Merkel politikája katasztrófa

2016. március 3. 13:19

Richard Sulík
Magyar Nemzet
Merkel menekültpolitikája katasztrófa! Orbán politikáját nem kísérem figyelemmel, azt azonban nagyon jól tette, hogy felhúzta azt a kerítést a határon. Interjú.

Mekkora az esélye annak, hogy a jobboldali pártok leváltsák a Robert Fico kormányát?

Erre csak akkor van esély, ha mindegyik bejutó jobboldali párt összefog. Sajnos azonban a jobboldali pártok nagy része is azzal foglalkozik, hogy ő legyen a kormányzó Irány–Szociáldemokrácia (Smer) számára a legkelendőbb menyasszony. Kizárólag mi deklaráltuk, hogy semmi esetre sem lépünk koalícióra a Smerrel, ugyanis a politikánk alapja ellentétes. Míg ők nagy állami újraelosztásban érdekeltek, mi az alacsonyabb adóterhekben, a szabad vállalkozások fellendítésében. A kormányváltáshoz fontos, hogy minél több jobbközép párt jusson be a parlamentbe, így a Híd és a Magyar Közösség Pártja (MKP) között vacilláló magyar nemzetiségű szlovák állampolgároknak azt javaslom, az MKP-ra szavazzanak, hogy ne vesszen el az a mintegy százezer szavazat. A Híd–Most parlamenti bejutása sokkal biztosabb, mint az MKP-é.

A visegrádi országok által szinte egyöntetűen képviselt álláspont élesen szemben áll a német kormányéval. Mi a véleménye Angela Merkel és Orbán Viktor migránspolitikájáról? Megmenthető még a schengeni zóna?

Merkel menekültpolitikája katasztrófa! Orbán politikáját nem kísérem figyelemmel, azt azonban nagyon jól tette, hogy felhúzta azt a kerítést a határon. A mostani migránsválság az Európai Unió történelmének legnagyobb krízise, és a merkeli politika különösen veszélyes. Éppen ezért, a visegrádi országoknak következetesen ki kell tartaniuk a menekültek befogadását erőltető politika elutasítása mellett. Merkel mára izolálódott. Egyre többen jönnek rá, hogy a történelem minket igazol. A schengeni zóna megmenthető, de ehhez ki kellene zárni Görögországot, ugyanis nem tartja be a schengeni és dublini megállapodásokat. Magyarország betartotta, megvédte a külső határokat, mégis kritikát kapott Nyugatról. Görögország schengeni tagsága ráadásul azért is nonszensz, mivel nincs egyetlen más Schengen-taggal sem szárazföldi határa.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés