Merkel: Aki elutasítja az integrációt, az eltévesztette az országot

2016. március 13. 11:58
Aki a menekültek, menedékkérők közül elutasítja az integrációt és nem tiszteli a nőket, az eltévesztette az országot – fogalmazott Angela Merkel a CDU kampányzáró rendezvényén. A német kancellár arról is beszélt a kölni események kapcsán: nem szabad szőnyeg alá söpörni a külföldiek bűncselekményeit, az pedig lesújtó, hogy az az érzés keletkezett, mintha nem lenne szabad beszélni a menekültek által elkövetett bűncselekményekről.

A menekülteknek a beilleszkedés nem lehetőség, hanem kötelesség Németországban – hangoztatta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke szombaton a tartományi választásokat felvezető kampányt záró beszédében. A pártelnök-kancellár a baden-württembergi Haigerlochban tartott CDU-s gyűlésen 1400 ember előtt mondott beszédében kiemelte, hogy aki a menekültek, menedékkérők közül elutasítja az integrációt és nem tiszteli a nőket, az „eltévesztette az országot”. A legnagyobb tapsot akkor kapta, amikor arról beszélt, hogy nem szabad szőnyeg alá söpörni a külföldiek bűncselekményeit. A szilveszter éjjel nők ellen elkövetett szexuális zaklatásokról, rablásokról szólva lesújtónak nevezte, hogy az az érzés keletkezett, mintha nem lenne szabad beszélni a menekültek által elkövetett bűncselekményekről.

A menekültválság kezelésére tervezett EU-Törökország megállapodással kapcsolatban kiemelte: nem érti, miért kell a Törökország által igényelt pénzügyi támogatásról – 6 milliárd euróról – sokat vitázni, hiszen mindenki láthatja, hogy a jelenlegi helyzet sokkal nagyobb költséget okoz, és valószínűleg  jobb a menekültek számára ügyük rendezése Törökországgal együttműködve.  

Berlinben Merkel ellen tüntettek

Közben Berlinben „Merkelnek mennie kell” címmel tüntetést tartottak a demonstrációról beszámoló Der Tagesspiegel című fővárosi lap besorolása szerint szélsőjobboldali csoportok. Felhívásukra a szervezők várakozásánál többen, mintegy háromezren gyűltek össze. A szövetségi parlament (Bundestag) több pártja, köztük a CDU, valamint szakszervezetek és egyházak ellentüntetést hirdettek rendeztek, amelyen mintegy ezer ember jelent meg. A rendőrség nagy erőkkel biztosította a demonstrációkat.

Vasárnap Baden-Württembergben, Rajna-vidék-Pfalzban és Szász-Anhaltban tartanak helyi törvényhozási (Landtag-) választást. Az előző vasárnap rendezett Hessen tartományi önkormányzati választás után ez a második alkalom a menekültválság tavaly kora őszi elmélyülése óta, hogy németek milliós nagyságrendben élhetnek választójogukkal. Összesen 12 millióan szavazhatnak, és a legtöbb elemző szerint voksukkal a szövetségi kormány menekültpolitikájáról is véleményt mondanak.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kampányzáró?
Merkel bezáró mikor lesz?

Isten hozott a valóságban Mutti...

Az egyik menekült azt mondta a görög-macedón határon, hogy nem érti miért nem mehetnek tovább, hiszen Merkel meghívta és várja őket.

Szóval igen, jön a következő hullám...

Azért neki is elég vastag bőr van a ráncos képén.
Ki nem engedte hírül adni a kölni eseményeket?
Orbán?

" az pedig lesújtó, hogy az az érzés keletkezett, mintha nem lenne szabad beszélni a menekültek által elkövetett bűncselekményekről."

Rafinált egy nő az biztos!!! De remélem a németek agyát nem sikerült teljesen kimosni a média által!

Nem Hitler. De minden arra mutat, hogy a másik irányba ugyanolyan szélsőséges.

A Hitler a népének egy részét elégette, egy részét a háborúval pusztította. A M. betelepítéssel pusztít, amelyik szintén halálos a németségre. Meg Európára, így ránk is.

Merkel eddig az ügyig nem volt szélsőbalos, azonban most szélsőbalos politikát folytat.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. március 13. 16:15

Majdnem azt írtam, hogy marhajó, csak közben rájöttem, hogy ez a valóság Németországban! :(

Valahogyan nem igazn hallgatnak rá:

Mai hír:

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Oberhausen rendőrkapitányságának közleménye szerint szombaton egy helyi fürdőben "erkölcstelen módon érintettek meg" három 11 és 14 éves kor közötti lányt, akik az esetet rögtön jelentették a fürdő személyzetének. Egy munkatárs értesítette a rendőrséget, többen pedig a rendőrök megérkezéséig feltartóztatták a gyanúsítottakat, nyolc 18 és 21 év közötti fiatalembert, akiket "bevándorlóként tartanak nyilván".

"Az egyik a népe többségének akarata és érdekei ellenére politizál, a másiknak meg nevetséges kefebajsza van."

Honnan tudod, hogy Merkelnek nincs kefebajsza, ha máshol hordja?

"Merkel [...] szélsőbalos politikát folytat."

:D

Na ja! Jobbsélsőbalos. Eze a XXI. század új írányzata. A történelemkönyvekbe majd úgy fog szerepelni; Merkeli ideológiai diktatórikus-demokrata irányzat.

"Hol tanult meg héberül?"

Az ágyban. Térdelve.

"Pont úgy hazudik, mint a vízfolyás."

Biztos a gyurcsányi könyvből tanulta.

Nagyon belezavarodik a témába. Akit kvóta alapján löknének oda valahova, akkor nem az tévesztette el az országot. Vagy arra, gondol Merkel, hogy Németország utólag is felülvizsgálhatja, hogy kik lettek rásózva?

Merkel muss weg!
http://goo.gl/6iNVw4

Majd elmondja,hogy tulajdonképpen nyert!

Andzséla, Andzséla, hát utolért az a híres.......

....Beleszédül (az integráció) mindene!

Szóval: Nagy öröm, hogy ötszáz évre tetszik tervezni !

Csak azt tudom elképzelni, hogy a leányzóknak mindegy.
Ha valaki azt hiszi, hogy semmitől sem kell tartani spiccese, drogosan az éjszakában, az nem feltétlenül kurva, de az biztos, hogy hiába hallgat híreket.

Most ők erőszakoskodnak nagyobb létszámban.
Teljesen nyilvánvaló okkal.
A fiatalok élnek egy miliőben. Ez a környezet államról-államra, napról-napra változik.
Aki ezt nem veszi tudomásul -ehhez joga van- , az nem óvatlan, hanem buta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés