Egy török lap szerint Orbán Viktor ünneprontó

2016. március 8. 15:21
Meglepő győzelemként ünnepelte a török sajtó kedden az Európai Unió és Törökország előző napi brüsszeli csúcstalálkozóján történteket, Orbán Viktort viszont egy lap ünneprontónak nevezte. Azt is tudni vélik, hogy a magyar miniszterelnök azt mondta: „Ha szíriai menekülteket fogadnék be, engem Budapesten nyilvánosan felakasztanának”.

Meglepő győzelemként ünnepelte a török sajtó kedden az Európai Unió és Törökország előző napi brüsszeli csúcstalálkozóján történteket, a Vatan című tekintélyes török napilap ugyanakkor a címlapján ünneprontónak nevezte Orbán Viktort magyar miniszterelnököt, aki több kollégájával együtt ellenezte a menekültválság megoldására tett török javaslatot.

A Vatan megállapítja, hogy a magyar kormányfő nem kíván országában muzulmán menekülteket látni. Értesülései szerint Orbán Viktor a találkozón azt mondta: „Ha szíriai menekülteket fogadnék be, engem Budapesten nyilvánosan felakasztanának”. A lap hozzáteszi: Magyarország korábban is azt a politikát képviselte, amely szerint a migránsok maradjanak Törökországban.

Az újság belső lapjain hosszabban is ismertette Orbán Viktornak a hétfői tárgyalásról alkotott véleményét: „Szerintünk Európa országai nagy számban fogadhatnak be muzulmán menekülteket. Ez az ő választásuk, de Brüsszel olyan ígéreteket tesz Törökországnak, amelyeket nem tud majd betartani. Illúzió az a terv, hogy az EU képes elosztani a Törökországtól átvállalt menekültek százezreit. Ezt egyetlen uniós ország sem tudja kivitelezni” – idézte a magyar kormányfő szavait a Vatan.

Meglepő győzelemként értékelte a megállapodást a török sajtó

A keddi török sajtó egységesen támogatta a török diplomácia Brüsszelben tett lépéseit, meglepő győzelemként ünnepelve a történteket. Törökország mindent elért, amit gondolt – írták. A Posta című újság szerint a migránsválság megoldásáról szóló tárgyalásokon Törökország szabja a feltételeket.

A Takvim című népszerű kormánypárti napilap újságírója, Ergün Diler írásában egyenesen úgy értékelte a sikert, hogy az Európai Unió új határa egészen a szíriai Aleppóig kiszélesedik majd. Az újság úgy véli, hogy a menekültügy annyira térdre kényszerítette az Európai Uniót, hogy még az is reális lehetőségként merült fel a csúcstalálkozón, hogy a törököknek a korábban ígért időpontnál hamarabb, már idén június végéig megadják a vízummentességet.

Most gondolkodjon az EU!” – írta a Habertürk című napilap. „A labda az unió térfelén pattog” – fogalmazott címoldalán az Aksam. A Sabah című legfőbb kormánypárti napilap szerint a hétfői EU-török csúcson Ankara olyan javaslattal állt elő, amely valódi megoldást nyújt a menekültkrízisre.

Ellenzéki sajtó: Törökország ajánlata radikális elemeket tartalmaz

A Hürriyet című legnagyobb ellenzéki napilap ugyanakkor elismerte, hogy Törökország ajánlata radikális elemeket tartalmaz, Ahmet Davutoğlu miniszterelnök Brüsszelben olyan ajánlatot tett, amelyet meglehetősen nehéz valamennyi EU-tagállamnak elfogadnia. Az újság hangsúlyozta: Törökország, amelyet korábban több kritika ért, miszerint nem tesz konkrét intézkedéseket a migránshullám megállítására, „utolsó lehetőségként” tekintett a hétfői találkozóra és „egy hirtelen mozdulattal” sikerült is nehéz helyzetbe hoznia az európai országok vezetőit.

Az ellenzéki Hürriyet – a Cumhuriyet című, újságíróinak letartóztatásáról elhíresült kormánykritikus orgánumhoz hasonlóan – kitért arra, hogy a sajtószabadság az Európai Unió egyik kulcsfontosságú alapértéke. A törökországi újságírókat és szerkesztőségeket érő korlátozások negatívan hatnak az európai uniós csatlakozási folyamatra – sugallta az ellenzéki sajtó.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Ha szíriai menekülteket fogadnék be, engem Budapesten nyilvánosan felakasztanának”.

Tegyük hozzá: egyebekért már úgyis kinéz egy kis etye-petye.

Nem elég nekik az, hogy Merkelen keresztül jól megfejték az UNIO-t?
Törökország mini "Szaudi Arábia" akar lenni.
Nagy dolog lesz ám a kiválogatott, valamilyen képzettséggel rendelkező "ingyen" munkaerőt elküldeni Németországba, a maradékot meg szétosztani!
No, ebből az utóbbiból nem kér Magyarország és Orbán.
Merkel meg őrületesen jó üzletet kötött.
Már csak a török állampolgárságot kell megszerezniük a migránsoknak, aztán szabadon kószálhatnak Shengen területén.
A németek meg nyugodtak, az ő kancellárjuk megbirkózott a helyzettel.
Még nem tudják, hogy a kancellár-asszony csak csűri-csavarja az ügyeket, a végső megoldásba pedig ők is belepusztulnak, mint a többi tagállam. Mire felébrednek, késő lesz.
Mi meg megfizetjük a belépésünk és Merkel lépéseinek az árát.
Vastagon.

"Értesülései szerint Orbán Viktor a találkozón azt mondta: „Ha szíriai menekülteket fogadnék be, engem Budapesten nyilvánosan felakasztanának”.
Van olyan érzésem, hogy bárkit.
Olyan érzésem is van, hogy Budapest megélhet Hirosimát, mert ez nem babra megy.
A világhatalom nem kockáztatja a pénzét habókra.

Ennek az egésznek nincs köze sem Orbánhoz, sem Habonyhoz.
A népnek nincs más választása.
Nekünk van egy történelmünk, tudjuk, mivel jár egy invázió.
Nem elegáns végigvárnunk, amíg egyenként levadásznak bennünket.

Törökország volt az ünnepelt sztár anno nálatok is:

http://www.gazete2023.com/imag..

Orbán: Törökország sikere példaértékű

http://index.hu/belfold/2013/0..

Remélem felébredtek.

Korábban Ziya Gökalp versének elszavalásáért kapott börtönt Erdogan.

„A mecsetek a mi laktanyáink, a kupolák a sisakjaink, a minaretek a bajonettjeink, a hívek a katonáink.”

Hatalmát a pántürk Gülen

Ezt lehet várni Erdogantól... Mondjuk nem értem, hogy ez másnak nem tűnt fel.

A hatalmát jórészt a pán török iszlamista nacionalista Gülen mozgalomnak köszönheti. Akiknek az a céljuk, hogy visszahozzák Törökországnak az Oszmán Birodalom korabeli befolyását és hatalmát.

Erdogan: Természetellenes a nők és férfiak egyenjogúsága

Erdogan: A fogamzásgátlás hazaárulás

Erdogan: csak a kommunista országokban szokás, hogy a nők és a férfiak azonos munkát végezzenek

stb, stb stb.

Engem Willy Fogból Tico-ra emlékeztet.

Tavaly amikor Tico Németországban járt már akkor olyan kijelentést tett, hogy a Németországban élő törököknek és török származásúaknak meg kell őrizniük identitásukat, és nem szabad asszimilálódniuk. Nice!

Tényleg el akarják fogadni a törökök követeléseit? Angliát hogy tartják bent ezután?

A törökök kinevetik Merkelt és gúnyt üznek az uniós vezetőkből. Ez, bár disztingváltan, de nagyon jól érzékelhető a Takvin c. kormánpárti napilapból az alábbi idézetben.

"A Takvim című népszerű kormánypárti napilap újságírója, Ergün Diler írásában egyenesen úgy értékelte a sikert, hogy az Európai Unió új határa egészen a szíriai Aleppóig kiszélesedik majd. Az újság úgy véli, hogy a menekültügy annyira térdre kényszerítette az Európai Uniót, hogy még az is reális lehetőségként merült fel a csúcstalálkozón, hogy a törököknek a korábban ígért időpontnál hamarabb, már idén június végéig megadják a vízummentességet."

Kell ennél több, jobb minősítés a Juncker-Tusk-Merkel vezette triumvirátusra?
Szégyen ami történt. Európai Unió szégyene, hogy ilyen vezetői vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés