Obama az amerikaiaknak: Fogadjatok be menekülteket!

2016. március 30. 19:51
Szabaduljanak meg félelmeiktől és fogadjanak be menekülteket, tanácsolta húsvéti imareggelijén Barack Obama az amerikaiaknak. Az amerikai elnök szerint a terrorra nem gyanakvással, hanem szeretettel kell válaszolni.

Barack Obama amerikai elnök a Fehér Házban tartott húsvéti imareggelin – két nappal húsvét után, szerdán délelőtt – arra buzdította honfitársait, hogy szabaduljanak meg félelmeiktől, s fogadjanak be menekülteket. Obama a napokban Belgiumban és Pakisztánban elkövetett terrorakciókra utalva biztatta az amerikaiakat, hogy a terrorra inkább szeretettel, semmint gyanakvással válaszoljanak.

„Ezek a támadások félelmet keltenek és megosztottságot támasztanak, arra ösztökélhetnek, hogy vessük el az idegeneket, lépjünk fel azok ellen, akik nem úgy néznek ki, mint mi” – fogalmazott az elnök, aki hozzátette: ezek a támadások oda vezethetnek, hogy hátat fordítunk azoknak, akik a leginkább szükséget szenvednek. A terroristák célja éppen az, hogy meggyengítsék hitünket, figyelmeztetett Obama.

Leszögezte, hogy a húsvét ünnepe az idén - ahogyan fogalmazott: a szörnyű terrorcselekmények következtében – mélyebb jelentőséget kapott. Emlékeztetett rá, hogy az áldozatok többsége keresztény, illetve muszlim nő és gyermek volt.

A republikánusok másként látják

Az imareggelin elmondott elnöki beszéd üzenete az Egyesült Államokban különösen messzehangzó: a brüsszeli merényletek után Ted Cruz, az egyik republikánus elnökjelölt-aspiráns azt javasolta, hogy a muszlim vallású amerikaiak lakta negyedekben rendőröket kellene járőröztetni, hogy - a texasi szenátor szavaival - elkerüljék az amerikai muszlimok radikalizálódását. A pillanatnyilag vezető republikánus elnökjelölt-aspiráns, Donald Trump pedig hónapok óta a Közel-Keletről érkező muszlim vallásúak amerikai beutazásának átmeneti felfüggesztését szorgalmazza.

Pár nappal ezelőtti húsvéti üzenetében Obama elnök Ferenc pápa példáját idézte fel: a katolikus egyházfő menekültek lábát mosta meg a nagycsütörtöki szertartáson. „Milyen nagyhatású emlékeztető ez kötelezettségeinkre, ha valóban levetkezzük félelmeinket” –fogalmazott nagyszombati üzenetében Obama.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jajjj!!!!!!!!!!

:-)

De unalmas már ez a szépelgés. Bezzeg mikor a WTC-t rombolták le, nem ez a szöveg ment.

A pirézekre gondolsz?

Senki nem akadályoz meg ebben a demokratikus államban, hogy fogadj be úgy, mint Gyurcsány akárhány migránst. Rajta:-)))))))))))))))

Mr. Obama!

Van itt egy jelentős gond: Az én családomat egyetlen férfi és egyetlen kutya védi.
Sem a saját hazám, sem az USA és senki sem tudja garantálni a családom biztonságát, ha feltolul bennem a szeretet (ami létezik és minden lehető helyzetben élek vele) és befogadok egy népes családot, aki a saját hazájában, nem háború sújtotta területen is ugyanazt az ellátást kapná meg , mint amennyire én képes lennék, ezért becsapva érezné magát!
Úgy érezné, otthon sokkal jobb volt neki, esetleg volt autója, pénze, amit, ha tőlem nem kap meg, azt gondolja, rasszista vagyok, ezért nem áll rendelkezésre a feleség, mint gondűző tárgy, ezért nem szállok ki a volán mögül és nem tessékelem oda őt emberbaráti szeretetből és nem főz, mos, takarít rájuk a feleség, nem dolgozik rájuk éjjel-nappal a férj.
Növelné a feszültséget az is, hogy a gyerekeim nem mennének ki az udvarra lakni, hogy ők kényelmesen elférjenek és nem engednék cseléddé válni az édesanyjukat, igavonó barommá válni az édesapjukat.
Netán a feleség sem venné szívesen, ha kezét-lábát összekötözve kivinnék a köztérre halálra kövezni, mert a férjével hált.
Szóval, kedves Mr. Obama!
Tessen szólni a fegyvergyárosoknak, hogy inkább fizetek nekik és Önnek külön adót, csak hagyják békén a menekülteket és az illegális migránsokat a saját élőhelyükön!
Tudom, hogy nem érthet velem egyet, de nekem annyi is elég, ha legalább elképzeli, hogy a porszem is ember!

"A fenti hozzászólások is mutatják: a magyar kirekesztő, gonosz nép."

Neked mi az anyanyelved, te nagyon ostoba?

Nagyon igazad van!
Csakhogy én szeretném látni, hogyan élnének együtt, mi a tapasztalat és ha öt év után egybehangzóan állítják, hogy minden súrlódás nélkül megy a dolog, a "menekültek" hálásak, akkor az egész családommal együtt kivándorlok és én még hálásabb leszek!
A házamat meg rendelkezésre bocsátom, annyi migráns költözik ide, amennyi befér, fene bánja, ha engem úri módon eltartanak.

Egy egyszerű bérbeíró. A stílusa, az ostoba gondolatmenete (gondolattalansága) erre vall.
Olyan, mintha marhamájkrém lenne. :)))

Nem túl nagy ez a kérés? A befogadás egyben a pénztárca kinyitását, a lakás egy részének feladását, több takarítást, házimunkát, új betegségeket, sok félelmet és idegességet jelent. És lehet örökké tart majd ez az állapot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés