Zárva a határ Görögország és Macedónia között

2016. február 29. 10:16
Ismét zárva van a görög-macedón határ Idomeninél hétfő hajnal óta. A kapu legutóbbi megnyitásakor feszült helyzet alakult ki, elég komoly dulakodás volt, az emberek egymást taposták, mert mindenki elsőként próbált átjutni a határon.

Hétfő hajnal óta ismét zárva van a görög-macedón határ Idomeninél – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A közmédia helyszíni tudósítója a műsorban elmondta: éjjel a határ macedón oldalán is megjelentek migránsok, őket a rendőrök vitték oda, miután a kerítést megbontva szöktek át Macedóniába. Ez a csoport többek között fekete-afrikaiakból állt.

A műsorban elhangzott: a kapu legutóbbi megnyitásakor feszült helyzet alakult ki, elég komoly dulakodás volt, az emberek egymást taposták, mert mindenki elsőként próbált átjutni a határon. A tudósító elmondta, hogy Macedóniába szombaton szíriaiakat és irakiakat engedtek át, akik rendelkeztek valamilyen dokumentummal. A határátlépőket a görögök nyilvántartásba vették.

Idomeni közelében, egy domb tetején egy elhagyatott házra – valamikor motel lehetett –bukkantak a média munkatársai, amelyet mintegy harminc-negyven migráns elfoglalt. Ezen marokkói, algériai, pakisztáni, valamint iráni emberek között van olyan, aki már három-négyszer megpróbálta átlépni a görög-macedón határt.

Macedónia, miután múlt héten szigorított ellenőrzést és belépési feltételeket léptetett életbe, szombaton mintegy 300 embert engedett belépni az országba. A macedón hatóságok ismételten arra hivatkoztak, hogy csak lassítják a migránsáradatot, követve a balkáni útvonalon fekvő többi ország eljárását. Görögország ugyanakkor tiltakozik az intézkedés ellen.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsány, Tóbiás, Schiffer és a többi ballib!
Mi a véleményetek a zárt határról?

És erről?
http://kitekinto.hu/europa/201..

Turistaforgalom bevételének tekintik a migránsokat, valamint a németeket szolgálják ki a huncut görögök.

Ballib zöldek:-)))

Már a németek is tervezik.
Azt bírom, hogy akik nem is olyan régen fikáztak minket, most vastag bőrrel ugyanazt csinálják.

" A görög-macedón határon feltorlódott menekültek reggel elkezdték bontani az idomeni határátkelő kerítését, és dél előtt nem sokkal a Reuters élő képén látni lehetett, ahogy ledöntöttek egy kaput. Közben kövekkel dobálták a másik oldalon felsorakozott rohamrendőröket, akik könnygázt vetettek be, újságírókat is értek vele.
A menekültek között volt, aki elájult, vízzel próbálták locsolni. A könnygáz elől a többség hátrébb húzódott, néhány tucatnyian maradtak a kerítés közelében. Ezt kihasználva a macedón rendőrök visszatámasztották a kerítés kapuját. Az nem egyértelmű, mennyien jutottak át, vagy átjutott-e valaki az első rohamban.
"


Miért olyan ismerős? .-)))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés