

A Jobbik szentgotthárdi szervezete hétfő délután az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: határozottan tiltakoznak az ellen, hogy akár csak egy napig is migránsok tartózkodjanak Szentgotthárdon és Körmenden.

Körmenden háromszáz-ötszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás épülhet a következő napokban. Bebes István (Fidesz-KDNP) az MTI-nek elmondta, a hétvégén már kaptak információkat a kialakult helyzetről, hétfőn pedig a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékesei rendkívüli testületi ülésen tájékoztatták az önkormányzati képviselőket a tervezett lépésekről.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Jereváni rádió úgy tudja azért épül Szentgotthárdra ideiglenes befogadóállomás , hogy a DL-sok illegálisan átlépik a határt legyen hely ahol ki- és megvizsgálják őket.

nemleszgázáremelés 2. felvonás?

Jav. DL-sok = DK-sok, de úgy is értelmezhető Dilis Liberálisok

"Miért nem Salgótarjánban?"
Oda az OPNI-t építik.

Ja, mert egy évértékelőben ilyen piszlicsáré, adminisztratív dolgokkal szoktak foglalkozni.

300 (!!) fős, IDEIGLENES befogadóállomás, figyelem: az osztrák határ mellett, közvetlenül. Romániában, Szlovákiában (!), mindenhol vannak ilyenek... de persze, ti bármiből levezetitek, hogy a Zorbán maga a Sátán. :)))))))
Mondjuk egyszer szeretném megnézni, hogy a minden ellen hőzöngő Dzsobbik hol helyezné el az ilyen vagy olyan okból Magyarország területén tartózkodó menekülteket/migránsokat. Ja tudom, lőnének a határon. Ja, mégsem.

Ők hajón vinnék őket Ausztriába, majd egészen a Fekete Erdőig.
Már várom, mit fognak még össze ötletelni, az Együtt mikor követeli a stratégia részleteit, Gallóné meg színes ceruzákkal írja Magyarország egére, hogy minden a gyerekek ellen van, tüntessünk az iskolába járás ellen!

Megszavaztad az UNIO-t? Ha igen, akkor minek kérdezel?
Örülj, hogy volt egy nyugodt éved, nem Orbán indítja el a milliókat, nem is ő hívta őket, de mi bizony a migránsok "útjában vagyunk".
Menj ki a határra, aztán ne fuss el, ha egyszerre rád kiabálnak több tízezren.

Ide azok kerülnek, akik nem illegálisan kerülnek az országba, hanem a hivatalos átkelőkön át, szabályosan, menedéket kérve. Ez volt a cél. Itt maradnak, ameddig nem születik döntés az ügyükben. Vagy..... A szengotthárdi befogadóállomás egyik vége közvetlenül az osztrák határon van.

Ez a jellegzetes "húzd meg ereszd meg" játék az Unió felé. Egyik oldalon népszavazás a kötelező kvóta ellen, a másikon pedig lehetőség teremtése a korlátozott létszámú, ideiglenes beengedésre. Nem akarják a "hidakat felégetni" Ausztria, Németország és Szlovénia felé, túlságosan közeli partnereink.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés