Merkel nem változtat politikáján

2016. március 14. 13:48
A német szövetségi kormány kitart az európai menekültválság megoldását célzó politikája mellett, a demokratikus pártok mind támogatják Angela Merkel irányvonalát, közölte a német kormányszóvivő, valamint a CDU főtitkára a vasárnapi németországi tartományi választási eredményeket kommentálva.

A német szövetségi kormány kitart az európai menekültválság megoldását célzó politikája mellett, közölte a kormány szóvivője hétfői berlini tájékoztatóján az előző napi tartományi választásokkal kapcsolatban. Peter Tauber, a CDU főtitkára úgy véli – reagálva ezzel Horst Seehofer Merkel menekültpolitikáját a kudarcért felelőssé tevő nyilatkozatára –, hogy a demokratikus pártok mind támogatják Merkel irányvonalát.

Versenyeztek azért, ki támogatja jobban Merkelt

Tauber az n-tv hírtelevíziónak nyilatkozva felidézte az utóbbi hetek közvélemény-kutatási adatait, amelyek a Merkel-féle menekültpolitika támogatottságának növekedését jelzik. Kiemelte: a választási kampányban a demokratikus pártok szinte versenyeztek, hogy ki támogatja leginkább Angela Merkelt, és ez meg is mutatkozik az eredményekben. Az AfD-t leszámítva valamennyi párt azt mondta, hogy európai megoldásra van szükség a menekültválságban, mondta a CDU főtitkára.

Steffen Seibert kormányszóvivő tájékoztatóján kiemelte, hogy a szövetségi kormány továbbra is teljes erővel dolgozik a menekültválság európai megoldásán, amely valamennyi uniós tagországban a menekültek számának érezhető csökkenéséhez vezet. A szóvivő elhárította a tartományi választások eredményeinek kormányzati értékelésére irányuló kérdéseket. Az értékelés szerinte nem a kormány, hanem a pártok dolga.

A külügyet aggasztja az AfD előretörése

A külügyminisztérium szóvivője, Sawsan Chebli viszont az AfDt előretöréséről szólva megjegyezte, hogy az AfD-s politikusok beszédeiben, nyilatkozataiban bőven felfedezhetők demokráciaellenes elemek, de külföldön tudják, hogy az AfD nem képviseli a németek többségét. Beate Braams, a gazdasági minisztérium szóvivője kérdésre válaszolva elmondta, hogy a tárca szerint a választási eredmények nem fenyegetik a német gazdaságot.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit számít ezeknek Európa?
Leszarják!
Hitler utódja éppen megfelel nekik USA támogatással.
A józan ésszel ellentétes magatartás csakis pénz kérdése.

Hát Mutti, akkor egyedül te fizesd a számlát...

A "náciknak&komcsiknak" legalább annyira értelmes, mint a "liberálfasiszta".


Az elvakultság mindkét "oldalon" ártalmas....

Természetesen nem is mondhatnak mást, a háttérben viszont megkezdődött kihátrálás.
A Mutti ezt arcvesztés nélkül akarja prezentálni, de nehezen fog menni.

Kitartas a vegsokig, bizik az Endlosungban...

Olcso husnak hig a leve, olcso arab "munka"janak is.

Egyebkent meg megette a fene onnantol hogy bevezettek a minimalbert Nemethonban.

Szegény Arlet. De talán elmúlik...

Csak tartsanak is ki, az ő dolguk, de hagyják ki ebből a cirkuszból a többi európai országot!!!

Bohóc figurák. Na ja! Dolgoznak "amely valamennyi uniós tagországban a menekültek számának érezhető csökkenéséhez vezet" álmukban.
Ha az EU határán lévő országok nem követték volna Magyarország példáját és nem zárják le a határaikat, akkor napi 8-10 ezer migráns lépné át a határokat és még nagyobb tömegben indulnának meg.
A törökökkel való bohóckodás pedig egyrészt nevetséges, másrészt siralmas.

Hamarosan kiderül, hogy a merkeli görög válságkezelés és a migráció kezelése is egy hatalmas bukta. A német választópolgárok pedig hamarosan érezni fogják a költségoldalát is, amikor a költségvetés kiigazítására, a 2017 évi költségvetés elfogadására kerül sor.

A németek félig olyanok, mint a Bourbonok, ezért a mondás esetükben módosításra szorul. Valahogy így: „A semmit semmit sem tanultak, mindent elfelejtettek”.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. március 14. 15:52

Bocs. Elírtam. Ez akartam írni.

„A németek semmit sem tanultak, mindent elfelejtettek”.

Akkor se ertem mi ebben a bolt. Bevandorlokkal kulimunkat kell vegeztetni, a tobbire ott vannak a bennszulottek.
Komoly munkanelkuliseg van az EUn belul, foleg a fiatalok koreben, miert nem kozuluk vesznek fel akkor? Azert mert mar igy is tul draga a munkaltatas.

Annak meg lenne ertelme ha migransokat 3-4€ert dolgoztatnanak, de azt meg nem tudnak, mert mar van minimalber, oszt jonapot.

Normalis fizetesert dolgoznak a nemetek is, ahhoz nem kell bevandorlo.

Igy van. Nem kellenek ide migransok se keletrol, se nyugatrol.
Egyszeruen nem elunk olyan szinvonalon hogy masokat is eltartsunk.

A mostani statisztika szerint 80 %-al csökken Görögországban az idegenforgalom. Az IMF/EKB által elvártaknak csak a 60 %-át teljesítették. Most van az újabb kölcsön lehívás előtti vizsgálat. Ha májusig nem kapják meg, nem tudják az ujabb részletet lehívni, Görögország csődbe megy. Ez a mi9gráns áradat csak gyorsítja. Ez pedig azt jelentené, hogy elúszna az IMF/EKB és Németország, a német befektetők pénze. Ezért küzd Merkel, mint malac a jégen és ezért próbál valamilyen egyességet a török kormánnyal és az uniós tagországokkal tető alá hozni.

Szerintem felesleges magyarázkodni, mert nem erről van szó, hanem a várható görög csődhelyzetről, amelyet a jelenleg kialakulóban lévő migráns helyzet felgyorsíthat.

"...a szövetségi kormány továbbra is teljes erővel dolgozik a menekültválság európai megoldásán" - az mi? Minden szír, iraki meg nem tudom én ki, jöjjön Európába és Brüsszel majd mindegyiküknek megmondja, hogy melyik országba? Merkel ezt a békát nyelesse le egyedül Németországgal, ha tudja.

"Jonah Goldberg érdes, figyelemfelkeltő amerikai bestsellere régi mítoszokat lerombolva fedi fel, hogy miért a baloldalról erednek az életünk feletti ellenőrzést célzó legalattomosabb próbálkozások, a dohányzás betiltásától a biztonsági kamerákig."

A dohányzás betiltása meg a baloldal.
Nagyon hiteles.
Nincs több kérdésem...

"Merkel nem változtat politikáján"
Ne is! Különben, hogy bukik jövőre hatalmasat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés