Orbán: Nem csinálunk Európát Magyarországból

2016. március 4. 9:12
Nem fognak mindenféle menekültbandák a lányainkra és feleségeinkre vadászni, azaz nem csinál a kormány Magyarországból Európát – szögezte le Orbán Viktor az állami rádiónak adott pénteki interjújában. A miniszterelnök egyebek mellett arról is beszélt a Saul fia sikere kapcsán: Andy Vajna az egyik legbátrabb magyar amiatt, ahogy rendet tett a filmfinanszírozás körül.

A Kossuth rádió 180 perc című műsorában adott interjút a magyar kormányfő. Orbán Viktor szembehelyezkedett Angela Merkel azon kijelentésével, hogy Európának egységesnek kell lennie a menekültügyben. A miniszterelnök szerint ugyanis megfelelőbb stratégia külön-külön cselekedni, mint együtt tétlennek maradni. A cselekvés érdekében pedig Magyarországnak fel kell vállalnia a migránsokkal szembeni védekezés teljes költségét, hiszen az Európai Unió pénzügyileg nem járul ehhez hozzá.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország volt az első nemzetállam, amely önállóan cselekedett, ezért ma Magyarország a legvédettebb állama az EU-nak. A kormányfő az interjúban érthetetlennek nevezte, hogy Görögország miért tűrte, hogy Törökország felől milliószám lépjenek át a területére ellenőrzés nélkül. Az is érthetetlen szerinte, hogy a szigetekre érkezőket a görögök miért szállították tovább a szárazföldre. Orbán Viktor úgy összegzett: Görögország megsértette a schengeni megállapodást, mégis „valakik”, például a németek, állandóan megvédték.

A miniszterelnök szerint a probléma nem Oroszországgal van – hiszen már a nagyhatalom szíriai bombázásai előtt is jöttek menekültek – hanem a menekültekkel, akik az ázsiai országokból jöttek. Magyarország azonban biztonságos hely marad a miniszterelnök szerint. „Itt nem lesznek kerítésáttörések, bevándorlózendülések, felgyújtott menekülttáborok, és nem fognak vadászni mindenfajta bandák magyar nőkre, a feleségeinkre meg a lányainkra” – jelentette ki a miniszterelnök. A kormány azonban nem csinál Magyarországból Európát ebből a szempontból legalábbis – hangsúlyozta Orbán.

Az EU-csúcsról: nem írt alá semmit, ami a kvótára vonatkozik

A jövőről fog szólni a népszavazás, amely a menekültkvótáról szól – emelte ki a miniszterelnök. Márciusban lesz ugyanis a következő uniós csúcs, amely a migránsok állandó szétosztásáról fog szólni, a népszavazáson pedig a magyar polgárok indulnak harcba Brüsszel ellen. Magyarország pedig készen áll arra, hogy megvédje álláspontját, hiszen elég erős, hogy javaslatokat tegyen Brüsszelnek, ezt támasztják alá a gazdasági mutatói is.

Az előző, kvótáról szóló EU-csúcsra vonatkozóan elmondta Orbán, hogy nem írt alá semmit a kvótára vonatkozóan és nem is fog a jövőben. Ebben az ügyben Szlovákiával együtt az Európai Bírósághoz fordultak.

A várható kihívásokról szólva Orbán Viktor elmondta, hogy, ha a macedónok nem tudják feltartóztatni a menekültáradatot, akkor fokozni kell Magyarország határvédelmét. Mivel a migránsok Románia felé fordulhatnak, ezért fel kell készülni arra, hogy három hét alatt kerítést húzzanak a teljes román-magyar határ mentén.

A Saul fiáról: Andy Vajna rendet vágott a filmpiar káoszában

Végül az Oscar-díjas Saul fia című filmről beszélt, felidézve: a kormány 2010-ben „teljes jogi és pénzügyi káoszt” vett át a filmfinanszírozás területén. Nehéz volt rendet tenni, „Andy Vajna nevét nem tudjuk megkerülni, aki az egyik legbátrabb magyar, aki vállalta azt a munkát, hogy ebben a darázsfészekben megpróbál békét, igazságosságot és alkotó légkört teremteni” – fogalmazott.

Majd közölte: az új rendszerben készült magyar filmek az elmúlt években 130 elismerést kaptak a világban. „Ezeknek kiemelkedő, nagy hegycsúcsa a Saul fia” – mondta Orbán Viktor, aki gratulált a film rendezőjének és a teljes stábnak.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

hát hogy ami magyarországon folyik, az nem európa, az eddig is nyilvánvaló volt sokaknak.
tudnám, miképp is akarjuk akkor utolérni ausztriát..

"..A miniszterelnök szerint a probléma nem Oroszországgal van – hiszen már a nagyhatalom szíriai bombázásai előtt is jöttek menekültek.."

Azért a számok nem ezt mutatják, mikor is indultak be igazán???

https://www.ksh.hu/docs/hun/xs..

A koszovói albánokkal csinálták meg a tesztüzemet, majd ezt követően az orosz bombázások után indult be az áradat.

Andy Vajna nevét nem tudjuk megkerülni, aki az egyik legbátrabb magyar, aki vállalta azt a munkát, hogy ebben a darázsfészekben megpróbál békét, igazságosságot és alkotó légkört teremteni”

Orbán ezt tudja??? Leellenőrizték átvilágították ezt az embert???


"..1996-ban Mario Kassar és üzlettársa, Andrew G. Vajna a szövetségi adóhatóság bűnvádi eljárása alatt állt. Az amerikai adóhivatal még 1988-ban indított vizsgálatot, amely után 109,7 millió dollárt (1988-as árfolyamon ez kb. 8 milliárd forintnak felelt meg, ma 24 milliárdot tenne ki – a szerk.) követelt a cégtársaktól, ezen belül 41,1 milliót (9 milliárd forint) Vajnától.

A bűnügyi nyomozást követő vádemelésre csak azért nem került sor, mert előtte Vajna megegyezett a hatóságokkal, hogy 6,5 millió dollárt (1,4 milliárd forint) adóhátralék címén befizet, ezzel lezárják ellene a vizsgálatot. Az Entertainment Weekly című szórakoztatóipari szaklap pedig azt írta, hogy Vajnáéktól elfordultak a befektetők.."

http://www.blikk.hu/aktualis/k..

Igazi példakép, még több közpénzt bíznék rá.

Nem tűnik fel neki, hogy a koszovói albánok varászütésre indultak el és varázsütésre álltak le???

Az hogy Koszovó majdnem kiürült az kiknek volt jó??? Az USA-nak, hogy a bábállamuk kiürül és ezzel hatalmi vákuum keletkezik, vagy a területre igényt tartó szerbeknek és történelmi szövetségesüknek és szponzoruknak az oroszoknak??

A migráns útvonalon melyik két ország bénázik a legjobban??? Szerbia és Görögország. Tessék kicsit vizsgálni a történelmi és politikai viszonyukat Oroszországhoz.

Most hosszabbította meg az USA a ruszkik elleni embergót, tehát erre még várni kell.

Miért nem írtad Macedóniát??? A fél ország a szunnita albánoké, akiket csak az ohridi egyezménnyel tudtak anno lefékezni mert majdnem lendületből begyalogoltak Skopjébe.

Macedónián kívül, Koszovó, Szerbia déli része a Szandzsákkal, Montenegro egy része, Albánia jelentős része is szunnita muszlim.

Lényegében ez a terület "Nagy-Albánia", ami az albánok távlati célja is. Létrejönne egy "jó kis" muszlim állam.

Nagy-Albánia szomszédos lenne Boszniával és az ottani muszlimokkal.

Ebbe jobb is nem belegondolni. Ehhez jön most a "migráns" muszlim sokadalom.

Kész is a puskaporos hordó.

Egyedül a Porta tudja a csürhét hatékonyan megállítani, és megrendszabályozni.

Történelmi hagyományaik szerint :), és nem kevés tapasztalatuk van benne valamint a katonai erejük is megvan hozzá.

Csak ugye Erdogan szultán full iszlamista-konzervatív. A hatalmát jórészt a pán török iszlamista nacionalista Gülen mozgalomnak köszönheti. Akiknek az a céljuk, hogy visszahozzák Törökországnak az Oszmán Birodalom korabeli befolyását és hatalmát.

A világi egyensúlyt mindig is biztosító török hadsereg vezérkarát, a szultán őfelsége "kiherélte". Börtönben csücsülnek akik tehetnének bármit is.

Nélkülük nem lehet semmit csinálni.


Jelenleg Erdogan szultán kénye-kedve szerint szedi a baksist az eu-tól, de lényegében nem tesz semmit és nem is fog a hittestvérei ellen, ellentétes lenne a vallásával.

Merkel mama kérdezze majd meg jövő héten Erdogantól, hogy korábban Ziya Gökalp melyik versének az elszavalásáért kapott börtönt? Ennek szellemében vezesse a tárgyalást

„A mecsetek a mi laktanyáink, a kupolák a sisakjaink, a minaretek a bajonettjeink, a hívek a katonáink.”

Ezt lehet várni Erdogantól...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés