Német kormánypártok: Magyarország az utcára küldte a menekülteket

2016. március 16. 16:33
A német ellenzéki pártok szemrehányást tettek Angela Merkel kormányának, hogy míg tavaly beengedte a Magyarországról érkező menekülteket, a Görögországból érkezőket nem akarja fogadni. A kormány azzal védekezett, hogy Görögországban van hová menniük a menekülteknek, míg Magyarországon nem volt.

Angela Merkel kancellár szerdán ismertette a csütörtöki EU-Törökország csúcson képviselendő német álláspontot. 

A kancellár beszéde után vitában az ellenzéki pártok – a Baloldal és Zöldek – vezérszónokai úgy vélekedtek, hogy a kormány fordulatot hajtott végre, míg tavaly szeptemberben beengedte a Magyarországon rekedt menekülteket, most elzárkózik a Görögországban rekedt menekültek átvételétől. Volker Kauder, az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös frakciójának vezetője a bírálatokra válaszolva hangsúlyozta: „nem fair” az ellenzék részéről a magyarországi és a görögországi helyzet összevetése.

A Magyarországon a menedékkérőknek nem volt lehetőségük arra, hogy igénybe vegyék „megfelelő intézmények” ellátását, mert „a magyarok az utcára küldték a menekülteket, hogy menjenek máshová” – fogalmazott a CDU/CSU frakcióvezetője.Ezzel szemben Görögországban „vannak helyek, ahova a menekültek elmehetnek, ez a különbség” – tette hozzá. A frakció CSU-s képviselőinek vezetője, Gerda Hasselfeldt kiemelte: pártja számára elengedhetetlen, hogy a 160 ezer menekült elosztásáról hozott korábbi döntés megvalósítása, és az esetleges újabb menekültek elosztása ne egyoldalúan, Németország terhére történjék, hanem „igazságosan”.

 

 

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez egy marhaság, a migránsok sem Magyarországon, sem Görögországban ( még Szlovéniában sem) akartak maradni, bármilyen szép tábort építettünk volna is, mert ezeket szegény országoknak tartották. A gazdag államok (német, svéd, holland etc.) felé törekedtek, csak erővel lehetett volna a vándorlást megakadályozni, azt meg senki nem kockáztatta.

Nem is lep meg a pofátlanságuk!

Reggel hallottam a hírekben, hogy először azt a 40 ezer???+120 ezer??? MENEKÜLTET kell szétosztani, és utána kéne(most tessék figyelni!!!) a BEVÁNDORLÓKAT, pedig a kvóta szerint kell majd szétosztani!
Na itt álljunk meg egy pillanatra! Miért is kéne akár egy Bevándorlót is befogadni, ha az illető országnak nincs szüksége rá? Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy ki tudja itt eldönteni Európában, hogy ki a menekült, és ki a bevándorló? Aki pedig BEVÁNDORLÓT hívott, az tartsa meg magának! Én sem szoktam úgy vendégeket hívni, hogy utána ráküldöm őket a szomszédra, hogy foglalkozzon velük ő!
Normálisak ezek egyáltalán?
Németországban kb. 120 000 emberről azt sem tudják, hogy merre vannak! Ha nem engedték volna meg , hogy a káposztaföldeken keresztül jöjjenek, hanem normálisan a határátkelőhelyeket igénybe véve, akkor ma ez a helyzet nincs!!!
Egyébként, hogy ki az életét féltő menekült, aki a gyilkosok, és a bombázások elől menekült, azt így is tisztán látni! Ugyanis azok akik a pokol kapuját átlépték, már ott azon a helyen hálát adnak az Istennek, hogy megmenekültek, legyenek azok, akár Görögországban, Bulgáriában, vagy akár Törökországban! Ezért mondja pl. a magyar kormány régóta (most már a többi ország is, (csak előbb le kellett hülyézni, meg nácizni Orbánt!), hogy ott kell őket segíteni ahol legközelebb vannak a hazájukhoz (egy ismerős kultúrában), ahonnan könnyen hazajuthatnak!
Nos azok aki hangosan ordítoznak, hogy Németországba, Svédországba AKAROK MENNI, nos az biztosan nem az életét mentő menekült!
Arra meg már gondolni sem merek, hogy ezt az irdatlan tömeget nem véletlenül heccelték fel, hogy elárasszák Európát!
Persze idővel minden aljasságra fény derül, persze nem mindegy, hogy mikor!

A nyáron érkezett menekültek gazdagok voltak.
A manapsáp érkezők szegények.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés