Merkel és a szupergazdagok

2016. március 10. 13:10
F.Szabó
Örökség blog
Hogy a csudába van, hogy az EU vezetői még folytatják a tárgyalást Törökországgal?

Milyen nehéz azt mondani, hogy keresztények és humanisták vagyunk, de nem hülyék.

Üzenem a liberálisoknak, hogy nem gyűlölöm a muszlimokat. Ha nem szeretek valakit, vagy akár szeretem, de nem akarok – mert nem tudok – vele együtt élni a lakásomban, nem azonos azzal, hogy gyűlölöm ezt a valakit. De akár gyűlöletté is válhat az érzés, ha az illető erővel be akar hozzám költözni, pláne, ha ezt sokadmagával tenné. A vallásukat nem szeretem, sőt más  vallást sem nagyon szeretek, mert annyi szenvedést és halált okoztak a világban. Még a szeretetet hirdető Jézus követői is mennyi borzalmat követtek el a múltban a vallásuk nevében.

Nem gyűlölöm a muszlimokat. De nem is akarom eltartani őket. És nem akarok Európában botokkal hadonászó saría-járőrökkel vitatkozni, hogy a lányom milyen ruhában járhat, a fiam hordhat-e a nyakában keresztet, vagy az unokáim ehetnek-e disznóhúst a menzán.

Amit Merkel akar, az őrültség. Megállapodásnak akarja nevezni, hogy kicseréljük az Európában lévő illegális bevándorlókat ugyanannyi, ugyanolyan, de már legálisnak mondott bevándorlóval. Cserébe ezért a végrehajthatatlan, sok pénzt követelő és még több haragot kiváltó, ám tökéletesen értelmetlen semmiért adnánk nagyon sok pénzt, azonnali vízummentességet és későbbi EU tagságot az iszlám egy kvázi-nagyhatalmának, amely magasról tesz az európai értékekre. Hogy a csudába van, hogy az EU vezetői még folytatják a tárgyalást Törökországgal?”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon egyszerű, be vannak szarva, és nincs a törökök lefizetésénél jobb ötletük. De még ha megtörténik is a megállapodás, akkor is kudarccal fog végződni, ez olyan nyilvánvaló.

Az alternatíva a kemény fellépés a határokon, de az valóban elvezethet ahhoz, hogy egyszer csak lőni kell. Merkel és az EU-slepp erre egyszerűen nincs felkészülve ideológiailag. Ők arra tették fel az életüket, hogy a jóságos demokratát játsszák el, alkalmatlanok minden másra.

Merkel és tanácsadói csak annyit tudnak, hogy le kell cserélni Európa népességét valami olcsóbb fajtára. És remélik, hogy a mennyiség majd átvált minőségre.

Esetleg a -szintén muszlim- öböl-államok szerepéről és felelősségéről is értekezhetnél...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés