Orbán vonja vissza a hazug és mára okafogyottá vált kvótaügyi népszavazását!

2016. március 18. 19:43

Gyurcsány Ferenc
Demokratikus Koalíció
Mától Orbánnak nem lesz lehetősége arra, hogy a menekültügyi hisztériakeltéssel takarja el kormányzásának kudarcait, az egészségügy és az oktatás összeomlását. Mostantól nem lehet uszítani kormányzás helyett.

„A ma véget ért EU-csúcson megszületett az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás, ezzel a közös európai menekültpolitika megoldást talált a menekültügyi krízisre.

A Demokratikus Koalíció szerint az Európai Unió jó döntést hozott. Ma megbukott a tagállami különmegoldásokat szorgalmazó orbáni politika és győzött a DK által is mindig képviselt közös európai menekültpolitika. Orbán vesztett, de a magyarok és az európaiak nyertek a megállapodással.

Mától Orbánnak nem lesz lehetősége arra, hogy a menekültügyi hisztériakeltéssel takarja el kormányzásának kudarcait, az egészségügy és az oktatás összeomlását. Mostantól nem lehet uszítani kormányzás helyett.

A DK szerint a közös európai megoldás megszületésével végleg okafogyottá vált az eredetileg is hazug a kvótaügyi népszavazás is, ezért felszólítjuk Orbán Viktort, hogy álljon el tervétől és vonja vissza a kvótákról szóló népszavazását! A DK szerint Orbánnak már nincs mi ellen uszítania és hangulatot keltenie, mert nem létező dolgokról nem is lehet népszavazást tartani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem múlhat el nap enélkül a nagyformátumú nélkül.
Képe az van, meg bőr is rajta , vastag.

Orbán vonja vissza a hazug és mára okafogyottá vált kvótaügyi népszavazását!
Feri

Orbán NE vonja vissza a hazug és mára okafogyottá vált kvótaügyi népszavazását!
A Többiek

LOL

Már megint teszi-veszi magát a lekozmált ex-miniszterelnök?

"Tuggya" ö, nem is nekünk szánja ezt a magvast.
A pukli-lázasaknak.

Attól tartok, ha ezek kormányra kerülnek, lefekszenek az EU-nak és elönt minket a migráns-hullám. Már az elsó napon építenák a hot-spotokat. Na, ezért kell a népszavazás!

Most kell csak népszavazás, mert be fog indulni a nyomásgyakorlás gőzerővel, hogy mi is fogadjunk migránsokat. Az EU hatalmas csapdába lépett, a törökök fogságába, s rajta keresztül az iszlám társadalmak fogságába került. Ebből nekünk minden áron ki kell maradnunk.

Ahogy Brüsszelt megismertük, nem tenném rá évi jövedelmemet, hogy okafogyott.

Köszi!

Bár igazából tényleg szomorú ez így. De azért röhögünk, pestiesen.

Elképzelhetetlen, hogy ennek az embernek nlg van közösségi tere.

Szia tevém, rég olvastalak.
Ne dühöngj az ápolton, nem éri meg!

Szia!

:-)

Ráadásúl még arról nem tárgyaltak, hogy a bentlévőkkel mi lesz, azokkal mit csinálnak és még a hozájuk illegálisan jővőbeli bejövőkkel.

Állítólag ez április, májusban lesz teritéken, vagyis az unios menekültügyi szabályozás, a Dablini egyezmény, valamint egy állandó mechanizmus amit már nem kvótának fogják hívni hanem unios kötelező szabályozónak ami más témában is müködik.

Na ehhez kell Orbánnak a megtámogatás, hogy a betelepités és a menekült szabályozása maradjon nemzetállami hatáskörben..........stb .Ehhez bizony kell a népszavazás fenntartása, mivel ha Brüszel valamilyen trükközés következtében átpasziroz egy gumiszabályozást amit menet közben szájize szerint alakitgat akkor bizony fel kell lépni ellene.

Szerintem a mostani török-EU megállapodás és a magyar érdek érvényesités csak átmeneti állapot.

Orbán szerintem stratégiailag jól tette, hogy nem feküdz keresztbe a V-IV el együtt, miivel lényegileg ez inkább a németeket és a migránsok baráti körét érinti.

A muníciót az EU saját szabályozására kell összpontositani és gondolom, hogy akkor végső esetben Orbán akár vétot is emel. Ezért nem kellett most a puskaport elhasználni, mivel sokkal fajsúlyosabb téma az ami az eu hosszútávú müködését befólyásolja és kihat hazánk mindenapjaira, gazdaságára, kulturájára és szuverinitására.

Orbán egy nagy stratéga. Merkel és Brüsszel most uszik a boldogságba, hogy az Ő általuk elképzelés gyözött és a 28-ak rábolintottak, nem lát az oránál tovább mint ahogy eddig se mérte fel a tetteinek következményét.

Orbánnak és a lehetséges szövetségeseinek a nemzetek europája hiveinek a következő csatát kell megnyerni, mert az a fontosabb.

Már néhányan kezdik kapisgálni és érteni Orbánt, volt akik azt panaszolták, hogy nem értik Orbán gondolatmenetét és cselekedeteit, hogy mit miért mond és tesz, de utólag kiderült, hogy Orbánnak igaza volt és az ídő és a történések őt igazolták.

Várjuk a fejleményeket és tartsuk szárazon a puskaport, az ellenzék meg hadd visongjon s a végén megint pofára esnek, mint eddig minden esetben a migránskérdéssel kapcsolatban.

A jobbiknak nem kéne égetni magát és beállni a ballibek mellé az asszonykorusba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés