Orbán: Nem csinálunk Európát Magyarországból

2016. március 4. 9:12
Nem fognak mindenféle menekültbandák a lányainkra és feleségeinkre vadászni, azaz nem csinál a kormány Magyarországból Európát – szögezte le Orbán Viktor az állami rádiónak adott pénteki interjújában. A miniszterelnök egyebek mellett arról is beszélt a Saul fia sikere kapcsán: Andy Vajna az egyik legbátrabb magyar amiatt, ahogy rendet tett a filmfinanszírozás körül.

A Kossuth rádió 180 perc című műsorában adott interjút a magyar kormányfő. Orbán Viktor szembehelyezkedett Angela Merkel azon kijelentésével, hogy Európának egységesnek kell lennie a menekültügyben. A miniszterelnök szerint ugyanis megfelelőbb stratégia külön-külön cselekedni, mint együtt tétlennek maradni. A cselekvés érdekében pedig Magyarországnak fel kell vállalnia a migránsokkal szembeni védekezés teljes költségét, hiszen az Európai Unió pénzügyileg nem járul ehhez hozzá.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország volt az első nemzetállam, amely önállóan cselekedett, ezért ma Magyarország a legvédettebb állama az EU-nak. A kormányfő az interjúban érthetetlennek nevezte, hogy Görögország miért tűrte, hogy Törökország felől milliószám lépjenek át a területére ellenőrzés nélkül. Az is érthetetlen szerinte, hogy a szigetekre érkezőket a görögök miért szállították tovább a szárazföldre. Orbán Viktor úgy összegzett: Görögország megsértette a schengeni megállapodást, mégis „valakik”, például a németek, állandóan megvédték.

A miniszterelnök szerint a probléma nem Oroszországgal van – hiszen már a nagyhatalom szíriai bombázásai előtt is jöttek menekültek – hanem a menekültekkel, akik az ázsiai országokból jöttek. Magyarország azonban biztonságos hely marad a miniszterelnök szerint. „Itt nem lesznek kerítésáttörések, bevándorlózendülések, felgyújtott menekülttáborok, és nem fognak vadászni mindenfajta bandák magyar nőkre, a feleségeinkre meg a lányainkra” – jelentette ki a miniszterelnök. A kormány azonban nem csinál Magyarországból Európát ebből a szempontból legalábbis – hangsúlyozta Orbán.

Az EU-csúcsról: nem írt alá semmit, ami a kvótára vonatkozik

A jövőről fog szólni a népszavazás, amely a menekültkvótáról szól – emelte ki a miniszterelnök. Márciusban lesz ugyanis a következő uniós csúcs, amely a migránsok állandó szétosztásáról fog szólni, a népszavazáson pedig a magyar polgárok indulnak harcba Brüsszel ellen. Magyarország pedig készen áll arra, hogy megvédje álláspontját, hiszen elég erős, hogy javaslatokat tegyen Brüsszelnek, ezt támasztják alá a gazdasági mutatói is.

Az előző, kvótáról szóló EU-csúcsra vonatkozóan elmondta Orbán, hogy nem írt alá semmit a kvótára vonatkozóan és nem is fog a jövőben. Ebben az ügyben Szlovákiával együtt az Európai Bírósághoz fordultak.

A várható kihívásokról szólva Orbán Viktor elmondta, hogy, ha a macedónok nem tudják feltartóztatni a menekültáradatot, akkor fokozni kell Magyarország határvédelmét. Mivel a migránsok Románia felé fordulhatnak, ezért fel kell készülni arra, hogy három hét alatt kerítést húzzanak a teljes román-magyar határ mentén.

A Saul fiáról: Andy Vajna rendet vágott a filmpiar káoszában

Végül az Oscar-díjas Saul fia című filmről beszélt, felidézve: a kormány 2010-ben „teljes jogi és pénzügyi káoszt” vett át a filmfinanszírozás területén. Nehéz volt rendet tenni, „Andy Vajna nevét nem tudjuk megkerülni, aki az egyik legbátrabb magyar, aki vállalta azt a munkát, hogy ebben a darázsfészekben megpróbál békét, igazságosságot és alkotó légkört teremteni” – fogalmazott.

Majd közölte: az új rendszerben készült magyar filmek az elmúlt években 130 elismerést kaptak a világban. „Ezeknek kiemelkedő, nagy hegycsúcsa a Saul fia” – mondta Orbán Viktor, aki gratulált a film rendezőjének és a teljes stábnak.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

hát hogy ami magyarországon folyik, az nem európa, az eddig is nyilvánvaló volt sokaknak.
tudnám, miképp is akarjuk akkor utolérni ausztriát..

"..A miniszterelnök szerint a probléma nem Oroszországgal van – hiszen már a nagyhatalom szíriai bombázásai előtt is jöttek menekültek.."

Azért a számok nem ezt mutatják, mikor is indultak be igazán???

https://www.ksh.hu/docs/hun/xs..

A koszovói albánokkal csinálták meg a tesztüzemet, majd ezt követően az orosz bombázások után indult be az áradat.

Válaszok:
Laibach | 2016. március 4. 9:39
lavor | 2016. március 4. 10:04

Andy Vajna nevét nem tudjuk megkerülni, aki az egyik legbátrabb magyar, aki vállalta azt a munkát, hogy ebben a darázsfészekben megpróbál békét, igazságosságot és alkotó légkört teremteni”

Orbán ezt tudja??? Leellenőrizték átvilágították ezt az embert???


"..1996-ban Mario Kassar és üzlettársa, Andrew G. Vajna a szövetségi adóhatóság bűnvádi eljárása alatt állt. Az amerikai adóhivatal még 1988-ban indított vizsgálatot, amely után 109,7 millió dollárt (1988-as árfolyamon ez kb. 8 milliárd forintnak felelt meg, ma 24 milliárdot tenne ki – a szerk.) követelt a cégtársaktól, ezen belül 41,1 milliót (9 milliárd forint) Vajnától.

A bűnügyi nyomozást követő vádemelésre csak azért nem került sor, mert előtte Vajna megegyezett a hatóságokkal, hogy 6,5 millió dollárt (1,4 milliárd forint) adóhátralék címén befizet, ezzel lezárják ellene a vizsgálatot. Az Entertainment Weekly című szórakoztatóipari szaklap pedig azt írta, hogy Vajnáéktól elfordultak a befektetők.."

http://www.blikk.hu/aktualis/k..

Válaszok:
Laibach | 2016. március 4. 9:38

Igazi példakép, még több közpénzt bíznék rá.

Nem tűnik fel neki, hogy a koszovói albánok varászütésre indultak el és varázsütésre álltak le???

Válaszok:
Laibach | 2016. március 4. 9:42

Az hogy Koszovó majdnem kiürült az kiknek volt jó??? Az USA-nak, hogy a bábállamuk kiürül és ezzel hatalmi vákuum keletkezik, vagy a területre igényt tartó szerbeknek és történelmi szövetségesüknek és szponzoruknak az oroszoknak??

Válaszok:
Laibach | 2016. március 4. 9:46

A migráns útvonalon melyik két ország bénázik a legjobban??? Szerbia és Görögország. Tessék kicsit vizsgálni a történelmi és politikai viszonyukat Oroszországhoz.

Most hosszabbította meg az USA a ruszkik elleni embergót, tehát erre még várni kell.

Miért nem írtad Macedóniát??? A fél ország a szunnita albánoké, akiket csak az ohridi egyezménnyel tudtak anno lefékezni mert majdnem lendületből begyalogoltak Skopjébe.

Macedónián kívül, Koszovó, Szerbia déli része a Szandzsákkal, Montenegro egy része, Albánia jelentős része is szunnita muszlim.

Lényegében ez a terület "Nagy-Albánia", ami az albánok távlati célja is. Létrejönne egy "jó kis" muszlim állam.

Nagy-Albánia szomszédos lenne Boszniával és az ottani muszlimokkal.

Ebbe jobb is nem belegondolni. Ehhez jön most a "migráns" muszlim sokadalom.

Kész is a puskaporos hordó.

Válaszok:
Laibach | 2016. március 4. 10:00

Egyedül a Porta tudja a csürhét hatékonyan megállítani, és megrendszabályozni.

Történelmi hagyományaik szerint :), és nem kevés tapasztalatuk van benne valamint a katonai erejük is megvan hozzá.

Csak ugye Erdogan szultán full iszlamista-konzervatív. A hatalmát jórészt a pán török iszlamista nacionalista Gülen mozgalomnak köszönheti. Akiknek az a céljuk, hogy visszahozzák Törökországnak az Oszmán Birodalom korabeli befolyását és hatalmát.

A világi egyensúlyt mindig is biztosító török hadsereg vezérkarát, a szultán őfelsége "kiherélte". Börtönben csücsülnek akik tehetnének bármit is.

Nélkülük nem lehet semmit csinálni.


Jelenleg Erdogan szultán kénye-kedve szerint szedi a baksist az eu-tól, de lényegében nem tesz semmit és nem is fog a hittestvérei ellen, ellentétes lenne a vallásával.

Merkel mama kérdezze majd meg jövő héten Erdogantól, hogy korábban Ziya Gökalp melyik versének az elszavalásáért kapott börtönt? Ennek szellemében vezesse a tárgyalást

„A mecsetek a mi laktanyáink, a kupolák a sisakjaink, a minaretek a bajonettjeink, a hívek a katonáink.”

Ezt lehet várni Erdogantól...

Az ne zavarjon, hogy az oroszok szeptember 30.-a környékén kezdték meg Szíria bombázását, és akkor még az intenzitásuk sem volt olyan mértékű.
Arról nem is beszélve, hogy ez az "oroszok destabilizálják Európát a menekültekkel" összeesküvés elmélet további ezer sebből vérzik, tekintve hogy a menekültek csupán 25-30%-a szír.
Az olasz menekültválságot például afrikai menekültek okozták...

Válaszok:
Laibach | 2016. március 4. 10:05

Lavrov akart lenni a nick neved nem lavor ugye? :)

Válaszok:
lavor | 2016. március 4. 10:10

igen.

"..A megállapodás hírére az olajár zuhanni, a rubel pedig gyengülni kezdett..."

Ezek volnának az ellenérveid?
Ajjaj.:)

Olvasgass tavalyi cikkeket, statisztikákat, állítsd össze a fejedben a kronológiát, és világossá fog válni, hogy ez az ügy sokkal komplexebb annál, minthogy az oroszok állnak az egész mögött.

Válaszok:
Laibach | 2016. március 4. 10:12

Megteszem és megtettem már eddig is.

Válaszok:
lavor | 2016. március 4. 10:18

Akkor úgy látom ismét azzal a jelenséggel állunk szemben, amikor az ember vágyai felülírják a valóságot.
Igen, az oroszok voltak Laibach, ők állnak az egész mögött, Bangladeshtől egészen Szudánig, a kezük mindenhova elér!
Minden a tervek szerint alakul, nyehehehe!!!!:)

Válaszok:
Laibach | 2016. március 4. 10:24

Azért a szovjet gyarmatbirodalom nem volt kicsi, ne feledjük el.

Líbiához..

"..Moammer Kadhafi szerint Ukrajnát hamarosan lerohanhatja Oroszország, ezért a líbiai uralkodó úgy döntött; felszólítja a két országot, hogy alkossanak szövetséget, úgy, ahogy korábban a Szovjetunió működött..."

A dátum a lényeges, 2009.09.07.-én mondta.

Válaszok:
lavor | 2016. március 4. 10:37

Az egyértelműen az amcsik játéka volt, kellett gyengíteni az oroszok és a szerbek hátterét. Annak idején a Monarchia is hasonlóan cselekedett Albániával.

Igen, és ezért a CIA és a franciák megbuktatták majd megölték Khadafit, hogy aztán az oroszok destabilizálhassák Európát Líbián keresztül szudáni, szomáliai és eritreai menekültekkel.
What?

Amúgy igazad volt, az oroszok mesterterve Európa elárasztása menekültekkel.
Itt a bizonyíték, hogy működik!

http://index.hu/kulfold/2015/0..

Arról most ne vegyünk tudomást, hogy Aszad egyik szövetségesét, Libanont sokkal komolyabban érinti ez a mesterterv....

(De ugye fél éves a cikk, ez "csak" az addig elmenekült 4 millió menekültről szól, bagatell, a most a török határon dekkoló orosz bombázások elől menekülő 10 ezer menekült, na az a valami, ők fogják jelenteni a különbséget!)

Nem vagy elég beteg Jánoshoz.:D

"A miniszterelnök szerint a probléma nem Oroszországgal van – hiszen már a nagyhatalom szíriai bombázásai előtt is jöttek menekültek"

meg nem is csak Sziriabol ugye, hanem araboktol, Irakbol, afganisztanbol... ahol ugye tudjuk kik bombaztak.

Orulok hogy legalabb OV meg ki meri mondani ami nyilvanvalo.

Ki a fehérekkel Európából!!!!

Megmondaná valaki, hogy Európa nyugati része milyen alapon nyilvánítja magát egész Európának, és Merkel milyen alapon tartja magát személyében az egész EU megtestesítőjének?

Európa azért ezeken a kereteken kívül is értelmezhető, és egyes részei soha nem fogják ugyanúgy értelmezni a európaiságot.

Ezt kéne látni, mielőtt ismét ketté szakad a földrész, nagyjából a korábbi törésvonalak mentén.

Netán Hitler késői rajongója vagy, hogy ilyen felsőbbrendűen osztod az észt? Mert manapság, ha nem vennéd észre Európa nyugati része egy lépésre van attól, hogy árjákra és nem árjákra ossza a földrész lakosságát. Csak most az árja minősítést behelyettesítették a liberálissal. És mindezt Merkel vezetésével.

Ők tartják magukat felsőbbrendűnek, mondhatnánk úgy is, hogy az ideológiák árjáinak, hozzáállásuk alapján a többi, velük ellentétesen gondolkodó csak tisztátalan, alacsonyabb rendű mucsai lehet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés