Nem hálás Ausztriának Angela Merkel

2016. március 10. 10:35
Tartósan zárva marad a balkáni migrációs útvonal Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter szerint. Angela Merkel német kancellár szerint viszont ez nem megoldás. „Nem vagyok hálás Ausztriának” – mondta Merkel.

A balkáni migrációs útvonal tartósan zárva marad – jelentette ki Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter csütörtökön a Die Welt című német lapnak. Angela Merkel német kancellár egy rádiónyilatkozatban úgy vélte, ez nem megoldás, és ismét bírálta Ausztriát.

A balkáni migrációs útvonal nem nyílhat meg újra, a menekültek „ellenőrizetlen tömeges beáramlását a múlt részévé kell tenni” - hangsúlyozta Johanna Mikl-Leitner a Die Welt hírportáljának adott nyilatkozatában. Úgy vélte, hogy az útvonal lezárásáról a „józan ész szövetsége” gondoskodott. E szövetség tagjait szerinte az a kívánság egyesíti, hogy „legyen végre rend a menekültkáosz helyett Európában”

A jobboldali Osztrák Néppárt (ÖVP) politikusa szerint világosan jelezni kell a migránsoknak, hogy nem érdemes saját szakállukra nekivágniuk Európának. Amennyiben az Európai Unió „következetesen jelzi, hogy nincs többé ellenőrizetlen tömeges beáramlás Közép-Európába, akkor a Törökországra és Görögországra nehezedő migrációs nyomás is csökken majd” – fejtette ki.

Ez az egyetlen megoldás, minden más azzal jár, hogy még több ember érkezik. A „hamis remények” táplálásának folytatása csak arra lenne jó, hogy továbbra is ezrek induljanak útnak „azzal az elvárással, hogy kiválaszthatják maguknak a gazdaságilag legvonzóbb országot” – mondta Johanna Mikl-Leitner. Egyesek szerint a német kormány titokban örül annak, hogy az osztrák kormány gondoskodott a balkáni migrációs útvonal lezárásáról. Angela Merkel kancellár szerint ez tévedés.

„Nem vagyok hálás Ausztriának”  mondta a kormányfő kedden a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság rádiójának adott interjúban. „Nem találom szerencsésnek az egyoldalú intézkedéseket” – tette hozzá. A kancellár egy szerdán késő este sugárzott másik rádióinterjúban ismét bírálta Ausztriát. A Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaságnak azt mondta, hogy nem megoldás határkerítésekkel lezárni a balkáni útvonalat.

„Az a személyes véleményem, hogy Ausztria egyoldalú döntése, amelynek hatására a balkáni országok is döntéseket hoztak, azt eredményezi ugyan, hogy kevesebb menekült érkezik hozzánk, de a másik oldalon nagyon nehéz helyzetbe hozza Görögországot” – emelte ki Angela Merkel.

Amennyiben nem sikerül megegyezni Törökországgal, vagy nem sikerül beindítani a menekültek uniós tagországok közötti elosztását, Görögország nem tudja tartósan viselni a terheket, vagyis „nem oldja meg a problémát, hogy valaki hoz egy döntést”. „Olyan döntésre van szükség, amely mind a 28 országnak megfelel” – mondta a német kancellár.

 

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Olyan döntésre van szükség, amely mind a 28 országnak megfelel” – mondta a német kancellár.

Olyan valószínűleg nincs, mert ők akarnak migránst, mi meg nem.
Merkel tehetne a görögök megsegítésére, repcsivel szállítsa el onnan a németeknek a migránsokat és a problémája meg van oldva. Igaz, a mienk is:-))))
Ha ezt nem teszi meg időben, ki tudja, mit lépnek a migránsok? Igaz, a németek eddig ingyen kapták a migránsokat, most pénzbe kerülne nekik.

Büszke vagyok a Balkánra!

A német nép ugyanakkor hálás, és ez a lényeg, Merkelt meg ki nem szarja le, takarodjon Afganisztánba, ha már nem érzi jól magát ebben az Európában.

Merkel elsősorban a választóinak nem hálás.

Igen, ez az undorító ebben a némberben, hogy zárt ajtók mögött össze teszi a két kezét, hogy végre nem özönlik a csürhe naponta, de a nyilvánosság előtt továbbra is tolja a hülyéi előtt ezt a hippi bullshit szöveget, csak fel ne kelljen vállalnia az arculatvesztést, és elismernie, hogy tévedett.

Nem gondolom róluk, hogy négy évre tudnának, képesek lennének előre tervezni. merkel most csak a hétvégi tartományi választásokra tud gondolni, azt hitte, az eu csúcs megerősíti, aztán tessék, itt van ez a Balkán, akik nem azt csinálják, amit ő akar.

25-30 millió ember betelepítését javasolják európába az imf, a valuta alap és az usa.

Válaszok:
Morgen | 2016. március 10. 11:38

Most akkor ki ez a Merkel?
Európa teljhatalmú ura?
Neki kellettek a migránsok, vigye őket ahová akarja!
Hajrá, osztrákok!

Szerintem is benne van a pakliban. Most a Balkán, V4, Ausztria szépen összefogott.........

Ebbe adnék, nem a törököknek:-)

Máshova sem költözöm.

Érzelmi szempontok alapján értékeli Merkel Görögországot, mert ugyebár az a demokrácia szülőföldje. De ezért nem kell tönkretenni az Unió többi országát.

Válaszok:
pollip | 2016. március 10. 11:30

Szerintem Merkel nem érzelgős, hanem kőkemény. Érzelgősség nélkül zsarolták meg a görögöket, hogy privatizálják a kikötőiket....stb

Akkor még keveset mondtak. Minimum százmillió.
Merkel már túltesz Hitleren.

Ugye kancellár asszony sok pénzbe van a görög válságkezelés, amely dűlőfélben van? Jó lenne valakikre rákenni a következményeket?
Na ja! Erre a migrációs helyzet jó alapot szolgáltatna.

A görög válságkezelés és a migráció kapcsán bebizonyosodott, hogy Angéla Merkel Európa leggyengébb képességű politikusa. Ha tegnap távozott volna már az is későn lenne.

Görögország körül szorul a hurok. Már vizsgálódik az IMF, EKB, a bereketetők mielőtt a következő hitelrészletet lehívhatná Görögország. A helyzet azonban úgy néz ki; a görög kormány csak részben teljesítette a feltételeket. A migráns helyzet következtében a gazdasága tovább romlik, így a májusi lezárásig valószínűsíthető, hogy a vizsgálat Görögországra nézve kedvezőtlenül zárul. Amennyiben májusban nem tudja lehívni a hitel időarányos részletét ismét fizető képtelenné válik és akkor mindenki bukja a fektetett tőkéjét. Nem utolsó sorba az euró is válságba kerül.

Válaszok:
Morgen | 2016. március 10. 15:43
Morgen | 2016. március 10. 16:01

Valóban olyan döntésre van szükség, amely 28 országnak megfelel. A jelenlegi már csak 2 "országnak" nem felel meg, ha Merkel is ország. Lassan, de jó irányba haladunk.

"Nem érzelmi szempontok alapján." - mondhatunk hosszabb távú politikai szempontokat is. Görögország helyzete már vita tárgya volt Sztalin és nyugati 'szövetségesei' között is a II. vh-t követően. Ciprasz is kacsintgatott Oroszország felé, amíg az jobb erőben volt.

"... a görögöknél maradt több tízezer ember" - felelőtlenül beengedtek több tízezret. Igaz a görög szigetek védhetetlenek, de komphajókon nem kellett tovább szállítani őket. Ott létük kiknek jelent kötelezettséget? Fenyegetőztek már a görögök azzal, hogy görög útlevelet adnak nekik. És aztán? Mehetnek, ahova akarnak, ez igaz, de munkát az ad nekik, aki akar, szociális ellátásról nem is beszélve.

Mutti akkor felkötheti a hosszú bugyogót.

Lemaradt: Sorosan a gatyaszárra.

Nürnbergben ideje kitakarítani a tárgyalótermet, rövidesen szükség lesz rá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés