Orbán: Szó sem lehet migránsok áttelepítéséről Törökországból Európába

2016. március 7. 13:56
„Szó sem lehet semmifajta közvetlen áttelepítésről Törökországból Európába, Magyarországra semmiképpen” – szögezte le Orbán Viktor a brüsszeli török–EU-csúcson, ugyanis mindez csak bátorítaná az érkezőket a magyar kormányfő szerint. Orbán leszögezte: „nincs esély arra, hogy a magyar kormány bármilyen engedményt is tegyen”.

Az Európai Unió külső határait le kell zárni, a migránsok közvetlen áthelyezéséről pedig szó sem lehet, Magyarország esetében legalábbis semmiképpen – jelentette ki Orbán Viktor hétfőn az uniós és török vezetők rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozója előtt.

A tanácskozásra érkezve a magyar kormányfő hangsúlyozta: „helyre kell állítani a törvényességet, a schengeni megállapodás szó szerinti alkalmazása szükséges”, hogy senki ne léphessen be engedély és regisztráció nélkül Európába.

Orbán Viktor leszögezte, „szó sem lehet semmifajta közvetlen áttelepítésről Törökországból Európába, Magyarországra semmiképpen”. Mint mondta, „nincs esély arra, hogy a magyar kormány bármilyen engedményt is tegyen”.

Hozzátette, hogy a kormány az „Európába történő behozatalt” is elhibázottnak tartja, „ugyanis ha Görögországból vagy Törökországból közvetlenül hozunk át migránsokat, az felhívás keringőre, olaj a tűzre, csak még többen fognak jönni”. A határok lezárása nélkül semmit nem szabad tenni – figyelmeztetett Orbán Viktor.

Az Európai Unió és Törökország közötti csúcstalálkozó résztvevői a migrációs hullám megfékezéséről az ankarai kormány és az uniós tagországok vezetői között novemberben létrejött egyezmény végrehajtásáról fognak tárgyalni elsősorban. Az akcióterv értelmében Ankara kötelezettséget vállalt arra, hogy megerősíti határai védelmét, fellép az embercsempészek ellen és visszafogadja az unióból kitoloncolt bevándorlókat, cserébe az Európai Unió és tagállamai hárommilliárd euróval segítik Törökországot az országban lévő menekültek ellátásában.

 

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezeket aki ide beengedi, később majd jól megnézheti magát.

Orbánnak megint igaza van!!!

Pedig Merkel mama nagyon is cincálgatja a V4-eket, a csehek talán hajlanak is a szóra.
Fico sem olyan nagylegény a tegnapi választást követően, pedig most nagyon össze kellene fognunk.

A Jobbiknak lehet, hogy ez tetszene, de a Fidesz szavazóknak biztosan nem.

Tudjuk, álprobléma és egyébként ő szervezi a migrációt.

Én nem tudok elképzelni.

Csak így tovább Viktor nem engedünk a 48-ból. 1 db muszlimot sem veszünk át. A macedón határt le kell zárni oda kell figyelni az albánokra le kell zárni a román határt és ha szükséges le kell zárni az ukrán határt is, utána beszélhetünk. Mi küldünk segélyszervezeteknek segítséget orvost rendőrt határőrt csak ide ne jöjjenek.

Továbbra sem értem, hogy a Mutti szerint miért európai probléma a muszlim migránsok kérdése, amikor a szintén muszlim öböl-államok sokkal közelebb vannak...

Nálam X a stílus miatt:-)

Brüsszelben már reggelre megírták a zárónyilatkozatot:-)
Lehet, hogy ma nem lesz vége a csúcsocskának, mert a törökök komoly plusz követelésekkel álltak elő.
Már megint OV-nek lett igaza, miszerint nem kéne a törököket zsaroló helyzetbe hozni.

Lehet, hogy ezt egyeztették az éjjel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés