Dublint is módosítanák

Előre megszabott éves menekültkvótát javasolnak a németek és az olaszok

2016. március 6. 11:27
Közös levelet írt az Európai Bizottságnak a német és az olasz belügyminiszter. A menekültkrízis rendezésére tett javaslatuk szerint egységes európai kritériumok szerint kellene meghatározni, hogy ki menekült és ki gazdasági bevándorló, és előre meghatározott éves kvóták alapján kellene elosztani a menedékkérőket. A javaslatban szó van a közös európai határellenőrzésről is.

Erős és közösen kezelt európai menekültügyi és visszatoloncolási rendszert javasolt Angelino Alfano olasz belügyminiszter olasz sajtóértesülések szerint abban a levélben, amelyet német kollégájával, Thomas de Maiziére-rel az Európai Bizottságnak írt a migrációs válság megoldásáról. A levelet Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság alelnökének és Dimitrisz Avramopulosz migrációs és belügyi biztosnak címezték. 

A közös olasz-német levél tartalmát nem hozták nyilvánosságra, az olasz napilapok vasárnapi értesülései szerint azonban a belügyminiszteri kezdeményezés több javaslatot tartalmaz az EU-ba tartó migráció kezelésére. Alfano és de Maiziere a migránsok közös, európai szintű regisztrációját szorgalmazza egy európai menekültügyi hivatal felállításával, amely a már létező Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) megerősítését jelentheti munkatársakkal, irodákkal és főleg forrásokkal. 

Hasonlóképpen az európai határellenőrzésért felelős Frontex ügynökség katonái a közös európai határőrség szerepét kapnák. A menekültek befogadása európai kritériumok szerint történne, vagyis minden tagállamnak hasonló feltételek szerint kellene különbséget tennie menekült és gazdasági bevándorló között. A menekültek elhelyezése független lenne a belépő országtól, vagyis az olasz és német belügyminiszter a dublini rendelet módosítását javasolja, amely a menedékjog iránti kérelem beadását ahhoz az európai tagállamhoz köti, amelybe a bevándorló elsőként lépett be az EU-ba.     

A levél szerint a menekültek európai elhelyezése előre megszabott éves kvóták szerint történne. A javaslatok között szerepel az is, hogy a menekülteket egyenesen hazájukban vagy a tranzitországokban regisztrálnák, tehát még mielőtt belépnének az EU-ba. Ezenkívül európai szintű visszatoloncolási rendszert javasolnak az EU-ba belépett, de menedékkérelemre nem jogosult személyek kiutasítására.  

Róma és Berlin egységes a migránskérdésben – írta a Corriere della Sera. Az olasz napilap úgy tudja, hogy a levélben szó van a migráció kezelése katonai és pénzügyi költségeinek európai megosztásáról, valamint egy közös európai külpolitikáról is a bevándorlás területén.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondoltuk, hogy Schulz és a mi kis ballibjeink a levegőbe beszélnek az ezernégyszázvalahány migráns befogadásáról.
Kell az a kvóta-ellenes népszavazás. Minél előbb, annál jobb.

Meghívó a harmadik világnak.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2016. március 6. 12:29

Féleszű barmok, seggbe fognak titeket rúgni nagyon hamar.

Ha választani kell az éves kvóta (ami napról-napra nőni fog) és az EU-tagság között, akkor inkább lépjünk ki most, essünk túl rajta.

Az olaszok meg németek menjenek oda ahova én gondolom elegem van belőlük .
Szó sem lehet elosztásról tessék kihagyni minket belőle.
A külső határokat le kell zárni az illegális bevándorlókat haza kell küldeni és új politikát kell kezdeményezni.
Észak-Afrikába ki kell alakítani egy olyan város rendszert ahova lehet menekülni. Ahogy Orbán is mondta ha itt segítsünk idejönnek.

Én azt nem értem hogy mi nem világos abból hogy mi azt mondjuk hogy nem akarunk befogadni senkit.

Válaszok:
pollip | 2016. március 6. 12:43

Thomas de Maiziére; újragomboljuk a régi helyre.

Válaszok:
bini | 2016. március 6. 13:00

A megfelelő muszlim kajáról majd a törökök fognak gondoskodni. Ezért nagy üzlet Erdogánnak sok millió muszlimot beköltöztetni Európába az mind ügyfél neki.

Strovi ne fáradj a válaszokkal ki vagy X-elve. Mondjuk a rendszernek nem is kéne megengedni, de mindegy.

Orbán jól látja: A kvóta a ló lába!
Úgy kilóg, ahogyan kell.
Ez a "javaslat" igazolja az összeesküvésnek aposztrofált tényeket.
Európát be akarják telepíteni idegenekkel.

Az a vicces az egészben, hogy a két belügyminiszter tényleg elhiszi, hogy a migránsokat ez nagyon érdekelni fogja:

"A menekültkrízis rendezésére tett javaslatuk szerint egységes európai kritériumok szerint kellene meghatározni, hogy ki menekült és ki gazdasági bevándorló, és előre meghatározott éves kvóták alapján kellene elosztani a menedékkérőket."

Mert a migránsok biztos azt fogják mondani, hogy "akkor mi el sem indulunk, mert már nem férünk be a kvótába és mi úgyis csak gazdasági bevándorlók vagyunk".

Egészen biztosan így lesz...

Egy újabb Hitler-Mussolini paktum.

Renzi olasz miniszterelnök is baloldali, miként volt kezdetben Mussolini is. Sikeresen szerkesztette a szocialisták lapját, az Avantit-t is.

Majd szép lassan behódolt annak a Berlinnek, amely ellen minden erejével küzdött. Az olasz gazdaságot a németek percek alatt bedönthetik, ha úgy kívánja politikai érdekük. De az olaszok így is pórázon tarthatók.

Merkel jól látja, hogy Itália legnagyobb gondja a melegek házassága - ezt most törvényesítették , s a miniszterelnök máris bejelentette, hogy következik a gyermekek örökbefogadásának szabaddá tétele -, az ország rövid időn belül iszlamizálódik, a tanulók húsz százaléka már muszlim, a szabadkőműves pápa szétverte a Vatikánt, így nincs többé morális gátja a kereszténység olaszországi és európai felszámolásának.

A görögök után az olaszok gazdasági csődjéről beszélt minden komoly gazdasági elemzés. Így tehát egy gazdaságilag, erkölcsileg megroppant Olaszország már nem tényező Berlin számára. A német diktat szerint járnak el.

Az ENSZ illetékes hivatal a napokban hívta fel a figyelmet arra, hogy Afrikában, a szegénység, a klíma változás és a demográfiai robbanás okán HATVAN MILLIÓ ember készül arra, hogy Európába telepedjen át.

S ez még csak Afrika. A mostani népvándorlásból is jól látható, hogy a krízis övezetekből érkezőkön túl, a világ minden tájáról özönlenek a migránsok.

El fogják árasztani és pusztítani Európát. Gazdaságilag, politikailag, vallásilag, fizikálisan.

Elérkezett annak az ideje, hogy Orbán népszavazást írjon ki Magyarország, EU-ból történő kilépéséről, hogy világosan a nép elé tárja a a ránk erőszakolni tervezett migrációs politika halálos következményeit.

Össze kell hívni az embereket Rákos mezejére. Valamint új szövetségesek után kell nagyon gyorsan néznünk. Az nem lehet, hogy ismét egy vesztes, mindent elpusztító szövetségi rendszernek várjuk ki a végnapjait. Tanulnunk kell a hitleri időkből, Merkel ugyanebből a kottából játszik.

Nem szeretném, ha a káosz,a lét-és közbiztonság hiánya szülte helyzetben elmaradnának a turisták - a GDP közel 10 százaléka származik az idegenforgalomból - , nem szeretném ha a migránsok miatt zsidókat és nem zsidókat gyilkolnának, ha miattuk kiürülne a Liszt Ferenc és a Klauzál tér, a Pannónia utcai belga söröző, elmaradna a tavaszi-nyári-őszi, oly sikeres Zsidó fesztivál, ha a magyarországi templomokat, zsinagógákat harckocsikkal kellene védeni, ha végleg bedőlne a gazdaságunk, felszámolódna a virágzó kulturális életünk.

Itt az ideje az ellenzéki pártok kiállásának is. A migráció kérdése igazi, vérbeli vízválasztóvá vált. Két politika erővonal maradt, a hazájukat védő, betelepítések elleni, valamint a hazájukat feladó, betelepítést elfogadó pólus. nem maradtak árnyalatok.

Olaszország példát vehetett volna az ausztráloktól, akik a tengeren érkező menekülteket vagy egy távol eső szigeten rakták ki, vagy üzemanyagot, vizet és élelmet adva nekik vissza irányították. Most ne akarják ránk tukmálni befogadottjaikat.

Egyébként arra megy ki a játék, hogy távoli földrészek tízmillióinak beengedtetésével mindenre kész új-európai népességet hozzanak létre.

Én meg azt javasolnám, hogy húzzanak minél előbb a ......(a pontozott rész, tetszés szerint kitölthető!)

Aggasztó a helyzet, mert Merkel népszerűsége növekszik. Érthetetlenek a németek.

Válaszok:
Morgen | 2016. március 6. 13:00

Világos nekik, csak nagyobb érdekeknek tesznek eleget, mint ami európa polgárainak érdeke.

Áthallásos a múlt miatt, nem jó ómen.

Ezek már csillagport rúgnak az arany patkóikkal.

Pontosan, megint előszedik a régi trükköt amit már egyszer áttoltak az ET feje felett a parlamenten.

Nem a Bizottság, nem a Tanács, hanem a BELÜGYMINISZTEREK döntik el, hogy mi legyen többségi szavazással ezzel kiveszik a Kormány és Államfők kezéből a vétó jogát, vagyis egy olyan döntés lehetőségét ahol az összes tagország kompromiszumával jőhet léttre a megegyezés.

Ráadásúl megint a kvota mely elosztásról szól ami akkor lehetne értelmes, ha egyértelmüen szétválasztanák a menekült fogalmát Genfi Egyezmény szerint és a migrációt amit minden ország saját hatásköre, mint eddig. Azt, hogy melyik ország milyen megfontolásból telepit be saját hazájában migránsokat és milyen belső jogosítványt ad nekik az az adott ország vezetőjének és társadalmának döntése, amit másra nem terhelhet át.

Érdekes, hogy van egy értelmesnek tünő felvetés is, hogy a migránsoknak és menekülteknek saját hazájukba kell beadni a kérvényüket vagy a Tranzitországba ahol regisztrálják őket.

Ez megint maszatolás, mert nem egyértelmű, hísz odateszi, hogy továbra is ott kell lefolytattni az eljárást ahol beléptek az EU területére.Mit értenek azon, hogy egységes elbirálás szerint kell elbirálni a kérelmeket és dönteni az elfogadás vagy kitoloncolás között. Ez megint arra utal, ha elfogadjuk, hogy az adott országban adják be vagy tranzitországba akkor már ott beindúl a kvota szerinti szétosztás és a kijelölt országba való szállitás ami azt jelenti, hogy ott lépett be az EU-ba, másképpen ezt nem tudom értelmezni.

Ráadásúl azt sem tudom értelmezni, hogy mire vonatkozik az évi meghatározott léttszám menekültekre, melynek meghatározott kritériuma van, vagy azokat akikkel egyes országok a demográfiai és munkaerőproblémáját kivánja megoldani.

Az utóbbit le kell választani egyértelmüen tehát nem kell semmilyen kvota. Az előbbit meg szintén minden országnak saját hatáskörbe kell hagyni, hogy eldöntse azt, hogy hány és milyen kritériumokkal fogad átmenetileg valódi menekülteket.

Én érteni vélem ezt az újfajta trükközést főleg a centrálhatalmaknak.

Vagyis ha nincs szétválasztva egyértelmüen a menekült és migráció és ezt valahogy "mutyizva a törökökkel, görögökkel" az eu bürokraták döntik el a helyszinen és kvótákkal szétosztják akkor az unio területére hozzák azt az eléglétszámú embert akik közül kiválasztódik természetes uton az a mennyiség és potenciális munkaerő és utánpotlás aki őnmaga is integrálódik saját és családja boldogulásáért, s mivel németországban és az eurozona belső országaiban a jövedelmek és ellátások magasabb szinvonaluak így a munkaerőpiacra való bekerülés érdekében alkalmazkodnak. Addig míg ez nem következik be addig rátolják más országokra az eltartásukat az átmeneti ídőre.

Ez pont abból adódik, hogy aki unióba való tartozkodásra zöld utat kapott az a szabad munkaerőpiacon is szabad utat kaptak és a lakhely megválasztást is.

Na itt van a nagy tévedése a mai unios vezetöknek, mert a kiindulópontjuk téves, s ezáltal minden megoldási javaslatuk is az.

Lehet, hogy már felismerték és tudatukkal felfogták a tévedést, de képtelenek ezt beismerni és ezért van az, hogy egyre jobban rácsavarodnak és probálnak képtelebnél képtelenebb megvalósithatatlan tervekkel állnak elő ahelyet, hogy tabularázát csinálnának, s a kezdettől kezdve minden történést elemeznék, melyik döntés volt hibás és így tovább...Ezekután nyílt kártyákkal játszva mindenki keteritené lapjait, érveit és ellenérveit, történelmi és saját tapasztalait is ecsetelve egy közös nevezőre jutnának.

Ekkor lehet cselekvési tervet, pioritásokat meghatározni és azt mindenkinek betartani. Ezek csak azok amik az 500 millios közöségre vonatkoznak, s ezután lehet az egyes nemzeti parlamenteknek és országoknak a belső szabályzásuk által érdekeik szerinti cselekvési tervet kidolgozni oly modon, hogy az eu legfontosabb alapértékei a belső határok átjárhatósága sérülést ne szenvedjen.

Most nem ez történik, s ezáltal azok akik téves politikájukkal a migrációban látták az unió gazdasági és demográfiai felemelkedését pusztitják el.

Sőt! Drukkolnak neki, hogy a következő milliókat ne ők kapják.
A korbács meg már régen bent van Európában, betöltve a rakétákba.
Elég vele egyet suhintani...

Már úgy látszott, megértették a napi folyamatok veszélyeit, aztán mégis ragaszkodnak a régihez.

Nemcsak etetni kell őket de ruházni is aztán ott vannak azok a sok szőnyegek meg a Muszlim élethez szükséges dolgok mint Törökországból lehet megvenni kérem.

Arról is van jelentés hogy mire költik a muszlimok ezt a pénzt?

Válaszok:
bini | 2016. március 6. 13:45

Élelmiszer boltban is "vásárolnak" fizetés nélkül.

Mit gondolsz miért erösödött fel megit 1000-el főleg a német médiában Orbán elleni támadás. Mit gondolsz kik írányitják az utobbi fél évben egyre erőteljesebben a Kormány és főleg Orbán támadása és még ráadásúl nem is annyira a médiában, hanem az ellenzék és a civilnek mondott szervezetek részéről. Mit gondolsz azok a lejárató kampányok és kormányt morálisan támadó dezinformációs és rágalmazások amit rájuk zuditanak nem kimélve senkit és semmit. Látszólag sok esetben nem is a migrációs politikát támadják, de a háttérben a szándék egyértelmü. A Kormány és Orbán gyengitése és politikai válság kirobbantása aminek reményeik szerint Orbán eltávolitása.

Ez nagyon is észlelhető jó ídeje a forumokon beirok között ahol a mocskolódásba valahogy viszik a primet a jobbikosok a ballibbantok mellett.
Nincs értelmes vita sokszor bármit is posztolnak legtöbb esetben ordenári stílusban a kormány vagy Orbán mocsolódását szövik a beirásokba.

Néha már olyan érzése van az embernek, hogy egy elmegyógyintézeti forumon van, ahol Morickák ülnek a gép előtt és mindenről csak az jut az eszébe.

Hiába nem kicsi a tét Magyarországon megmaradni, vagy besimulni, magyar életet élni, mint őseink vagy valami mást.

Ez azt jelenti jelen állás szerint Orbán vezete nemzeti konzervativ jobboldali polgári kormány, vagy a jelenlegi ellenzéki kollaboránsok által finanszirozott pártok együttes hatalomrajutása, amit már Karácsony anno meg is nevezett pedig akkor még a jobbik nem mutatta ki foga fehérjét.
Úgy látszik Karácsony tudott már valamit a kezdet kezdetén hogyan is kerültek azok a bizonyos új pártok 2010-ben a Parlamentbe s lényegileg milyen feladattal. Elkottyintotta magat tudatalatti feltört.

Tudjuk a 2010 utáni támadássorozat és az akkori mozgásokat baloldalon, ami kudarcos lett. Majd 2014 után be kellett vetni a másik csapatot a támadás sorozat erősítésére. Most itt tartunk. Annyi változott, hogy itt már emelték a tétet mert nemcsak Orbán hanem az ország a túlélés a tét, valamint a nemzet.

Akik megváltoztatták a véleményüket-egyébként helyesen- ki nem ejtenék a szájukon, hogy tévedtek, hogy Orbánnak igaza volt, csak simán az ellenkezőjét mondják, mint egy éve.
Ez nem udvariasság a részükről-nagyon finoman fogalamazol-, hanem felelőtlen butaság. Nem ez a megfelelő szó, de pillanatnyilag nem jut eszembe más.

Német statisztika szerint mát többmillió eurot utaltak vissza a származási helyükre.

Állítólag soknak így derült ki a valódi identisáa aki szirnek valotta magát. Ekkor kezdték jobban szürni a kérvényeket.

Valamint több esetben előfordult az, hogy tartományi szinten több helyről is vették fel a appanánst. Már külön hálózatuk volt a "nagy család" tagjai szét voltak osztva, hogy ki mikor melyik hivatalnál áll sorba azon a bizonyos napon mikor jelentkezni kellett a pénzosztáskor.

Ez azért fordól elő, mert többszázezer regisztráció nélkóli tartózkodik kint akik a korábbi országok regisztrációs igazolásával rendelkeznek és kérvényük még nem lett nyilvántartva felvíve az adattárba, de ellátást és költőpénzt kapnak.

Szóval nagy a káosz és valójában senki nem tudja érdembe megmondani, hogy hány migráns és kik tartozkodnak valójában az unio országaiba. Németország a csúcstartó, de a skandinávok, olaszok és spanyolok is a sötét ló kategória.

A Franciák teljesen más helyzetbe vannak, mivel ott már a korábbi szabályzok által a gyarmataok által senki nem tud semmit és nem is nagyon izgatják magukat igazán. A szociális ellátás és állami szerepvállalás is más rendszerü így nem is nagyon ostromolják őket az ujkori keleti migránsok.

Ez az egész haccacáré a fenntarthatő fejlődés érdekében történik. Európa lakossága öregszik. Az európai nőknél szitokszó a gyerek -vállalás. (A tudományosan alátámasztott pszichológiai narratíva alapján bűn gyermekvállalásra buzdítani (nem kötelezni) a nőket. Első az önmegvalósítás szent és sérthetetlen volta).
A tőkés meg nem akarja eltartani az egyre magasabb életkort megélő nyugdíjasokat.
Megvan a megoldás: Amennyi fiatalra szükség van a munka frontján, annyi migránst találnak erre a célra, a többi meg kiélheti mindenféle szenvedélyét, úgy irthatja a lakosságot, ahogy az nekitetszik. Ha túlzásba viszik és "nagyokhoz " nyúlnak, akkor majd a fejükre koppintanak.
Egyszerű ez, mint a faék, hiszen faék agyú "tudósnak" kikiáltott, ráadásul még nő is! aki levezényli!
Nekem már az elején feltűnt, hogy hogy is van az, amikor minden európai nő ficki, csak Angela helikopter a migránsok szerint?

Gondolom, nagyon kínos nekik, hogy OV-nak már megint igaza van. Érdemes szétválasztani az európai polgárt európa vezetőitől. Nagyon messze vannak a vélemények egymástól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés