Merkel nem változtat politikáján

2016. március 14. 13:48
A német szövetségi kormány kitart az európai menekültválság megoldását célzó politikája mellett, a demokratikus pártok mind támogatják Angela Merkel irányvonalát, közölte a német kormányszóvivő, valamint a CDU főtitkára a vasárnapi németországi tartományi választási eredményeket kommentálva.

A német szövetségi kormány kitart az európai menekültválság megoldását célzó politikája mellett, közölte a kormány szóvivője hétfői berlini tájékoztatóján az előző napi tartományi választásokkal kapcsolatban. Peter Tauber, a CDU főtitkára úgy véli – reagálva ezzel Horst Seehofer Merkel menekültpolitikáját a kudarcért felelőssé tevő nyilatkozatára –, hogy a demokratikus pártok mind támogatják Merkel irányvonalát.

Versenyeztek azért, ki támogatja jobban Merkelt

Tauber az n-tv hírtelevíziónak nyilatkozva felidézte az utóbbi hetek közvélemény-kutatási adatait, amelyek a Merkel-féle menekültpolitika támogatottságának növekedését jelzik. Kiemelte: a választási kampányban a demokratikus pártok szinte versenyeztek, hogy ki támogatja leginkább Angela Merkelt, és ez meg is mutatkozik az eredményekben. Az AfD-t leszámítva valamennyi párt azt mondta, hogy európai megoldásra van szükség a menekültválságban, mondta a CDU főtitkára.

Steffen Seibert kormányszóvivő tájékoztatóján kiemelte, hogy a szövetségi kormány továbbra is teljes erővel dolgozik a menekültválság európai megoldásán, amely valamennyi uniós tagországban a menekültek számának érezhető csökkenéséhez vezet. A szóvivő elhárította a tartományi választások eredményeinek kormányzati értékelésére irányuló kérdéseket. Az értékelés szerinte nem a kormány, hanem a pártok dolga.

A külügyet aggasztja az AfD előretörése

A külügyminisztérium szóvivője, Sawsan Chebli viszont az AfDt előretöréséről szólva megjegyezte, hogy az AfD-s politikusok beszédeiben, nyilatkozataiban bőven felfedezhetők demokráciaellenes elemek, de külföldön tudják, hogy az AfD nem képviseli a németek többségét. Beate Braams, a gazdasági minisztérium szóvivője kérdésre válaszolva elmondta, hogy a tárca szerint a választási eredmények nem fenyegetik a német gazdaságot.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit számít ezeknek Európa?
Leszarják!
Hitler utódja éppen megfelel nekik USA támogatással.
A józan ésszel ellentétes magatartás csakis pénz kérdése.

Hát Mutti, akkor egyedül te fizesd a számlát...

A "náciknak&komcsiknak" legalább annyira értelmes, mint a "liberálfasiszta".


Az elvakultság mindkét "oldalon" ártalmas....

Természetesen nem is mondhatnak mást, a háttérben viszont megkezdődött kihátrálás.
A Mutti ezt arcvesztés nélkül akarja prezentálni, de nehezen fog menni.

Kitartas a vegsokig, bizik az Endlosungban...

Olcso husnak hig a leve, olcso arab "munka"janak is.

Egyebkent meg megette a fene onnantol hogy bevezettek a minimalbert Nemethonban.

Szegény Arlet. De talán elmúlik...

Csak tartsanak is ki, az ő dolguk, de hagyják ki ebből a cirkuszból a többi európai országot!!!

Bohóc figurák. Na ja! Dolgoznak "amely valamennyi uniós tagországban a menekültek számának érezhető csökkenéséhez vezet" álmukban.
Ha az EU határán lévő országok nem követték volna Magyarország példáját és nem zárják le a határaikat, akkor napi 8-10 ezer migráns lépné át a határokat és még nagyobb tömegben indulnának meg.
A törökökkel való bohóckodás pedig egyrészt nevetséges, másrészt siralmas.

Hamarosan kiderül, hogy a merkeli görög válságkezelés és a migráció kezelése is egy hatalmas bukta. A német választópolgárok pedig hamarosan érezni fogják a költségoldalát is, amikor a költségvetés kiigazítására, a 2017 évi költségvetés elfogadására kerül sor.

A németek félig olyanok, mint a Bourbonok, ezért a mondás esetükben módosításra szorul. Valahogy így: „A semmit semmit sem tanultak, mindent elfelejtettek”.

Bocs. Elírtam. Ez akartam írni.

„A németek semmit sem tanultak, mindent elfelejtettek”.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés