Gyűlöletkvóta

2016. március 9. 8:58

N. Kósa Judit
Népszabadság
Ahogy a békeharc célja a háború volt, úgy a migránskérdésről való beszélgetésé az indulatok felkorbácsolása. Féljen, gyűlöljön, zárkózzon be az is, aki eddig látta: Magyarország nem ostromlott bástya a menekültügyben, hanem fogaskerék egy nagy gépezetben.

„Nyolcszázhetvenegy település képviselő-testülete kötelezte el már magát a kormány migrációs politikája mellett – jelentette be Kocsis Máté –, magyarán ennyiszer öt-tíz-húsz a polgárok bizalmából megválasztott ember adta írásba, hogy képes és kész az ész nélküli uszulásra. És ha ez nem volna elég, szombaton még konferenciát is rendeznek. Pedig a kvótaügyi nyilatkozatok elfogadásának gyakorlati következménye egyébként is nulla, ez semmi másról nem szól, mint annak deklarálásáról: bárhogy fütyül is az ­Orbán-kormány, kinevelt klientúrája készségesen táncol rá. (...)

Az ilyen demonstratív akciók veszélye azonban nem csak az, hogy előbb-utóbb minden színjáték visszaüt, és a Fidesz tényleg ki fogja piszkálni az országot az Európai Unióból. De legalább ekkora baj, hogy a felkeltett gyűlölet nem tuszkolható egyszerűen vissza a dobozába, amikor épp nincs rá szükség. Kocsis Máté és barátai most épp évtizedekre előre teszik tönkre a jövőnket. Minden lehetséges módon sulykolják, aláírást gyűjtetnek, határozatokat hozatnak, népszavazást gründolnak amellett, hogy embertelennek lenni üdvözlendő magatartás. Normává teszik az önzést és a részvétlenséget, napi tapasztalássá, hogy nemcsak a toleranciának, hanem a józan helyzetértékelésnek sincs itt helye.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarország most nem ostromlott bástya a migrációban, állítja a cikkíró.

Lehet, hogy most éppen nem az, bár az illegális határátlépők száma emelkedik. De ostromlott bástya volt tavaly, hiszen az itt átvonuló bevándorlók egy folyamatosan itt lévő, csak éppen cserélődő tömeget eredményeztek. A balkáni útvonal országai ugyanebben a helyzetben voltak, és számukra sem volt vigasz az, hogy nem ott akarnak letelepedni.

Bár a kerítéssel hosszú időre megszűnt, mostanában ismét nő az illegális behatolók száma, a balkáni útvonal lezárása után pedig ez a veszély fokozódni fog, ezért kell már most a megelőzéssel foglalkozni.

Tavaly ilyenkor N. Kósa Juditék szerint nem létezett migránskérdés. Sőt, még akkor sem, amikor már ezrével érkeztek. Később sem ismerték el, hogy létezik migráns kérdés, helyette viszont előjöttek a migránsokkal való bánásmód torz, és minden rosszindulat igénybevételével ránk kedvezőtlen színű ecsetelésével.

Most, az ismert tavalyi fejlemények ellenére, visszatértek a tavaly ilyenkor hangoztatott tagadáshoz, és még a megelőzés jogosságát is kétségbe vonják. Ez csak szándékos rosszindulat eredménye lehet.

N. Kósa Judit jó lesz ha lelkileg felkészül, mert nemsokára bejelentik, hogy a román határon is elkezdődik a kerítésépítés.

A Jereváni rádió meg úgy tudja, mivel a nemek között egyenlőség van így a hölgyeket is behívják határőrizetre. N. Kósa Judit lesz az egyik szakasz szakaszparancsnoka.

Két tojásos rántottát biztos el tud készíteni. ;-)

Nos Judit erre varrjon liberális gombot!

"Pánikban a németek, Merkel meghekkelt mindenkit

Angela Merkel német kancellár - megkerülve az EU brüsszeli apparátusát - különalkut kötött a törökökkel az uniós vezetők hétfői csúcsértekezlete előtt, amit aztán úgy tálaltak, mintha Ankara borította fel egyoldalúan a Brüsszellel előzetesen tető alá hozott megállapodást. A meccsnek messze nincs vége."
http://www.napi.hu/nemzetkozi_..

Már csak egy kérdésem lenne. A vezetéknév előtt lévő N. ugye a Nímand rövidítése?

Uszul a jó anyád hátsó fertálya! Neked emberi jogod befogadni migránsokat! Hányat telepítettél az otthonodba, fiadéba/lányodéba?
Ha te vagy a női kvóta mértékegysége, akkor csak a fakanalat tudom javasolni, eszed mint egy amőbának.

"A kiengesztelhetetlen gyűlölet a nép ellenségeivel szemben az, ami az egyik legfontosabb elve a kommunista erkölcsnek." - mondta Visinszkíj 1938-ban. Akkor vérbíró volt. A háború utáni nürnbergi perben pedig a Szovjetunió részéről kiküldött főbíró.
(Richard Overy: The Dictators, Hitler's Germany, Stalin's Russia, W.W. Norton and Co., 2004, 302.old.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés