Merkel: Aki elutasítja az integrációt, az eltévesztette az országot

2016. március 13. 11:58
Aki a menekültek, menedékkérők közül elutasítja az integrációt és nem tiszteli a nőket, az eltévesztette az országot – fogalmazott Angela Merkel a CDU kampányzáró rendezvényén. A német kancellár arról is beszélt a kölni események kapcsán: nem szabad szőnyeg alá söpörni a külföldiek bűncselekményeit, az pedig lesújtó, hogy az az érzés keletkezett, mintha nem lenne szabad beszélni a menekültek által elkövetett bűncselekményekről.

A menekülteknek a beilleszkedés nem lehetőség, hanem kötelesség Németországban – hangoztatta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke szombaton a tartományi választásokat felvezető kampányt záró beszédében. A pártelnök-kancellár a baden-württembergi Haigerlochban tartott CDU-s gyűlésen 1400 ember előtt mondott beszédében kiemelte, hogy aki a menekültek, menedékkérők közül elutasítja az integrációt és nem tiszteli a nőket, az „eltévesztette az országot”. A legnagyobb tapsot akkor kapta, amikor arról beszélt, hogy nem szabad szőnyeg alá söpörni a külföldiek bűncselekményeit. A szilveszter éjjel nők ellen elkövetett szexuális zaklatásokról, rablásokról szólva lesújtónak nevezte, hogy az az érzés keletkezett, mintha nem lenne szabad beszélni a menekültek által elkövetett bűncselekményekről.

A menekültválság kezelésére tervezett EU-Törökország megállapodással kapcsolatban kiemelte: nem érti, miért kell a Törökország által igényelt pénzügyi támogatásról – 6 milliárd euróról – sokat vitázni, hiszen mindenki láthatja, hogy a jelenlegi helyzet sokkal nagyobb költséget okoz, és valószínűleg  jobb a menekültek számára ügyük rendezése Törökországgal együttműködve.  

Berlinben Merkel ellen tüntettek

Közben Berlinben „Merkelnek mennie kell” címmel tüntetést tartottak a demonstrációról beszámoló Der Tagesspiegel című fővárosi lap besorolása szerint szélsőjobboldali csoportok. Felhívásukra a szervezők várakozásánál többen, mintegy háromezren gyűltek össze. A szövetségi parlament (Bundestag) több pártja, köztük a CDU, valamint szakszervezetek és egyházak ellentüntetést hirdettek rendeztek, amelyen mintegy ezer ember jelent meg. A rendőrség nagy erőkkel biztosította a demonstrációkat.

Vasárnap Baden-Württembergben, Rajna-vidék-Pfalzban és Szász-Anhaltban tartanak helyi törvényhozási (Landtag-) választást. Az előző vasárnap rendezett Hessen tartományi önkormányzati választás után ez a második alkalom a menekültválság tavaly kora őszi elmélyülése óta, hogy németek milliós nagyságrendben élhetnek választójogukkal. Összesen 12 millióan szavazhatnak, és a legtöbb elemző szerint voksukkal a szövetségi kormány menekültpolitikájáról is véleményt mondanak.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kampányzáró?
Merkel bezáró mikor lesz?

Isten hozott a valóságban Mutti...

Az egyik menekült azt mondta a görög-macedón határon, hogy nem érti miért nem mehetnek tovább, hiszen Merkel meghívta és várja őket.

Szóval igen, jön a következő hullám...

Azért neki is elég vastag bőr van a ráncos képén.
Ki nem engedte hírül adni a kölni eseményeket?
Orbán?

" az pedig lesújtó, hogy az az érzés keletkezett, mintha nem lenne szabad beszélni a menekültek által elkövetett bűncselekményekről."

Rafinált egy nő az biztos!!! De remélem a németek agyát nem sikerült teljesen kimosni a média által!

Nem Hitler. De minden arra mutat, hogy a másik irányba ugyanolyan szélsőséges.

A Hitler a népének egy részét elégette, egy részét a háborúval pusztította. A M. betelepítéssel pusztít, amelyik szintén halálos a németségre. Meg Európára, így ránk is.

Merkel eddig az ügyig nem volt szélsőbalos, azonban most szélsőbalos politikát folytat.

Majdnem azt írtam, hogy marhajó, csak közben rájöttem, hogy ez a valóság Németországban! :(

Valahogyan nem igazn hallgatnak rá:

Mai hír:

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Oberhausen rendőrkapitányságának közleménye szerint szombaton egy helyi fürdőben "erkölcstelen módon érintettek meg" három 11 és 14 éves kor közötti lányt, akik az esetet rögtön jelentették a fürdő személyzetének. Egy munkatárs értesítette a rendőrséget, többen pedig a rendőrök megérkezéséig feltartóztatták a gyanúsítottakat, nyolc 18 és 21 év közötti fiatalembert, akiket "bevándorlóként tartanak nyilván".

"Az egyik a népe többségének akarata és érdekei ellenére politizál, a másiknak meg nevetséges kefebajsza van."

Honnan tudod, hogy Merkelnek nincs kefebajsza, ha máshol hordja?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés