Görögország beavatkozik a migránskvóta miatti perbe

2016. március 3. 19:33
Görögország beavatkozik abba a perbe, amit Magyarország indított az Európai Bíróságon az EU által előírt migránskvóta miatt. Lázár János a lépést Magyarország-ellenesnek minősítette. Alekszisz Ciprasz görög kormányfő azt követeli, hogy a többi EU-tagállam vegye át a Görögországban rekedt migránsokat. A magyar kormány közben a román határ megerősítésére készül.

A görögök beavatkoznak a kvótaperbe

Beavatkozik Görögország abba az Európai Bíróság előtti perbe, amit Magyarország a migránsok elosztásáról szóló tanácsi határozat miatt indított. Lázár János a csütörtöki kormányinfón Magyarország-ellenesnek minősítette a lépést, és azt mondta: Görögország bevándorlókat akar rákényszeríteni Magyarországra. 

Alekszisz Ciprasz görög kormányfő egyébként épp csütörtökön fogadta Athénban Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét. Görögországban az utóbbi időben menekültek ezrei torlódtak fel, miután a balkáni országok és Ausztria is csak néhány-száz menedékkérőt enged be naponta. Ciprasz azt követelte, hogy az EU-tagállamok vegyék át a Görögországban rekedt migránsokat, mert Görögország sokkal nagyobb terhet visel a menekültválságból, mint a többi tagállam – írja a FAZ.

Lázár: A migránskvótás népszavazás szuverenitási kérdés

Lázár a csütörtöki kormányinfón beszélt a kormány által indított kvótaellenes népszavazásról is: szerinte ez szuverenitási kérdés, mivel a migránskvóta érdemben befolyásolja minden magyar életét. Azt is kifejtette: a referendum ügyében a Kúriához forduló baloldali pártok meg akarják változtatni az ország nemzetiségi viszonyait.

A miniszter közölte: a visegrádi négyek meggyőződése, hogy a Balkánon egy második védvonal is szükséges Macedóniánál az illegális bevándorlás miatt. Hozzátette, hogy ma már Ausztria képviseli leghangosabban és legkarizmatikusabban a közép-európai álláspontokat. Magyarország kifejezetten kötelességének tartja az unió jogszabályainak betartását és határainak védelmét – hangoztatta, kifejtve: a bevándorlás kezelése eddig 80 milliárd forintba került, amiből az EU 3 milliárdot térített meg.

A román határon is jöhet a határzár

Lázár beszámolt arról is, hogy idén januárban és februárban összesen háromezer migráns érkezett a déli határhoz, s közülük mintegy 150-en vallották magukat szírnek. 

A jövő heti kormányülés kiemelt napirendi pontjaként hivatkozott a szerb és horvát határzár fizikai és személyi megerősítésére és a román határzárral összefüggő előkészületekre. Az egyre türelmetlenebb, agresszívebb bevándorlók „lábbal akarják taposni” az európai törvényeket – értékelt, hozzátéve: a honvédség különböző csoportjai már bekapcsolódtak a határvédelembe.

Lázár ugyancsak a következő kormányülés témái között említette befogadóhelyek – köztük a nagyfai létesítmény - bezárását, a déli határszakaszon bevezetett válsághelyzet fenntartását és azt valószínűsítette, hogy szükség lehet annak kiterjesztésére a román határszakaszra. „Azt gondolom, hogy a válsághelyzet még csak most kezdődik” – jelentette ki.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Alekszisz Ciprasz Merkel cicafarka lenne?

Merkel és Ciprász a háttérbe biztosan hogy paktumot kötött, mikor Ciprássza a népszavazás ellenérte a Trojka, hogy a görögök aláírják a hátrányos szerződést a befektetök érdekében.

Ezek után indúlt be a szigetrőlvaló kompozás, majd regisztrácoó nélüli a Macedon határa való szállitás, majd Merkel meghivólevele.

Hang nélkül türte az EB is, hogy görögök megszegik a határvédelmi kötelezetségét és Dablin III.-at. Ez nem volt véletlen.

Arra szerintem sem Merkel sem a támogaó haveri körök és az EB Junker és Schulczi EP, hogy elszabadúl a pokol és olyan tömegek minden felől közel száz országból, hogy valóságban háborus helyzetet teremtenek, s ráadásúl a terroristákat is importálják.

Ciprász most Merkel és Junken parancsára szállt be védeni a két agyament elképzelését.

Azt gondolom, hogy már késő bármilyen akció a nagyokosoktól.

Tipikus.
Ha én nem tudom megoldani a problémámat, akkor más se tudja.
Görögország szépen magával rántja egész Európát a mocsokba.

A görögöknek a turizmuson és a tengeri szállításon kívül nincsen más nagyobb bevételi forrásuk, ez magyarázza azt, hogy ennyire kapálóznak. Ha maradnak a migránsok a turizmusnak, de nekik is annyi, a csónakokat talán visszakényszeríthetnék, ha a part közelében elkapnák őket, az viszont török felségvíz. Merkel tehetne egy komoly lépést, azzal, hogy közli, hogy lezárja a határait, amíg a helyzet nem rendeződik. Az úton levőket pedig vissza kellene küldeni a törökökhöz (egy rakás pénz...), hogy a szír háború idejéig hagyja őket ott.

Betojt a nagyszájú görög komcsi. Jól látja Orbán, bizony szükség van erre a népszavazásra. Az elefántcsonttoronyban élő EU bírákra is nyomást kell gyakorolni, mert ami itt kialakult az nem játék. Törökország (és Görögország) az USA hallgatólagos jóváhagyásával sunyi módon a farkánál fogva akarja csóválni az EU-t.

Ha beüt az ukrán ménkő is, ami nagyon valószínű, még a kőgazdag Németország is megroppanhat. Az ukrán menekültekre ugyanis nem mondhatjuk, hogy nem fogadjuk be őket, mert európaiak, s könnyen lehet, hogy sok magyar is lesz köztük. Az is lehet, hogy ez oldaná meg a muszlim bevándorlás ügyét, mert az ukrán konszolidáció érdekében talán a nyugatiak is hajlandók lennének keményen fellépni a levantei és a líbiai migráció ellen.

Igen, de oda a migránsok komolyabb tengerálló hajókkal mentek, amelyeket feltöltöttek üzemanyaggal, vízzel és élelemmel aztán visszaküldték őket. Azért viszont , hogy ne romoljon nagyon el a viszonyuk a szomszédaikkal, az ott kialakított, távoli táborokból, előválogatás után x embert átvesznek.

Kedves Görögország!
Az az 1 MILLIÓ pár százezer nem volt elég?

A görög emberekkel együtt lehet érezni, igen. A vezetőiket ők választották (vagy nem) és tűrik meg (ez viszont biztos), saját sorsukat kovácsolják. Innentől kezdve fulladjanak bele a saját döntésükbe. Ha aktív vulkán lábához építesz házat, ne csodálkozz, ha elkap a láva.

A görögök a németek csicskásai.

"Görögország sokkal nagyobb terhet visel a menekültválságból, mint a többi tagállam".

Nem kellett volna beengedni őket csak azért, hogy tovább eresztve a csapatokat kibasszanak Európával.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés