Előre megszabott éves menekültkvótát javasolnak a németek és az olaszok

2016. március 6. 11:27
Közös levelet írt az Európai Bizottságnak a német és az olasz belügyminiszter. A menekültkrízis rendezésére tett javaslatuk szerint egységes európai kritériumok szerint kellene meghatározni, hogy ki menekült és ki gazdasági bevándorló, és előre meghatározott éves kvóták alapján kellene elosztani a menedékkérőket. A javaslatban szó van a közös európai határellenőrzésről is.

Erős és közösen kezelt európai menekültügyi és visszatoloncolási rendszert javasolt Angelino Alfano olasz belügyminiszter olasz sajtóértesülések szerint abban a levélben, amelyet német kollégájával, Thomas de Maiziére-rel az Európai Bizottságnak írt a migrációs válság megoldásáról. A levelet Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság alelnökének és Dimitrisz Avramopulosz migrációs és belügyi biztosnak címezték. 

A közös olasz-német levél tartalmát nem hozták nyilvánosságra, az olasz napilapok vasárnapi értesülései szerint azonban a belügyminiszteri kezdeményezés több javaslatot tartalmaz az EU-ba tartó migráció kezelésére. Alfano és de Maiziere a migránsok közös, európai szintű regisztrációját szorgalmazza egy európai menekültügyi hivatal felállításával, amely a már létező Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) megerősítését jelentheti munkatársakkal, irodákkal és főleg forrásokkal. 

Hasonlóképpen az európai határellenőrzésért felelős Frontex ügynökség katonái a közös európai határőrség szerepét kapnák. A menekültek befogadása európai kritériumok szerint történne, vagyis minden tagállamnak hasonló feltételek szerint kellene különbséget tennie menekült és gazdasági bevándorló között. A menekültek elhelyezése független lenne a belépő országtól, vagyis az olasz és német belügyminiszter a dublini rendelet módosítását javasolja, amely a menedékjog iránti kérelem beadását ahhoz az európai tagállamhoz köti, amelybe a bevándorló elsőként lépett be az EU-ba.     

A levél szerint a menekültek európai elhelyezése előre megszabott éves kvóták szerint történne. A javaslatok között szerepel az is, hogy a menekülteket egyenesen hazájukban vagy a tranzitországokban regisztrálnák, tehát még mielőtt belépnének az EU-ba. Ezenkívül európai szintű visszatoloncolási rendszert javasolnak az EU-ba belépett, de menedékkérelemre nem jogosult személyek kiutasítására.  

Róma és Berlin egységes a migránskérdésben – írta a Corriere della Sera. Az olasz napilap úgy tudja, hogy a levélben szó van a migráció kezelése katonai és pénzügyi költségeinek európai megosztásáról, valamint egy közös európai külpolitikáról is a bevándorlás területén.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondoltuk, hogy Schulz és a mi kis ballibjeink a levegőbe beszélnek az ezernégyszázvalahány migráns befogadásáról.
Kell az a kvóta-ellenes népszavazás. Minél előbb, annál jobb.

Meghívó a harmadik világnak.

Féleszű barmok, seggbe fognak titeket rúgni nagyon hamar.

Ha választani kell az éves kvóta (ami napról-napra nőni fog) és az EU-tagság között, akkor inkább lépjünk ki most, essünk túl rajta.

Az olaszok meg németek menjenek oda ahova én gondolom elegem van belőlük .
Szó sem lehet elosztásról tessék kihagyni minket belőle.
A külső határokat le kell zárni az illegális bevándorlókat haza kell küldeni és új politikát kell kezdeményezni.
Észak-Afrikába ki kell alakítani egy olyan város rendszert ahova lehet menekülni. Ahogy Orbán is mondta ha itt segítsünk idejönnek.

Én azt nem értem hogy mi nem világos abból hogy mi azt mondjuk hogy nem akarunk befogadni senkit.

Thomas de Maiziére; újragomboljuk a régi helyre.

A megfelelő muszlim kajáról majd a törökök fognak gondoskodni. Ezért nagy üzlet Erdogánnak sok millió muszlimot beköltöztetni Európába az mind ügyfél neki.

Strovi ne fáradj a válaszokkal ki vagy X-elve. Mondjuk a rendszernek nem is kéne megengedni, de mindegy.

Orbán jól látja: A kvóta a ló lába!
Úgy kilóg, ahogyan kell.
Ez a "javaslat" igazolja az összeesküvésnek aposztrofált tényeket.
Európát be akarják telepíteni idegenekkel.

Az a vicces az egészben, hogy a két belügyminiszter tényleg elhiszi, hogy a migránsokat ez nagyon érdekelni fogja:

"A menekültkrízis rendezésére tett javaslatuk szerint egységes európai kritériumok szerint kellene meghatározni, hogy ki menekült és ki gazdasági bevándorló, és előre meghatározott éves kvóták alapján kellene elosztani a menedékkérőket."

Mert a migránsok biztos azt fogják mondani, hogy "akkor mi el sem indulunk, mert már nem férünk be a kvótába és mi úgyis csak gazdasági bevándorlók vagyunk".

Egészen biztosan így lesz...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés