Brüsszel Merkel markában

2016. március 4. 11:07

Csizmadia László
Magyar Hírlap
Keresem a különbséget Németország kancellárjának véleménye és az Európai Unió vezető elitjének migránsokkal kapcsolatos megnyilatkozásai között.

„Németország nagyhatalmi pozícióból irányít, mondhatnánk diktál. Talán ismét hegemóniára törekszik? Mindinkább világossá válik, hogy az Európai Unióban a demokrácia féloldalas. Van, akiknek több jár, másoknak viszont jár, de nem jut.

Magyarként és európaiként is furcsa belegondolni a kialakult helyzetbe. Angela Merkelre csak a németek szavaztak, de más országok is demokratikusan, önmaguk választották meg saját vezetőiket. Ebből következik az evidencia, hogy a kancellár nem lehet minden európai polgár vezetője.

A fő kérdés ezután, hogy miért is kellene elfogadnunk a willkommenskultur stratégiáját és a kötelező kvótarendszert. Talán azért, mert Merkel a settenkedő európai föderáció élharcosa, és azt gondolja, hogy kedvenc nézetével már »a spájzban van«? A kancellár a saját népét sem kérdezte meg a németek álláspontjáról. Úgy gondolta, hogy önállóan áttérhet egyfajta rejtőzködően totalitárius irányításra. Ez veszélyes elképzelés, hiszen neki különösen okulnia kellett volna a második világháborút megelőző német történelmi tapasztalatokból. Ugyanúgy, ahogy annak idején Nagy-Britannia már piros lámpát villantott a német hegemóniára, nemsokára ezt teszi majd Franciaország is, megelégelve, hogy Francois Hollande – Merkel táskahordozójaként – figyelmen kívül hagyja a francia polgárok igényét a szuverenitásra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1942 óta nem volt ilyen jó dolguk a németeknek, ha az Európára gyakorolt német befolyást nézzük.

Az EU törvényhozó és végrehajtó intézményeinek élén német csicskák vannak (Juncker, Schulz, Tusk), amiket pedig nem tudnak az EU-s intézményrendszert felhasználva saját érdekeik szerint átpofozni, azt megoldják a jó öreg zsarolós módszerrel.

" Ez veszélyes elképzelés, hiszen neki különösen okulnia kellett volna a második világháborút megelőző német történelmi tapasztalatokból. "

Ő nem okult, hanem tanult.

"Ha ezekre emlékeztek akkor nem csináltok állandóan hülyét magatokból.'

Te mit csinálsz magadból?
Csak kérdezem, mert véleményem szerint nagyobbat már nem tudsz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés