Tusk: Sikeresek voltak a közös uniós intézkedések

2016. március 9. 14:54
Az Európai Tanács elnöke szerint az, hogy véget ért a migránsáradat a nyugat-balkáni útvonalon, a közös uniós intézkedéseknek köszönhető, és nem pedig az egyoldalú tagállami lépéseknek. A volt lengyel miniszterelnök emellett köszönetet mondott a nyugat-balkáni országoknak.

Véget ért a migránsáradat a nyugat-balkáni útvonalon, és ez nem az egyoldalú tagállami lépéseknek, hanem a közös uniós intézkedéseknek köszönhető – közölte szerdán az egyik népszerű közösségi oldalon Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. A volt lengyel miniszterelnök emellett köszönetet mondott a nyugat-balkáni országoknak, amiért végrehajtották a migrációs válság kezelését célzó, átfogó uniós stratégia rájuk eső részét.

Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Macedónia rendkívüli intézkedéseket vezetett be határán. Ezen országok már a schengeni elvárásoknak megfelelően engedik be a határaikhoz érkező menekülteket, vagyis a belépőknek érvényes dokumentumokkal és vízummal kell rendelkezniük, vagy az adott országban kell menekültstátust kérniük. A görög-macedón határon, Idomeninél található táborban ugyanakkor továbbra is mintegy 15 ezren várakoznak arra, hogy folytathassák útjukat Nyugat- és Észak-Európa felé.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a Tusk is agymosott lett Brüsszelben.

Hazudnak reggel, délben, meg este. Sőt egész éjszaka.

Tusk jobban tenné, ha ennek a részleteit bontaná ki.

Kétkulcsos kancellária.

„Angela Merkel német kancellár - megkerülve az EU brüsszeli apparátusát - különalkut kötött a törökökkel az uniós vezetők hétfői csúcsértekezlete előtt, amit aztán úgy tálaltak, mintha Ankara borította fel egyoldalúan a Brüsszellel előzetesen tető alá hozott megállapodást.”

„A nagy trükk

Merkel a nyilvánosság előtt mindezt úgy tálalta, hogy a nagy módosítócsomag Davutoglutól jött. Valójában azonban az FT információi szerint a németek már hetek óta tárgyaltak a törökökkel annak érdekében, hogy összehozzanak valami "combosabbat" a Tusk-javaslatnál. Merkel úgy láthatta, hogy egy ütősnek látszó megállapodás pártja hasznára válhat a március 13-ai tartományi választások előtt.
A külön alku lehetőségét azonban nem verték nagydobra. A kancellár például a csúcs előtt tartott egyeztetésükön Francois Hollande francia államfőt is csak félig tájékoztatta.
Jelezte, hogy a Tusk-féle egyezség nem kínál elég jó lehetőséget a szíriai menekültek visszajuttatására Törökországba, ám arról nem szólt, hogy meglepetésre készülnek. Az ügyhöz közel álló források szerint Donald Tusk tudta, hogy Merkel külön alkudozik Davutogluval, de ez nem zavarta különösebben.”
http://www.napi.hu/nemzetkozi_..

Ja, ja!
A közös fellépésnek?
Mi a lószart léptetek?

Arról is nagyon hallgat a német és a nemzetközi sajtó; Merkel egyik rádióinterjúban tegnap olyan kijelentést tett, hogy nemcsak a szír hanem az iraki menekülteket is be kellene fogadni.
Na ja! Merkel meg az egész EU-s vezetéssel ki kellene telepíteni.

Sikeres német kormányzati kommunikáció.

"Kimondottan az országba érkezett menekülteknek szól az a szexuális felvilágosító oldal, amelyet nemrég indított az egyik német kormányzati hivatal. Az oldalon szemléletes ábrák mellett arabul és fársziul olvashatók alapinformációk a párkapcsolatokról, az orális és anális szexről, az önkielégítésről, a homoszexualitásról, de arról is, hogy miként kell tárgyalni egy szexmunkással, és hogy hogyan kell valamire nemet mondani."
http://vs.hu/kozelet/osszes/sz..!s58

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés