Ciprasz: Nem Görögország, hanem a kerítésépítők szigetelődnek el

2016. március 4. 20:57
Tönkreteszik Európát a balkáni migrációs útvonalat lezáró államok a görög miniszterelnök szerint. Alekszisz Ciprasz úgy véli: Görögország az egyetlen uniós tagállam, amely eleget tesz a kötelezettségeinek; elszigetelődni így nem ők, hanem azok fognak, akik szögesdrótokat húznak fel és erőddé változtatják országukat.

Görögország Európa alapvető értékeit védelmezi, és nem szigetelődik el a menekültválságban – mondta Alekszisz Ciprasz görög kormányfő a Bild című német lapnak. A szombati számban megjelenő interjúból a lap online felületén előzetesen közölt részletek szerint a radikális baloldali Sziriza politikusa kiemelte, hogy nem Görögország szigetelődik majd el, hanem akik „szögesdrótot húztak fel, a menekülteket erőszakkal elűzik, és erőddé változtatják országukat”. Görögország „ezzel szemben szövetségben áll a szolidaritást tanúsító országokkal”, amelyek ráadásul éppen olyan országok, amelyekkel „a pénzügyi válságban még nagyon nagy problémáink voltak” – tette hozzá Alekszisz Ciprasz.

A balkáni migrációs útvonalat lezáró államokról azt mondta, hogy lépésük „nem barátságos”, „ellentétes minden szabállyal, és szembemegy egész Európával”. Ezek az országok akciójukkal „tönkreteszik Európát” – hangsúlyozta a görög miniszterelnök. Úgy vélte, hogy országa az egyetlen uniós tagállam, amely eleget tesz kötelezettségeinek, a menekültügyi helyzet pedig ugyan nehéz, de a hatóságok ellenőrzése alatt van. Az országban jelenleg 30 ezer menekült tartózkodik, és további 20 ezernek van még hely - mondta. „Kötelezettségeinket több mint 100 százalékban teljesítettük, míg mások 10 százalékot sem teljesítettek, és inkább minket bírálnak” – fogalmazott Alekszisz Ciprasz.

A migránsok számára Mekka északon van

Görögország egyedül nem tudja megoldani a menekültválságot, a szabályokat pedig nem szándékosan sértettük meg, a feladat egyszerűen túlterhel minket. Szárazföldi határunk védelmével nincs gond, de a partvonalunk több mint 10 ezer kilométer hosszúságú” – tette hozzá. A Görögországba érkezett „menekültek tovább akarnak menni észak felé, de nem tudnak”, ezért megfelelő szállást kell nekik biztosítani. Ugyanakkor igazságosan szét kell osztani őket az uniós tagállamok között, mert Görögország nem lehet tartósan a „tábora” olyan embereknek, „akik egyáltalán nem szeretnének itt lenni”. „Meg kell érteni a menekültek mentalitását. Otthonukban bombázták őket, és az életüket kockáztatták menekülés közben, hogy eljussanak Görögországba, Európa kapujába, de Mekka számukra odébb van, észak felé” – mondta Alekszisz Ciprasz.

Hogyan tartóztathatnánk fel embereket, ha tovább akarnak menni? Bezárni nem tudjuk őket, mert az ellentétes a nemzetközi szerződésekkel. Mi csak segíteni tudunk, kimentjük ezeket az embereket a tengerből, ellátjuk és regisztráljuk őket. Ezután mind tovább akarnak menni, ezért az áttelepítési eljárás az egyetlen megoldás” – emelte ki a görög miniszterelnök. Arra a kérdésre, mi történne, ha Németország is lezárná határát, Alekszisz Ciprasz azt mondta, hogy már most vannak országok – köztük Ausztria és Macedónia –, amelyek lezárták határukat, méghozzá anélkül, hogy Németország ilyen döntést hozott volna, „vagyis már most szükséghelyzet van”.

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kommunista. Rá nem csak mondják, ő büszkén vállalja.

Ha a görög kormány nem akarja megvédeni országa határait, az rá és a görögökre tartozik. De miért kövessék más országok a példáját?

Mégis leírják az adósságukat?
:-)

Ciprasz egy HÜLYE, de nagyon nagy szélhámos!

Hazudta Ciprasz: " a menekültügyi helyzet pedig ugyan nehéz, de a hatóságok ellenőrzése alatt van."

Ezzel szemben az al-Dzsazíra athéni terekre küldte rejtett kamerákkal felszerelt riportereit. Ezt tapasztalta:

1. Rátelepedtek az emberkereskedők és a hamis útlevélgyártók az Athénban összegyűlt menekültek csoportjaira:

2. a görög főváros új “menekültnegyedeiben” öt percen belül bárkit megkörnyékeznek, 350 euróért már brit útlevelet is adnak.

3. A látogatásokból kiderült, hogy tolonganak az embercsempészek, a közvetítők és a fordítók a terek melletti kávéházakban.

4. Kihasználják a görög kormány tétlenségét és hatalmasat kaszálnak a migránsokon.

5. A görög hatóságok képtelenek bármit tenni az útlevél-hamisítás ellen.

6. A rendőrség nyíltan bevallotta, hogy alulmaradtak az embercsempészet elleni harcban.

7. Már országos szinten is köztudottá vált, hogy a 250 dolláros spanyol útlevelek a legolcsóbbak, de ha valaki francia vagy amerikai iratot akar, háromezer dollárt kell fizetnie érte.

Ennek az embernek elvei vannak!
Mindet a piacon vette.

Már a Pápa is arab invázióról beszél.

http://www.krone.at/Welt/Papst..

El nem tudom képzelni, hogy mi történt. Két hete még a mexikói határnál ítélte el a kerítésépítőket. Meg is kapta a magáét Trump marketingesétől. Vatikán falai mögül nem kellene ilyet mondani.

Ö egy igazi kommunista

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés