A csalódott migránsokból szervezhetnek terrorista sejteket

2016. március 9. 15:30

Alain Rodier
Index
Azok a migránsok, akik már eljutottak Európába, olyan közeget alkotnak, amelyben az aktivisták újabb híveket toborozhatnak. Interjú.

Milyen a kapcsolata a franciaországi vagy a belga szervezett bűnözésnek a dzsihadistákkal? 

A szervezett bűnözés jelenléte állandó Európában. A Szovjetunió szétesésével meg is erősödött, a Kelet-Európából származó transznacionális bűnözői szervezetek (OCT) Nyugat-Európába is betették a lábukat. A céljaik eléréséhez minden eszközt bevetnek, mindenekelőtt a keletről nyugatra irányuló fegyverkereskedelemben jelennek meg importőrként, nem beszélve az emberkereskedelemről. Korábban a kelet-európai OCT-k azokat a nagy bűnbandákat szolgálták ki, amelyek páncélozott pénzszállító autókat akartak megtámadni.

Napjainkban a veszélyeztetett városnegyedek drogterjesztéssel foglalkozó bűnbandái is a fegyverkereskedők klienseivé váltak, mivel ezek a bandák háborúval jutnak csak új területhez. Ezen az úton jutottak hozzá a fegyverekhez az iszlám radikális aktivisták is, akiknek a nagy része a külvárosi bűnözői körökből jön, ahol ezek a fegyverek beszerezhetők.

Ám a legtöbb esetben szervezett bűnszervezeteknek nincs közvetlen kapcsolatuk az iszlamistákkal, mert a szervezett bűnözők nem akarnak maguknak figyelmet, a diszkréciót keresik, utóbbi ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy jól működjenek. Csakhogy más a helyzet a külvárosi bűnbandákkal. Utóbbiak egyes tagjai áttértek a radikális iszlám világba, de közben magukkal vitték a bűnözői tudásukat és kapcsolatrendszereiket, alvilági ismeretségeiket.

Emellett nem ritka, hogy egy iszlám aktivista köztörvényes bűncselekményt hajt végre. Éppen ezért jutnak hozzá fegyverekhez, főleg Belgiumban, amely egy kikerülhetetlen kereszteződése a Kelet-Európából érkező szervezett bűnözésnek. Belgium földrajzi helyzete a magyarázat arra, miért lett egyfajta európai „kereszteződés”, amely minden piacra, így az illegálisra is érvényes.  (...)

A párizsi merényletek után ön azt nyilatkozta, hogy a migráció és a terrorizmus között nincsen kapcsolat. Hasonló véleményeket lehet hallani német hírszerzési körökből is, miközben egyre több vezető politikus hangoztatja, hogy márpedig van kapcsolat. 

Az alaphelyzet az, hogy egy terroristát sokkal egyszerűbb és biztonságosabb nem a migránsok közé vegyülve, hanem repülővel, kerülőúton keresztül Európába juttatni. Egy terrorista olyan befektetés, amit a főnökei nem akarnak egyszerűen elpazarolni, márpedig ha a migránsok között rejtik el, akkor például belefulladhat a Földközi-tengerbe. Viszont azok a migránsok, akik már eljutottak Európába, olyan közeget alkotnak, amelyben az aktivisták újabb híveket toborozhatnak. Főleg azért, mert sok migráns nagyon csalódott lesz abban a fogadtatásban, amiben Európában részesül.

Ezenkívül sok férfi migráns tudja, hogyan kell használni a fegyvereket, ezt ugyanis különböző táborokban megtanították nekik. Mindez megkönnyíti azt is, hogy terroristává képezzék őket. Éppen ezért valószínű, hogy szépen lassan olyan terrorista sejtek fognak megalakulni, amelyekbe a felháborodott, csalódott migránsokat szervezik majd be tapasztalt aktivisták.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A Szovjetunió szétesésével meg is erősödött, a Kelet-Európából származó transznacionális bűnözői szervezetek (OCT) Nyugat-Európába is betették a lábukat."

Porhintés ez az állítás, mert a terroristák sejtjei már korábban ott voltak a nyugati országokban. Így Spanyolországban, Franciaországban, Belgiumban, Angliában és természetesen az USA-ban is.

Néhány terrorista esemény.

Az USA kenyai és tanzániai nagykövetségeinek felrobbantása 1998-ban.
2000-ben az amerikai Cole hadihajó ellen elkövetett merénylet Jemenben.
2001. szeptember 11-én a New York-i Világkereskedelmi Központ lerombolása és a Pentagon elleni támadás.
2002 októberében a Bali szigetén elkövetett robbantás; egy izraeli tulajdonban lévő kenyai szálloda felrobbantása 2002 novemberében.
2003 májusában a Szaúd-Arábiában elkövetett terrorcselekmény, majd néhány nappal később a 33 halálos áldozatot követelő casablancai merénylet.
A bagdadi ENSZ-képviselet felrobbantása 2003 augusztusában.
Az isztambuli merényletek 2003 novemberében.
A madridi vonatrobbantások 2004 márciusában.
A londoni metró elleni támadások 2005 júliusában.

Felsorolt eseteid legalább hét évvel, zömmel tíz évvel a SZU szétesése utániak.
Ezzekkel nem cáfoltad az állítást, hanem megerősítetted.

Az USA-t elárasztó Vörös Maffiáról 2000-ben adott ki könyvet Robert Friedman Red Mafiya címmel.

Bizony, hogy cáfolja.
Azért cáfolja, mert azt állítja; "A Szovjetunió szétesésével meg is erősödött, a Kelet-Európából származó transznacionális bűnözői szervezetek (OCT) Nyugat-Európába is betették a lábukat."

Másként és rövidebben fogalmazva; a terrorakciók elszaporodását, megerősödését a Szovjetunió szétesése után keletkező országokból áramlottak Nyugat Európába.

Pontosan ezért kerestem olyan eseményeket, amelyek a szétesés után történtek. Egyik sem azt bizonyítja, hogy a terrorakciók szereplői a volt Szovjetunió országaiból származnának.
Az utólagos vizsgálatok pedig bizonyították, hogy a terrorakciók elkövetői már jóval előbb ott voltak az országban, mint ahogy a Szovjetunió szétesett volna.
Ilyen formában pedig cáfolja az idézett állítást.

Természetesen az "angyali" CIA tevékenységről még csak szó sem esik. Miért is esne?! A bűn csak Közép- és Kelet-Európában lehet, mert a dicső Nyugat és az USA a liberális demokrácia mintapéldánya és Közép-Keletre is ezt exportálja.
Vicc ez az ember.

És megoldást is tetszik tudni? Mert ténymegállapításban mindenki remekül működik!

"mert a szervezett bűnözők nem akarnak maguknak figyelmet, a diszkréciót keresik, utóbbi ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy jól működjenek."

Amúgy elfogtak néhány terrorista gyanús embert, akik ugyan nagyon diszkréten, de mégiscsak a migránsokkal együtt jöttek be! Akkor most okoskodjunk tovább!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés