1294

2016. március 14. 11:32

Rab László
Népszabadság
Egyedül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében annyian ülnek börtönben, ahányan menekült Magyarországra érkezne, ha beengednénk őket.

„Az Euró­pai Unió őszi döntése szerint Magyarországnak 988 menekültet kellene befogadnia Görögországból, és 306-ot Olaszországból, vagyis 1294 embert. Nem illegális bevándorlókat, hanem olyan menekülteket, akiknek a kérelmét már elbírálták.

Durván hétezer-ötszáz magyarra jutna egy menekült. Az országos telefonkönyv találatai szerint csak Szabó Jánosból 2374 van az országban, de még Bakó vezetéknevűből is 1548 él köztünk, több mint a menekülő, és például egyedül Bendegúzból (2924) kétszer annyi van, mint ahány ember befogadását kérik tőlünk. Ha Combino villamossal indulnának a Vígszínházba (353 fő/járat), négy szerelvénnyel meg lehetne oldani a dolgot. A Pancho Arénában lazán elférnének, pedig annak igen szerény méretű nézőtere van, és még így is maradna 2206 hely. (Nem szoktak ennyien lenni.)

Magyarországon több mint száz biztonsági őr jut tízezer lakosra (a menekülteknél ez a szám nem érné el a nyolcat). A jóval nagyobb Németországban összesen 170 ezer biztonsági őr dolgozik, nálunk 105 ezer. Az akadémiai tudományos fokozattal rendelkezők közül 2736 a tudomány doktora, 9029 a kandidátus. A magyarországi egyetemeken 18 ezer külföldi hallgató tanul, igaz, nagyjából 9 ezren határon túlról érkezett magyar. Egyedül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében annyian ülnek börtönben, ahányan Magyarországra érkeznének, ha beengednénk őket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, 1294 migráns.
Az első percben.

Az a néhány milliárd ember Fekete-Afrikától Dél-Kelet-Ázsiáig, akik potenciálisan következnek majd... az nem tétel.

Ezek gyárilag ilyen hülyék?

"Egyedül..."

És ezzel mit akarsz mondani?

Néhány elítéltünket el lehetne küldeni Közel-Keletre, de nem cserealapon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés