Kovács szerint hiába minden, nő a migránsok száma Magyarországon

2016. március 4. 8:08
Szűk két hónap alatt mintegy háromezer migráns érkezett Magyarországra, ami a kormányszóvivő szerint semmi jót nem vetít előre. Kovács Zoltán szerint a migránsok száma annak ellenére növekszik, hogy a legkomolyabb védelmi intézkedéseket alkalmazza az ország.

A legkomolyabb védelmi intézkedések ellenére is növekszik a Magyarországra érkező migránsok száma – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában. Jelezte, hogy idén, szűk két hónap alatt mintegy háromezren érkeztek az országba. A szóvivő megfogalmazása szerint a migránsok számának növekedése semmi jót nem vetít előre. Az Európát érintő bevándorlási hullámról szólva úgy vélte: ha most azonnal elkezdenének a migrációt fékező intézkedéseket tenni, a valódi változásokra akkor is valószínűleg még hónapokat kellene várni.

Kovács furcsállja Tőkés kitüntetésének visszavonását

A műsorban szó esett arról, hogy Klaus Iohannis román elnök visszavonta Tőkés László román állami kitüntetését. Kovács Zoltán furcsállta, hogy ez megtörténhet a 21. század elején egy olyan emberrel, aki mind a román, mind a magyar nép szempontjából a közélet emblematikus egyéniségének számít. Mint mondta, nem tartja szerencsésnek, hogy valakit a véleményéért fosszanak meg egy olyan kitüntetéstől, amely nemcsak a magyaroknak, hanem a románoknak is fontos.

Tőkés László 2009-ben kapta meg a Románia csillaga érdemrend lovagi fokozatát az 1989-es forradalom és a romániai rendszerváltás elindításában betöltött történelmi szerepéért. Az elismerés visszavonását Victor Ponta kormányfő kezdeményezte 2013-ban, miután Tőkés László európai parlamenti képviselőként felvetette, hogy Magyarország vállaljon „védhatalmi” szerepet Erdély érdekében.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "belső migránsokkal" mi lesz?

Chikán Attila, a Corvinus egyetem professzora, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere. Szerinte a „magyar reformok működnek”, illetve a „Magyarország jobban teljesít” szlogenek csupán propagandának tekinthetőek, amelyeknek a valósághoz kevés közük van.

Chikán úgy véli, hogy ma jobban le vagyunk maradva például Ausztriától, mint a rendszerváltás idején. Elismeri, hogy vannak kedvező gazdasági mutatók, ilyen a költségvetési hiány, ám a beömlő uniós eurómilliárdok ellenére folyamatos a lecsúszás. Az uniós támogatások témájához még azt is hozzátette, hogy azok felhasználásának hatékonysága csekély, és ennek legfőbb oka a korrupció. A korrupció azonban nem csak ezen a területen, hanem mindenhol rontja az ország teljesítményét.

Az oktatásról szólva elmondta, hogy igaz ugyan hogy több pénzre és kevesebb központosításra volna szükség, ám a szféra gondjait ez aligha oldaná meg. A közoktatásban már hosszú évekkel ezelőtt katasztrofális állapotok alakultak ki, amin a Fidesz csak tovább rontott. Az egyetemek új irányítási modelljét nyomasztónak nevezte.

Chikán keserűen jegyzi meg a beszélgetésben, hogy hiába alakította meg más konzervatív gondolkodókkal közösen az Eötvös József Csoportot, nincs olyan illúziója, hogy kritikájukat a kormányzatból bárki komolyan veszi.."

"..a „magyar reformok működnek”, illetve a „Magyarország jobban teljesít” szlogenek csupán propagandának tekinthetőek, amelyeknek a valósághoz kevés közük van..."

Nálunk ez a Finkelstein-i alaptézis valósul meg,

"..A politika ma nem racionalitásról, hanem érzelmekről és dühről szól. Ha arról beszélsz, hogy ebben a hét pontban akarom megreformálni a nyugdíjrendszert, soha nem fogsz nyerni, viszont ha azzal kampányolsz, hogy ezt vagy azt a csoportot kidobod az országból, inkább lehet esélyed.”

A történelem folyamán még nem volt olyan állam, ami meg tudta volna akadályozni a háborúk, szárazság, éhínség, nyomor stb. miatti tömeges migrációt. És tekintve, hogy a közel-keleti helyzet nem a konszolidáció irányába tart, bízhatunk benne, hogy a következő években is lesz utánpótlás. Vagy megtanulunk ezzel a ténnyel élni vagy frusztrált, neurotikus emberekké válunk, akiket az Orbán-jellegű populisták újra és újra megvezetnek.

Az akkori és a mostani fidesz ég és föld.

Amúgy igazad van, nem épült annyi stadion.Csak, hogy az adófizetők tisztában legyenek mit finanszíroznak a pénzükből.

".A klubok hazugságaiból kiszámolt 13 332-es össznézőszámmal szemben az NB1 22. fordulóját 9297-en nézték meg.


A hat meccsen átlagosan 1550 néző volt..."

Kovács úrnak mi erről a véleménye???

"..A kormány már 2,7 milliárdot ad Csányi mohácsi vágóhídjára


Ki szorulna rá jobban ennyi állami támogatásra, mint az ország leggazdagabb embere?.."

Nehéz volt kitalálni a választ?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés