Szentgotthárdon is lesz ideiglenes befogadóállomás

2016. február 29. 18:31
A kormányzati szándék szerint egy körülbelül 300 ember befogadására alkalmas ideiglenes befogadóállomás létesül majd Szentgotthárdon, közvetlenül az osztrák határ mellett.

Háromszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás létesítését tervezik Szentgotthárdon, közvetlenül a magyar-osztrák határ mellett – közölte Huszár Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-vel, miután hétfő délután a képviselő-testület tagjai is tájékoztatást kaptak a kormányzati szándékról. Hozzáfűzte: a kijelölt terület hetven százaléka belvizes, véleménye szerint az jelenlegi állapotában nem alkalmas a sátortábor felépítésére, ezért azt javasolta, hogy a műszaki stábbal vizsgáltassanak meg más helyszínt is. Arról, hogy mikor kezdik építeni a tábort, a polgármester nem tudott tájékoztatást adni.

Huszár Gábor szerint ha megépítik Szentgotthárdon és Körmenden is az ideiglenes migrációs befogadóállomást, akkor a két tábor kapacitása együttesen sem haladja majd meg a 600-700 főt, azok nem lesznek nagyobbak, mint amekkorát tavaly szeptemberben létesítettek. A polgármester szólt arról is: ha ismét működne a tervezett ideiglenes befogadóállomás, akkor megítélése szerint ismét szükség lesz a városban és környékén a rendőri jelenlét megerősítésére. „Arra kértem Vas megye jelen lévő rendőrfőkapitányát, hogy csakúgy mint tavaly szeptemberben, mindent tegyenek meg a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében” – mondta. Hozzátette: szükség lesz arra is, hogy az önkormányzat nagyobb létszámban vehessen igénybe közmunkásokat a keletkező hulladék összegyűjtésére, valamint központi forrásból bővíteni kellene a városban már meglévő köztéri kamerarendszert is.

A Jobbik tiltakozik

A Jobbik szentgotthárdi szervezete hétfő délután az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: határozottan tiltakoznak az ellen, hogy akár csak egy napig is migránsok tartózkodjanak Szentgotthárdon és Körmenden.

Körmenden háromszáz-ötszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás épülhet a következő napokban. Bebes István (Fidesz-KDNP) az MTI-nek elmondta, a hétvégén már kaptak információkat a kialakult helyzetről, hétfőn pedig a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékesei rendkívüli testületi ülésen tájékoztatták az önkormányzati képviselőket a tervezett lépésekről.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Jereváni rádió úgy tudja azért épül Szentgotthárdra ideiglenes befogadóállomás , hogy a DL-sok illegálisan átlépik a határt legyen hely ahol ki- és megvizsgálják őket.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. február 29. 19:08

nemleszgázáremelés 2. felvonás?

Jav. DL-sok = DK-sok, de úgy is értelmezhető Dilis Liberálisok

"Miért nem Salgótarjánban?"
Oda az OPNI-t építik.

Ja, mert egy évértékelőben ilyen piszlicsáré, adminisztratív dolgokkal szoktak foglalkozni.

300 (!!) fős, IDEIGLENES befogadóállomás, figyelem: az osztrák határ mellett, közvetlenül. Romániában, Szlovákiában (!), mindenhol vannak ilyenek... de persze, ti bármiből levezetitek, hogy a Zorbán maga a Sátán. :)))))))
Mondjuk egyszer szeretném megnézni, hogy a minden ellen hőzöngő Dzsobbik hol helyezné el az ilyen vagy olyan okból Magyarország területén tartózkodó menekülteket/migránsokat. Ja tudom, lőnének a határon. Ja, mégsem.

Válaszok:
Morgen | 2016. február 29. 19:38

Ők hajón vinnék őket Ausztriába, majd egészen a Fekete Erdőig.
Már várom, mit fognak még össze ötletelni, az Együtt mikor követeli a stratégia részleteit, Gallóné meg színes ceruzákkal írja Magyarország egére, hogy minden a gyerekek ellen van, tüntessünk az iskolába járás ellen!

Megszavaztad az UNIO-t? Ha igen, akkor minek kérdezel?
Örülj, hogy volt egy nyugodt éved, nem Orbán indítja el a milliókat, nem is ő hívta őket, de mi bizony a migránsok "útjában vagyunk".
Menj ki a határra, aztán ne fuss el, ha egyszerre rád kiabálnak több tízezren.

Ide azok kerülnek, akik nem illegálisan kerülnek az országba, hanem a hivatalos átkelőkön át, szabályosan, menedéket kérve. Ez volt a cél. Itt maradnak, ameddig nem születik döntés az ügyükben. Vagy..... A szengotthárdi befogadóállomás egyik vége közvetlenül az osztrák határon van.

Ez a jellegzetes "húzd meg ereszd meg" játék az Unió felé. Egyik oldalon népszavazás a kötelező kvóta ellen, a másikon pedig lehetőség teremtése a korlátozott létszámú, ideiglenes beengedésre. Nem akarják a "hidakat felégetni" Ausztria, Németország és Szlovénia felé, túlságosan közeli partnereink.

Az amit én kihámoztam a szavaiból az az volt, hogy a népszavazás inkább az elkövetkezendő uniós kötelező határozatok visszautasítására vonatkozik. (A márciusi csúcstalálkozó is ezzel, a migráns kérdéssel foglalkozik.) Az eddigi döntések arról szóltak, hogy van vagy 160.000 migráns, és ezt azt hogyan osztják fel. De a gyakorlatban már most 1.000.000 van és beláthatatlan, hogy mennyi érkezik még, ha ezekre vonatkozó kötelező döntéseket akarnak hozni, azokból nem kérünk. De lehet, hogy nem tudtam követni azt, hogy mit is akar.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés