Német miniszter: Tiszteljék a migránsok a sört és a disznóhúst!

2016. március 21. 7:17
A Németországban élő menekülteknek és muzulmán vallású embereknek a disznóhús- és sörfogyasztással együtt kell tiszteletben tartaniuk az úgynevezett német irányadó kultúrát a szövetségi kormány mezőgazdasági és élelmezésügyi minisztere szerint. Christian Schmidt szerint érthetetlen, hogy miért lenne provokáció egy vallásos muzulmán ember számára, ha „vannak mellette emberek, akik disznóhúsból készült virslit esznek”.

Christian Schmidt, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa a Madsack médiacsoport lapjainak adott interjúban a társaság vasárnapi közleménye szerint kiemelte, hogy „aki hozzánk jön, annak ugyan nem kell átvennie az irányadó kultúrát, de el kell fogadnia és tiszteletben kell tartania azt”. 

Ehhez hozzátartozik az olyan „nagyon különleges kulturális tradíciók” tisztelete is, mint a sörfőzés és sörfogyasztás hagyománya, vagy a disznóhúsfogyasztás – mondta a miniszter.

Kiemelte: érthetetlen, hogy miért lenne provokáció egy vallásos muzulmán ember számára, ha „vannak mellette emberek, akik disznóhúsból készült virslit esznek”.

Utalva arra a német nyilvánosságban szórványosan megjelenő vitára, hogy szükséges-e a muzulmánok érzékenységére tekintettel mellőzni a sertéshúst a közétkeztetésben, hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlan lenne, ha „a legkisebb közös nevezőt tennénk meg a kultúra alapjává”.

A kulturális sokszínűség növekedésének „az étlapon is a sokszínűség növekedésével kell járnia, nem pedig a polgárok többségének nyújtott kínálat szűkítésével” – mondta Christian Schmidt.

Kifejtette, hogy a gazdatársadalom erősítése és a vidéki lakosság csökkenésének megállítása érdekében minél több menekültnek kell otthont adni vidéken, és erre van szükség ahhoz is, hogy megakadályozzák a párhuzamos társadalmak kialakulását a nagyvárosokban. A menekültek decentralizált elhelyezése jobban ösztönzi az integrációt - mondta a miniszter. Hozzátette, hogy a tárca a bevándorlási és menekültügyi hivatallal (BAMF) együttműködve tervet készít a menekültek vidéki elhelyezésére.

A vezető, meghatározó, irányadó kultúra jelentésű Leitkultur kifejezés a kétezres évek elején terjedt el a német közbeszédben, amikor vita kezdődött arról, hogy mennyiben tekinthető Németország bevándorlási célországnak és milyen alapokra kell helyezni a többség és a bevándorlók együttélését. A fogalmat a vezető politikusok közül elsőként – 2000-ben – Freidrich Merz, a CDU/CSU pártszövetség szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának akkori vezetője bontotta ki, értelmezése szerint a Leitkultur a német alaptörvényt és a nyelvet, valamint a szokások és hagyományok összességét jelenti. A fogalomnak nincs általánosan elfogadott meghatározása, jellemzően a multikulturalizmus ellentéteként használják.

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért érthetetlen a miniszter úrnak a muzulmán "értetlenség" , mert nincs tisztában azzal , hogy az elsődleges szocializáció sokkal drasztikusabban hat , mint a másodlagos . Például , ha valakit káromkodni tanítottak kiskorától kezdve , nagyon nehezen , vagy egyáltalán nem fog átállni az istenes beszédre...A németek már tudhatnák , a muzulmánok többsége fütyül a vendéglátói jogra , mert az ottani nyugati legitimáció gyenge és erőtlen az "ősi" , vérébe ivódott , kezdettől belénevelt normákkal szemben .

Az a baj, hogy nem latjak az osszefuggeseket. Nem ertik meg, hogy a feherember azert tudott joval magasabb eletszinvonalat osszehozni mint az ovek, mert felsobbrendu a kulturaja, ok azt akarjak hogy ok is olyan szinvonalon eljenek mint mi, de megtartva a kozepkori kulturajukat.
Na ez az ami nem fog menni, legalabbis ebbe az iranyba nem. Forditva viszont sajnos igen, ha ranknyomjak a kozepkori beallitottsagukat, akkor mi is lesullyedunk az o szintjukre.

Mint a mesében!
Németország kiválogatja a gazdag migránsokat, akik felcserélték Allahot a jobb életre, majd elmagyarázza nekik, hogy német disznót egyenek és német sört igyanak.
Szép, ügyes, az első években még hasznos is.
Az elbódított németek be is veszik, milyen jól jártak.
A szegény migránsok meg hadakozzanak az európai bennszülöttekkel és fordítva!
Ennél jobban Hitler sem tudta volna levezényelni a harmadik vh.-t.

Törökök állítják egy összevissza vágott felvételt mutatva bizonyítékul, hogy a görögök kiszúrták a csónakot...

A rákot és más betegségeket okozó pia és a hús helyett inkább a liberális alapértékeket - emberi jogok, sokféleség, tolerancia, szorgalom, öngondoskodás - kellene előtérbe állítani. És nemcsak a menekültekre fér rá az okítás, hanem a sok tekintetben középkori szinten gondolkodó európai jobboldalra is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés