Macedón elnök: A menekültválság az EU hibája, mégsem ad pénzt nekünk

2016. március 11. 12:05
Gjorge Ivanov macedón elnök panaszkodott a Bild német lapban, hogy az Európai Unió cserbenhagyta Macedóniát, amely ennek ellenére mégis védi Európát – közpénzből. A politikus szerint az EU nem működik a válsághelyzetben, így egyre több tagállam fog saját hatáskörben válaszolni a menekültügy kihívásaira.

Macedónia fizet meg a menekültválságban az Európai Unió hibáiért – mondta a balkáni ország államfője egy pénteki német lapinterjúban.

Gjorge Ivanov a Bild című napilapban megjelent interjúban kiemelte: ”nem ez az első alkalom, hogy az EU cserbenhagyja Macedóniát”. A koszovói háború idején Macedónia 360 ezer menekültet fogadott be, de nem segített senki, ezért most „proaktív” módon reagál, a hadsereggel védi a határt.

„Senkik vagyunk, az EU-ban, Schengenben és a NATO-van sem vagyunk benne”

Az EU hibái miatt már 25 millió euró közpénzt kellett elkölteni, de Macedónia „egyetlen centet sem” kapott az EU-tól, holott nem EU-tagként védi Európát az EU-tag Görögországtól, amely „már megint kapott 700 millió eurót”, és minden egyebet is megkap, amit csak akar, jóllehet nem végzi el feladatait – fejtette ki Gjorge Ivanov.

„Senkik vagyunk, az EU-ban, Schengenben és a NATO-van sem vagyunk benne”, és „nem akar minket senki”, mégis „mi védjük Európát egy olyan európai országtól, amely hiányosan ellenőrzi a menekülteket, illetve egyszerűen továbbküldi őket” – tette hozzá a macedón elnök.

Hangsúlyozta, hogy a biztonság szempontja háttérbe szorult a menekültválságban, és ha Macedónia „Brüsszelre várt volna”, akkor már régen „elárasztották volna a dzsihadisták”. Németország is „csődöt mondott”, hiszen nem volt hajlandó együttműködni a dzsihadisták kiszűrésében – mondta a macedón elnök. Rámutatott, hogy a macedón hatóságok már kilencezer hamis vagy lopott útlevelet foglaltak le.

Ivanov: Az EU válsághelyzetben nem működik

Gjorge Ivanov elmondta, hogy hazája az EU és Törökország tárgyalásain csupán „az étlapon szerepel”, és mindig is az uniós intézmények áldozata volt. Az EU 25 éve megtéveszti és manipulálja Macedóniát – jelentette ki. 

Németországról szólva kiemelte, hogy Angela Merkel kancellár „humanitárius gesztusával bátorságról tett tanúbizonyságot”, ahhoz viszont senkinek sincs bátorsága, hogy elmondja, mi következik most. „Csak Szudán és Egyiptom között 20 millió migráns várakozik, akik mind át akarnak kelni Európába” – mondta.

Úgy vélte, a menekültválság megmutatta, hogy az EU válsághelyzetben „nem működik”, és a jövőben egyre több tagország hoz majd döntéseket saját hatáskörben. „Angela Merkel is önállóan választotta magának Európa megmentője szerepét”, és az általa kijelölt irányba tolta az EU-t. A német kancellár most Törökországgal próbálja kezelni a helyzetet. Majd kiderül, hogy ez sikerül-e. „Én nagyon szkeptikus vagyok” – mondta Gjorge Ivanov.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A legnagyobb gond az, hogy ök nem törökül beszélnek és nem dogozik több mint kétmillió macedón Mutti földön...

Pontosabban még nem törökül beszélnek.Azért, hál istennek még csak gazdasági vonalon de elég jól nyomják a törökök az expanziót Macedóniában és környékén. Az ország fele lassan albán, egy-két évtized és többségben lesznek. A baj, hogy mostanában megint elkezdték pörgetni az albánok a Nagy-Albánia lemezt.

Mit is mondott Erdogan szultán pár éve?

"..Erdogan: Turkish soldiers will help Albanians liberate their lands.."


https://balkanstory.wordpress...

Ja és még egy adalék a szultántól :

" Koszovó Törökország és Törökország Koszovó."

"..A német kancellár most Törökországgal próbálja kezelni a helyzetet. Majd kiderül, hogy ez sikerül-e. „Én nagyon szkeptikus vagyok” – mondta Gjorge Ivanov..."


Gondolom Gjore Ivanon olvasta Merkel meg nem Davutoğlu professzor fő művét a STRATEJIK DERINLIK-et ami a mai török nyomulás iránytűjeként szolgál és az oszmán expanziós törekvések "bibliája".


Egységbe akarják kovácsolni a "szunnita iszlámot" az egykori befolyási területükön ami által globális hatalommá szeretnének válni.

Ez a török mesterterv, ami a egyenlőre csak a Balkánon de hatékonyan működik.

Majd Bulgária felé kerülnek. Vízummentesen :)

Macedónia, Tetovo / egykori török neve Kalkandelen /
pár éve.

Nézd, hogy örülnek a "macedónok" a szultánnak

https://www.youtube.com/watch?..

Vagy egy kicsit a messzebb lévő albánok:


https://www.youtube.com/watch?..

"hogy Angela Merkel kancellár „humanitárius gesztusával bátorságról tett tanúbizonyságot”,"

Úgy értette, hogy az EU megöngyilkolásának bátor tettével, csak ennyire ő sem bátor, hogy kimondja...

Macedónok, mi tisztelünk benneteket. Tudjuk, hogy kétmilliós ország létetekre tavaly kb egymillió migráns utazott át rajtatok. Szörnyű lehetett.
Ti mutattátok meg az eu-nak, mi is az az európai értékrend.

Osztom, de azért nem becsülném le őket, gazdasági vonalon nagyon jól nyomják. Novi Pazarban pl. tudsz már török lírával is fizetni :)

Szunniták, és szeretnek turistáskodni, korábban 2001 környékén is majdnem begyalogoltak Szkopjébe:

https://www.youtube.com/watch?..

Akkor a nagyhatalmak nyomására megszületett Ohridi Egyezménnyel sikerült őket egy időre lecsillapítani.

Így is vannak Macedóniának olyan részei ahova csak csapaterővel mernek bemenni a macedón belügyi erők.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés