Kormány: Tíz nap alatt lezárható a román határ

2016. március 12. 9:17
Tuzson Bence kormányzati kommunikációs államtitkár szerint ha szükséges, tíz nap alatt fel tudja húzni Magyarország a román határra a kerítést. Szerinte a migránsválságban nem a pénzügyi szempontok a legfontosabbak, hanem az, hogy meg kell védeni a magyar állampolgárokat.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint még nem lehet tudni, hogy szükség lesz-e a magyar-román határon kerítés építésére, de ha igen, Magyarország tíz nap alatt képes felépíteni.

Tuzson Bence az M1 aktuális csatornán péntek este emlékeztetett: 80 milliárd forintot költött a magyar állam az elmúlt évben a migránsválság kezelésére. Megjegyezte: ehhez képest kevés pénzügyi segítséget, mindössze 3 milliárd forintot kapott az ország az Európai Uniótól.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a migránshelyzet kezelése ugyanakkor folyamatos kiadásokat jelent. Az elkövetkező időszakra 7 milliárd forintot különített el a kormány védekezési célra - tette hozzá.

Tuzson Bence ugyanakkor hangsúlyozta: a migránsválságban nem a pénzügyi szempontok a legfontosabbak, hanem az, hogy meg kell védeni a magyar állampolgárokat, és fenn kell tartani a biztonságot az országban.

 

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Félek , a 10 nap is sok . A sok ittrekedt migráns ellátása lényegesen drágább lesz - a szó minden értelmében - , mint most és azonnal felhúzni a kerítést . Ne legyen igazam !

A magyarokat nem lehet megvédeni.
A magyarok egy része a lelkét is eladta.
Nincs magyar lélek. Magyar huzavona van, senki sem tudja, ki, kicsoda.
Befellegzett, polgártársaim.
Merkel az úr, a víz le van sz*rva.

Repülőn:

- Cilikém, elzártad a gázt?
- El, Tónikám.
- És a vizet?
- Azt is.
- És a közpénzt?
- ... Azt nem. Baj?
- Plafonig fog érni a dohány mire hazamegyünk!

Szerinted ha te hasonlót csináltál volna az autóddal amit a szerb csempész, a te autódra is lőttek volna?

Ha jól emlékszem, Lázár vagy valamelyik azt mondta, tíz nap alatt képesek felépíteni a műszaki zárat az előreláthatóan érintett szakaszon. Tehát műszaki zárat a legvalószínűbben érintett szakaszokon tíz nap alatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés