Százezer migráns ragadhat Görögországban

2016. március 2. 10:48
Közel tízezer menekült torlódott fel a görög-macedón határon, miután a balkáni út lezárult előttük. A következő napokban akár százezren is Görögországban ragadhatnak.

Tízezren torlódtak fel Görögországban, miután lezárult a balkáni út a menekültek előtt. A migránsok a kerítés megnyitását követelik. Athén azzal számol, hogy a következő napokban akár százezer migráns is Görögországban ragadhat. Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök ezért az osztrák kormányt tette felelőssé és közölte, 470 millió euró segélyt kért az Európai Uniótól a menekültválság kezelésére.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a komppal nem szállítanák a szárazföldre a migránsokat biztos, hogy kevesebben lennének ott:-)))

Attól függ, mi lenne az a közös európai fellépés? Mert ha az, amit Merkel tegnap mondott, az sok országnak nem tetszene.

Mi legyen az a 'közös'? Mindenkit beengedni és valamilyen brüsszeli képlet alapján szétosztani őket? Vagy fizetni mint a köles Görögországnak és Törökországnak, hogy tartsák vissza a 'menekülteket'?
Vagy védeni Macedónia és Bulgária határait akár fegyverrel is?

Hogyhogy az osztrak kormany? Az nem lehet... Biztos hogy nem a Zorban?

Csak most látszik, hogy Merkel kétségbeejtően ostoba, rövidlátó nyilatkozatai az egész bevándorlással kapcsolatban micsoda katasztrófához vezetnek. A menekültbeáramlás népvándorlássá, a népvándorlás invázióvá nőtte ki magát.

A németek asszisztálásával Eurómilliárdos üzletté nőtte ki magát az embercsempészet. Állítólag csak a csempészek száma több ezres lehet. Ez a fiaskó az Usa alkoholtilalmi törvényéhez mérhető, annak összes negatív hatásával(szervezett bűnözés látványos megerősödése)

Ebből már elegánsan kijönni nem lehet. Jobb lenne, ha a németek felhagynának végre az arculatmentéssel, és villámgyors ütemben határvédelmet kezdenének szervezni Eu-s határvédelmet. Ami Törökországot illeti, nyilvánvaló, nem tesznek semmit. Szerintem ezek után nincs helyük a NATO-ban.

Sőt, ha már a NATO szóba került, mint nem működő szövetség. Nevetséges, hogy miközben amerikai nyomásra az oroszok ellen fegyverkezünk, eközben délen ömlik be a tömeg, és nincs párezer határőr, akik fizikailag tudnák feltartóztatni ezt.

Az EU-nak saját katonai szövetséget kellene kiépítenie. Az Usa lehetne partner, akárcsak Törökország, de tag nem.

"Érdekes Izrael milyen kussban van."

Egyáltalán nem hibáztatom Izraelt azért, mert velünk ellentétben meg tudja védeni magát. Az EU-n kívül mindenki más meg tudja védeni a határait.

A gazdag arab országok az EU-hoz képest kőhajításnyira vannak a szírek-, afgánok és irakiak számára is, mégsem náluk alakul ki katasztrófahelyzet, hanem az EU déli határainál. Ez nem az ő különleges képességeinek köszönhető, hanem az EU bénaságának.

Egyetértünk. Azt a pár szigetet, ami ilyen kis hajókkal elérhető, könnyű ellenőrizni.

Ha a görög határvédelem nem működik, nincs mit tenni. Az látszik, hogy az eu és főnöke, Merkel! nem akarja befejezni a migránsozást, max ellenőrzöttebb keretek közé szorítaná.

Ez nem kiirtás, ők valamiféle Usa féle olvasztótégelyben gondolkodhatnak. Csakhogy Európában mióta világ a világ, nemzetek és nemzetállamok voltak, akik keményen megharcoltak a területeikért. Itt nem működik az amerikai olvasztótégely-modell.

Ezek után csoda, hogy a radikális jobboldal mindenhol erősödik? Az itteniek fenyegetve érzik magukat. A liberálisok csak azt éri el ezzel az erőszakos rátukmálással, hogy importálják a különféle etnikai konfliktusokat, és végeredményben ezzel együtt a saját ellenzéki pozíciójukat is bebetonozzák.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés