Migrációs válsághelyzetet hirdetett a kormány a balkáni útvonal lezárása miatt

2016. március 9. 11:52
A kormány az egész ország területére kihirdeti a migrációs válsághelyzetet – jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter szerdán Budapesten. A kormány szerint azért van erre szükség, mert nem tudni, hogy a balkáni útvonal lezárulása milyen reakciót vált ki a migránsokból. Az elmúlt hetekben naponta átlagosan száz ember lépte át illegálisan Magyarország déli határát, kedd óta azonban lezárult a balkáni útvonal, Szerbia és Horvátország is lezárta határait.

Migrációs válsághelyzetet hirdetett ki Pintér Sándor belügyminiszter szerdán az ország egész területére. Az Index azt írja: a válsághelyzet kihirdetésére azért van szükség a kormány szerint, mert nem tudni pontosan, hogy milyen reakciókat vált ki a migránsok között a balkáni útvonal lezárása.

A döntés nyomán a határokra több rendőrt és katonát vezényelnek, a Honvédség 1500 fővel vesz részt a műveletben. Pintér elmondta: ha szükséges, a román határt is lezárhatják, bár ennek egyelőre nem látják szükségét. Az elmúlt hetekben átlagosan naponta száz ember lépte át illegálisan a déli határt a Police.hu összesítése szerint, viszont kedd éjjel úgy tűnik tényleg lezárult a balkáni útvonal: egyetlen migráns sem lépett be Szerbiába, és Szerbiából sem lépett át Horvátországba, valamint Macedóniából is hétfőn indult el az utolsó vonat Szerbia felé 437 bevándorlóval.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor most mi van?
Palotaforradalom az EU-ban?
Jincker, Merkel mögött mikor zárják be a kapukat?
Meddig téblábolhatnak még?

Az összes kockás ingest a határvédelemre kell behívni az első sorba állítva.

"A dologra az embercsempészek is reagáltak, egyes beszámolók szerint az embercsempészek Görögországban már Bulgárián, Románián és Magyarországon át vezető útvonalakat ajánlanak fel a bevándorlóknak"
http://index.hu/belfold/2016/0..

Gondolom hamarosan kezdődik majd a "rugózás" a gonosz magyar hozzáálláson, miközben a magyar példát fogják követni, csak ezt nem merik majd kimondani.

Most akkor majd megállnak és visszafordulnak,igaz?
Híre ment - és logikus is -, hogy már Románián és rajtunk keresztül akarnak vonulni.
Vagy ezt kihagyta?
Szelektíven olvas, úgy látom.

Finkelstein és Habony elégedetten dőlt hátra.

"Tömeges?"

Több millióra tehető azok száma akik készülődnek, úton vannak, vagy Törökországban tartózkodnak.
Görögországban több, mint 50 ezeren torlódtak fel és csak 17 ezernek tudnak helyet adni.
Macedónia határán lévő migránsok száma közelít a 20 ezerhez. Nyíltan mondják a migránsok, hogy arra várnak; tovább növekedjen a számuk és áttörik a kerítést.

Ez szerinted nem elég tömeg? Az EU vezetői meg csak töketlenkednek. Merkel kétkulcsos - Pánikban a németek, Merkel meghekkelt mindenkit http://www.napi.hu/nemzetkozi_.. - külön utakon jár.

Ezek együttesen nem veszélyhelyzetről tanuskodnak?

Figyelembe kellene venni Albert Einstein mondatát: “Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket.”

a szerencsétlen semmit nem értőknek:

A válsághelyzetet azért hírdették ki mert nem lehet tudni (az eddigiekkel szemben) ,hogy mostantól pontosan honnan fognak ránkjönni a migrének.

Eddig nagyobb csoportok jöttek, viszonylag egy irányból.

Mostantól abszolút kis csoportok/egyének fognak jönni az északi és nyugati határainkat leszámítva mindenhol.

Ez csak az embercsempászek leleményességétől függ.

értem?

Ahhoz, hogy megfoghatók legyenek Görögországnak Bulgáriának, Romániának le kellene zárni a határaikat. Jelenleg nem látszik, hogy erre ingerenciájuk lenne.

Akkor idén nem vehet kockás inget, mert politikailag le lett járatva. A fene vigye el az összes komcsit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés