Obama az amerikaiaknak: Fogadjatok be menekülteket!

2016. március 30. 19:51

Szabaduljanak meg félelmeiktől és fogadjanak be menekülteket, tanácsolta húsvéti imareggelijén Barack Obama az amerikaiaknak. Az amerikai elnök szerint a terrorra nem gyanakvással, hanem szeretettel kell válaszolni.

2016. március 30. 19:51

Barack Obama amerikai elnök a Fehér Házban tartott húsvéti imareggelin – két nappal húsvét után, szerdán délelőtt – arra buzdította honfitársait, hogy szabaduljanak meg félelmeiktől, s fogadjanak be menekülteket. Obama a napokban Belgiumban és Pakisztánban elkövetett terrorakciókra utalva biztatta az amerikaiakat, hogy a terrorra inkább szeretettel, semmint gyanakvással válaszoljanak.

„Ezek a támadások félelmet keltenek és megosztottságot támasztanak, arra ösztökélhetnek, hogy vessük el az idegeneket, lépjünk fel azok ellen, akik nem úgy néznek ki, mint mi” – fogalmazott az elnök, aki hozzátette: ezek a támadások oda vezethetnek, hogy hátat fordítunk azoknak, akik a leginkább szükséget szenvednek. A terroristák célja éppen az, hogy meggyengítsék hitünket, figyelmeztetett Obama.

Leszögezte, hogy a húsvét ünnepe az idén - ahogyan fogalmazott: a szörnyű terrorcselekmények következtében – mélyebb jelentőséget kapott. Emlékeztetett rá, hogy az áldozatok többsége keresztény, illetve muszlim nő és gyermek volt.

A republikánusok másként látják

Az imareggelin elmondott elnöki beszéd üzenete az Egyesült Államokban különösen messzehangzó: a brüsszeli merényletek után Ted Cruz, az egyik republikánus elnökjelölt-aspiráns azt javasolta, hogy a muszlim vallású amerikaiak lakta negyedekben rendőröket kellene járőröztetni, hogy - a texasi szenátor szavaival - elkerüljék az amerikai muszlimok radikalizálódását. A pillanatnyilag vezető republikánus elnökjelölt-aspiráns, Donald Trump pedig hónapok óta a Közel-Keletről érkező muszlim vallásúak amerikai beutazásának átmeneti felfüggesztését szorgalmazza.

Pár nappal ezelőtti húsvéti üzenetében Obama elnök Ferenc pápa példáját idézte fel: a katolikus egyházfő menekültek lábát mosta meg a nagycsütörtöki szertartáson. „Milyen nagyhatású emlékeztető ez kötelezettségeinkre, ha valóban levetkezzük félelmeinket” –fogalmazott nagyszombati üzenetében Obama.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohntalan
2016. szeptember 04. 20:21
A fenti hozzászólások is mutatják: a magyar kirekesztő, gonosz nép.
Morgen
2016. május 26. 01:50
"A fenti hozzászólások is mutatják: a magyar kirekesztő, gonosz nép." Neked mi az anyanyelved, te nagyon ostoba?
Morgen
2016. május 26. 01:49
Egy egyszerű bérbeíró. A stílusa, az ostoba gondolatmenete (gondolattalansága) erre vall. Olyan, mintha marhamájkrém lenne. :)))
frivol824@gmail.com
2016. április 17. 15:26
Putyin bácsi nagy shawman, de végül is jól csinálja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik