Orbán: Ukrajnának előbb kell megkapnia a vízumkedvezményt, mint Törökországnak

2016. március 17. 16:27
Orbán Viktor az uniós állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozója előtt arról beszélt, hogy kizárólag önkéntes alapon történjen bármifajta menekültcsere vagy betelepítés az Európai Unió és Törökország között. A magyar miniszterelnök mihamarabb adna vízumkedvezményt a törököknek és szerinte ma ebbe az irányba mozdulnak majd el a tárgyalások. Ugyanakkor Ukrajnának szerinte a törökök előtt kell megkapnia a vízumkedvezményt.

A magyar kormány célja, hogy kizárólag önkéntes alapon történjen bármifajta menekültcsere vagy betelepítés az Európai Unió és Törökország között készülő esetleges migrációs egyezmény keretében – hangsúlyozta Orbán Viktor csütörtökön, az uniós állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozója előtt.

A magyar miniszterelnök a csúcsértekezletre megérkezve kifejtette, azzal a céllal ülnek le a tárgyalóasztalhoz, hogy „ha lesz is a törökökkel megállapodás, akkor abban csak olyan szakaszok szerepeljenek, amelyek a Törökországból érkezőknek a betelepítését önkéntes alapon és nem kényszer alapján akarják rendezni”.

Orbán leszögezte, fontos, hogy megmaradjon Magyarország mozgástere, és majd nemzeti hatáskörben nemet lehessen mondani a kötelező jellegű „népességmozgatásra”. Újságírói kérdésre a kormányfő azt válaszolta, hogy lát esélyt ezen cél elérésére.

Törökországnak előbb adna vízumkedvezményt Orbán, mint Ukrajnának

Hozzátette, a vízumkérdésről szóló vitában Magyarország korábban is azt képviselte, hogy Ukrajnának minél hamarabb, de Törökországnál mindenképp előbb adják meg az uniós vízumkedvezményt, és úgy látja, hogy „ebbe az irányba mozdulnak el a dolgok ma és holnap itt Brüsszelben”„A magyar érdekeket meg tudjuk védeni, hogy azon felül mi lesz, azt meglátjuk” – összegzett Orbán Viktor.

A körvonalazódó egyezmény értelmében Ankara további pénzügyi támogatást kér az Európai Uniótól az országban tartózkodó szíriai menekültek ellátására, továbbá a török EU-csatlakozási tárgyalások felgyorsítását kéri, valamint azt, hogy legkésőbb június végéig töröljék el az uniós vízumkényszert a török állampolgárokkal szemben. A törökök cserébe visszafogadnák az országból az egyezmény hatályba lépése után illegálisan Görögországba érkező migránsokat. Az EU-nak viszont minden egyes visszafogadott szíriai állampolgárért cserébe be kellene fogadnia egy szíriai menekültet közvetlenül Törökországból.

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki tudja az olvassa el Davutoğlu professzor - igen aki sz.pat minket - hitvallását a Stratejik derinlik-et ami a mai török nyomulás iránytűjeként szolgál és az oszmán expanziós törekvések "bibliája".

Nem véletlenül nyomják nálunk sem a Szigetvár projektet ezerrel.

Egységbe akarják kovácsolni a "szunnita iszlámot" az egykori befolyási területükön ami által globális hatalommá szeretnének válni.


Mit is mondott Erdogan szultán pár éve?

"..Erdogan: Turkish soldiers will help Albanians liberate their lands.."

Ja és még egy adalék a szultántól :

" Koszovó Törökország és Törökország Koszovó."

A vízummentességgel rövid úton destabilizálni fogják pl. Bulgáriát.

Davutoğlu emlékeim szerint tavaly Németországban járt már akkor olyan kijelentést tett, hogy a Németországban élő törököknek és török származásúaknak meg kell őrizniük identitásukat, és nem szabad asszimilálódniuk. Nice!

El kell küldeni a törököket a fenébe. Ha nem akarnák, nem tudna átjönni tőlük egyetlen "menekült" sem. Színtiszta zsarolásról van szó.

Az oroszokkal és amerikaiakkal együttműködve ki kellene alakítani Szíria területén egy NATO által fenntartott övezetet, ahová minden muszlimot vissza lehet vinni.

"..Csak 2015-ben 560 milliárd forint hitelt vett fel az ország az át nem utalt EU-s pénz pótlására, mondta Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója egy február végi interjúban a Portfoliónak..."


Miért nem utal Brüsszel?
Elsősorban azért, mert a magyar támogatási programok egy jelentős részénél valamilyen szabálytalanságot találtak.."

http://444.hu/2016/03/17/szazm..

A német autóipar nálunk jó haszonra tesz szert, Merkel őrültségei miatt nem fognak erről lemondani. Azt azért ne felejtsük el, hogy Németországban is a gazdaság a királycsináló.

"..Szlovákiába menne a Mercedes

Egy negyedik autógyár is érdeklődik Szlovákia iránt: a Mercedes..."


http://www.napi.hu/nemzetkozi_..


http://ekonomika.sme.sk/c/2011..

Orbán nem mondott olyat, hogy a törököknek hamarabb adna vizumot, mint az ukránoknak.

Úgy látszik, hogy a médiában igen alacsonyszinvonalú a szövegértés.

Én hallottam a bejátszást amit a megérkezésekor mondott. Ott nem hangzott el ilyen, hanem az ukránok vizummentesége volt napirenden amivel természetesen a Kárpátaljai magyarok is profitálnának, mivel ukrajna hivatalosan még mindig nem ismeri el a kettös állampolgárságot amit elnéz, de ez nem megoldás. A Vizum kényszer eltörlésével törvényesen lenne átjárható a határ, ami eddig is megvolt, de trükkökkel és már most kb 100.000-er menekültett fogadtak be akiknek nem kellett a hivatalos procedurán átmennie mivel rendelkeztek vagy magyar igazolvánnyal, vagy kettös állampolgársággal. Ezzel tudta segiteni azokat akik az eu országaiba keresték az átmeneti boldogulásukat. Ezek nem mentek át a letelepedési procedurán így a tartozkodásuk is meghatározott ídőre szól és nem részesülnek azokba az ellátásokba amik a menekülteknek, vagy a letelepedési kérelmezöknek jár törvény szerint. Ők mint magyar állampolgárok vannak kezelve az anyaországba.

A Vizummal ez az állapot lenne megváltoztattva ami teljesen jogos, mivel ezáltal nem kellene szülőföldjüket elhagyni, mivel a munkavállalásők legálisan lenne megoldható.

Tök mindegy melyik újság, nem láttam cáfolva a leírtakat.

Nem csak egy helyen telepítenek gyárat, és itt egy új gyár építéséről van szó.

Nálunk is megcsinálhatnák nem???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés