Hazugságok hálójában

2016. március 18. 9:56

Bogár László
Magyar Hírlap
A bevándoroltatás fedőnevű folyamat legmélyebben fekvő stratégiai célja pedig nem más, mint az, hogy még azt a költséget is megtakarítsa a globális tőke, amit eddig a perifériákra történő kitelepülése jelent.

„Az európai integráció, a felzárkózás, a kohéziós alap és egyebek csupán eufemisztikus metafogalmak, amelyek arra szolgálnak, hogy elfedjék a valóság brutalitását. Azt, hogy a munkaerő árának tartós csökkentése az egyetlen valóságos stratégiai cél. A bevándoroltatás fedőnevű folyamat legmélyebben fekvő stratégiai célja pedig nem más, mint az, hogy még azt a költséget is megtakarítsa a globális tőke, amit eddig a perifériákra történő kitelepülése jelent. Ennél sokkal olcsóbb, ha nem ő megy ki a perifériákra, hanem az ott élő munkaerőt »hajtja át« a Nyugat technológiai központjaiba, ahol a nagyvárosok perifériáin részükre létrehozott munkaerőraktárakban helyezi el őket. Ezzel kettős nyomás alá helyezi a centrumok, illetve a közvetlen fél-perifériák »munkaerőállatait«. Amire azért is nagy szüksége van, mert az utóbbi évtizedekben a centrum és a félperifériák munkaerőcsordái spontán módon egyre radikálisabban lassítják saját szaporodásukat. A tudattalan mélyrétegekben mindez az ösztönös védekezés egy formája. Hiszen ha a globális tőkestruktúrák a munkaerőállatok »túltenyésztésével« próbálták tartósan alacsonyan tartani a munkaerő árát, akkor az erre adható egyetlen logikus válasz a »munkaerőállatok« részéről a tenyésztés akadályozása, lelassítása.

A bevándoroltatás tehát az így előálló alulkínálatot próbálja megakadályozni, de rendkívül veszélyes fegyvernek bizonyulhat. Mert olcsónak ugyan nominálisan olcsó, de a használat értékéhez képest valójában sokkal drágábbnak bizonyulhat, mint a félperifériák »munkaerőállatai«. Aligha kell bizonyítani, hogy mindez az uralkodó beszédmóddal tökéletesen elbeszélhetetlen. Az uralmi reprezentánsok számára tehát marad az egyre ócskább és egyre zavarosabb hazugságok szövevényes hálója, ami azonban mind végzetesebben fojtogatja Európa népét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szóhasználat szándékosan provokatív, hogy a szemforgató hazugsághalmaz mögül a hatalomgyakorlók valódi szemléletmódja és szándéka világos lehessen.
Ezen nézőpontból a "munkaerőállatok" életminősége, anyagi és kulturális viszonyrendszere nem létező kérdés mindaddig amíg termelik a pénzt a gazdáknak.

Gondolom a félperiférián élő munkaerőállatoknak
ez a cikk nem tetszik.

Lehet, hogy a Bogár-agymenések a "tudattalan mélyrétegekben" értelemes szövegnek tűnnek, de a tudatos felszín számára egyértelműen felvetik az elmebaj gyanúját.

Ha valakinek nem tetszik a "munkaerőállat" kifejezés, annak tessen megnézni az új francia, a Mennyit ér egy ember? címűt.
Hogy mennyit ér az ember a kapitalizmusban? nem hiszem, hogy poén-gyilkos lennék, ha elárulom: semmit!

Mennyit ér egy ember? című új francia filmet!

Valóban rétegigény. Az a vékony réteg, amelyik még ma is hajlandó gondolkodni.

Idáig jutott a tudomány.
Merkel asztalán biztosan ott fekszik egy halom tanulmány arról, milyen jót tesz Európának a migránsok foglalkoztatása.
Kíváncsi leszek, melyik agysebésszel operáltatná meg magát.

Európa már hozzászokott a silány árukhoz és szolgáltatásokhoz.
A TTIP mindenhatósága pedig majd hozzászoktatja a műkajához.
A migránsok eltartása meg a mi gyerekeink dolga lesz.

De!!!
Minden olyan demokratikus lesz, hogy az öregek és a betegek boldogan fognak menni a boldogság házába az utolsó vacsorára, mielőtt megkapják a demokratikus injekciójukat, hogy csapatostól tegyenek látogatást a demokratikus mennyországba.

A II. vh. óta eljutottunk a fejlődés legfelsőbb fokára.

Demokratikus tudományossággal szelektálják az embereket.

Ne légy szerény!
Ilyen nagyság mellé, mint te, legfeljebb a smoggert lehet beszállásolni.
Rendes ápolód van, még netezhetsz is, köszönd meg neki!

Gondolod, hogy más nem tudja, mi a végcél?

Te leírhatod.

Mindig ostobán álltál az egyenes beszédhez:

Ez a BogárLászló a "munkaerőállatok" szó használatával valamely antihumánus nagytőkések embertelen, titkolt illetve kasztjuk önmaga által föl NEM fedhető szellemi hozzáállását/terminológiáját akarja az olvasói elé vetett szövegeivel megmutatni/leleplezni. Itt pedig én most gondolván hogy úgy hiszed én figyelmeztetlek:Szó sincsen arról, hogy BogárLászló állatoknak tekintené embertársait! :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés