Búcsú a potyautasoktól

2016. március 4. 9:46

Megyeri Dávid
Magyar Idők
A népszavazás arra a dilemmára is választ ad, hogy az európai egyesült államokat vagy a nemzetállamok erős szövetségét akarjuk. Prognosztizálható: a többi tagállam is követni fogja példánkat.

„A népszavazás arra a dilemmára is választ ad, hogy az európai egyesült államokat vagy a nemzetállamok erős szövetségét akarjuk. Prognosztizálható: a többi tagállam is követni fogja példánkat. A migránsáradattal szemben fellépő balkáni országok is példát mutattak európaiságból Brüsszelnek, Ausztria pedig már egészen más húrokat penget, mint régebben, s élére állt az összefogásnak. Előbb-utóbb a közép-európai országok irányvonalát kell követniük a brüsszeli diktátumpolitikusoknak.

Kezdhetik mindjárt azzal, hogy megszüntetik az irreálisan magas szociális juttatásokat a menedékkérőknek, akik a hívó szóra százezerszám indulnak útra. Ha nem volna annyira édes a germánföldi gyümölcs, kevesebbeket lehetne megtéveszteni a könnyedebb élet illúziójával. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke már az új szellemiséget képviselte, amikor végre azt üzente a készülődő migránsoknak: ne gyertek Európába, ne higgyetek az embercsempészeknek! A görögökre is utalva kijelentette: vége a potyautaskorszaknak. A szentenciát a brüsszeli háttérszponzorok is komolyan vehetnék.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos, nem tűnik úgy,mintha sokan követni akarnának.

Most, hogy Görögország is beleavatkozik a kvóta elleni perünkbe és más tagállam nem állt mellénk én sem vagyok optimista.

Ez a népszavazás arra a dilemmára ad választ, hogy a Fidesz valóban olyan népszerű-e, mint amilyennek gondolják magukat.

Az országot a megválasztott miniszterelnök képviseli az EU-ban.
Az EU-ban pedig pontosan tudják, hogy mi a miniszterelnök és a lakosság véleménye a kvótáról.
Vagyis a népszavazás feleslegesen kidobott több milliárd Forint, amit sokkal fontosabb dolgokra is lehetne költeni. Annál is inkább, mert az EU-t semmire nem kötelezi a népszavazás.

A népszavazás a belpolitikáról szól, hogy az emberek ne a Fidesznek kínos kérdésekkel foglalkozzanak és a Jobbik Oroszországért Mozgalom hívei a Fidesz felé forduljanak.

Arany Szívem! Te KOMOLYAN azt hiszed, hogy kis hazánkban van olyan kérdés, amiben szeretett népünk 100%-ban egyet ért?
Borítékolom, hogy Orbán új népszavazása nem lesz érvényes (főleg a saját maga által hozott vokshatár miatt:)

Vagy ide jön fegyverrel, és elveszi, ami kell neki :)

Hát igen, csak gondoljunk bele abba, hogy a nép 80%-a elutasítja a kötelező migránskvótát, majd a bíróság netán kimondja, hogy Magyarországnak végre kell hajtania az erről szóló többségi döntést. Azonnal ki kell írnunk a következő népszavazást arról, hogy tagjai akarunk-e maradni az EU-nak. Formállogikai alapon nem lehet más megoldás. S, ha a nép következetes, hamarabb kívül kerülhetünk, mint a britek. Ha pedig a nép megalkuszik, annak sokkal súlyosabbak lehetnek a következményei.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés